Skip to main content

FOOD

Όταν οι βραδινές λιγούρες σου χτυπούν την πόρτα... μην τις διώχνεις

Σνάκ που επιτρέπεται να καταναλώσεις μέχρι αργά το βράδυ

 



 

Πόσες φορές εκεί που είσαι ξαπλωμένη στον καναπέ και βλέπεις τηλεόραση, θέλεις να τσιμπολογήσεις κάτι; Πόσες άλλες πάλι, γύρισες πολύ αργά το βράδυ και επειδή έμεινες νηστική αρκετές ώρες, έχεις μια τρελή πείνα; Σίγουρα πολλές, όμως εκείνο το σακουλάκι με τα πατατάκια που άνοιξες λίγο μετά τις 12 ή η πίτσα που παρήγγειλες για βραδινό, δεν νομίζω πως είναι το κατάλληλο γεύμα πριν τον ύπνο, αφού και στις δύο περιπτώσεις τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου θα εκτοξευτούν, υποκινώντας άλλες λιγούρες και γεμίζοντας το σώμα σου με περιττές θερμίδες. Από την άλλη, δεν αποτελεί έξυπνη κίνηση να ξαπλώσεις έχοντας άδειο στομάχι, καθώς οι ήχοι και η αίσθηση της πείνας σίγουρα δεν θα σε αφήσουν να κοιμηθείς. Αυτό που έχεις να κάνεις, λοιπόν, όταν οι βραδινές λιγούρες κάνουν έφοδο είναι να τις ικανοποιήσεις, χωρίς ωστόσο να ακυρώσεις την προσπάθεια των υγιεινών διατροφικών επιλογών που έκανες όλη την υπόλοιπη ημέρα. Πως θα το πετύχεις αυτό; Επιλέγοντας σνακ χαμηλών θερμίδων, που και θα σε ευχαριστήσουν και δεν θα σου προκαλέσουν φούσκωμα και τύψεις μέσα στην νύχτα.

 

 

Φρούτα: Ένα μήλο ή μια μπανάνα κομμένη σε κομμάτια και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα. Γρήγορα, εύκολα και πετυχαίνοντας την γλυκιά αίσθηση που σου έλειπε εκείνη την στιγμή.

Μπολ δημητριακών με γάλα: Προτίμησε τα δημητριακά να είναι ολικής άλεσης που χωνεύονται ευκολότερα και δίνουν μέχρι 200 θερμίδες ανά μπολ.

Ποπ κορν: Homemade εννοείται χωρίς προσθήκη αλατιού που θα σου προκαλέσει κατακράτηση υγρών. Αν έχεις όρεξη ρίξε μερικά σπόρια καλαμποκιού στην κατσαρόλα και σε πολύ λίγο θα έχεις το αγαπημένο σου σπιτικό ποπ κορν έτοιμο.  

Στικς λαχανικών: Καρότο, αγγούρι, κόκκινη πιπεριά είναι μερικά λαχανικά που μπορείς να κόψεις ομοιόμορφα και να τσιμπολογάς χωρίς τύψεις. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με μια μικρή ποσότητα hummus.  

Mπάρα δημητριακών: Μπορεί να περιέχει σκούρα σοκολάτα και να μην ξεπερνά τις 120 θερμίδες. Η ιδανική επιλογή αν έχεις καθαρίσει την κουζίνα σου, αφού δεν θα αφήσεις άπλυτα πιάτα πίσω σου.

Ένα κομμάτι σπιτικό κέικ: Αν το έχεις φτιάξει ήδη και είναι στην κουζίνα σου, μην ντραπείς να φας ένα κομματάκι. Φρόντισε να έχεις χρησιμοποιήσει αλεύρι ολικής και διάφορα άλλα που θα απογειώσουν την γεύση του, όπως κακάο, σταφίδες, ξηρούς καρπούς κλπ κλπ.

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department