Skip to main content

FOOD

Τα φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες που θα συναντήσεις στους πάγκους από Ιούνιο έως Σεπτέμβρη

Κεράσια, φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα και ένα φρούτο-έκπληξη που δεν ξεπερνά ούτε τις 40 θερμίδες!


Κατερίνα Ανδρομιδά

 

Τι κι αν δεν είναι η μεγάλη μας αγάπη; Μπορεί όταν τα αντικρίζουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στους πάγκους της λαϊκής να μην χαμογελάνε τα μάτια μας από τη χαρά, όμως η κατανάλωσή τους μάλλον κάνει δουλίτσα στις ορμόνες της χαράς. Τα φρούτα δεν ήταν ποτέ στη λίστα με τις favourite επιλογές για τα ψώνια, όμως βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι έχουν πολλά περισσότερα να μας προσφέρουν, εκτός από την ξινή γεύση που μας αφήνουν. Σίγουρα οι κατεψυγμένες πίτσες, οι επαγγελματικές συσκευασίες-θεριά με πατατάκια και οι ΙΟΝ αμυγδάλου, όπως και το παρφέ παγωτό κατέχουν πολύ πιο υψηλή θέση στη καρδιά μας, όμως τα φρούτα αξίζουν άλλη μία δίπλα τους.

Ο καιρός συνωμοτεί ήδη για να εμφανιστούν τα πρώτα καλοκαιρινά φρούτα και εμείς θα σου παρουσιάσουμε τις πέντε επιλογές που έχεις για τον Μάη (που επιτέλους φεύγει) και τον Ιούνιο που ακολουθεί και ελπίζουμε να είναι πιο ανέμελος. Θυμήσου ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτά τα φρούτα διαφορετικά από το να ακολουθήσεις κλασικές κινήσεις ψυχαναγκασμού για να τα εντάξεις στο πρόγραμμά σου. Δεν υπάρχει νομοθεσία που να σου λέει ποιά είναι η σωστή ώρα για να φας κεράσια ή πεπόνι. Ακολούθησε τις διαθέσεις σου. Εάν δεν μπορείς να ξεγελάσεις σε καμία περίπτωση την απέχθειά σου για την υφή τους, μπορείς να καταφύγεις στην εύκολη λύση των smoothies.

1. Κεράσια

Εκτός από το ότι περιέχουν υψηλές ποστότητες βιταμίνης C και ασβεστίου αλλά και φωσφόρου είναι πηγή διαιτητικών ινών. Οι θερμίδες που λαμβάνεις είναι πραγματικά αστείες αφού έως και 20 κεράσια ισοδυναμούν με 90 θερμίδες. Μάιος και Ιούνιος είναι η εποχή τους. Τι άλλο θες;

2. Φράουλες

Εκτός από βιταμίνη C περιέχουν και φυλλικό οξύ. Ασβέστιο, άλατα, κάλιο και σίδηρος ακολουθούν. Αρκούν 10 φράουλες για να γεμίσεις τον οργανισμό σου με όλα αυτά τα διαμάντια ενώ  οι θερμίδες που θα πάρεις δεν θα ξεπεράσουν τις 30. Αυτή είναι η εποχή για να τις βρεις στη καλύτερη στιγμή τους. Ούτε αρκετά ώριμες, ούτε άγουρες.

3. Βερίκοκα

Κάλιο, ασβέστιο, σίδηρος (και εδώ), βιταμίνη Α και C. Οι θερμίδες που θα πάρεις από αυτά είναι επίσης λιγοστές αφού καταναλώνοντας μέχρι τρία βερίκοκα δεν ξεπερνάς τις 70 θερμίδες. Ο Ιούνιος είναι η καλύτερη στιγμή για να γεμίσεις το ψυγείο σου με βερίκοκα.

4. Ροδάκινα

Ροδάκινα, γερμάδες και νεκταρίνια βρίσκονται στην ίδια οικογένεια. Θα σου δώσουν βιταμίνη Α και C ενώ και αυτά είναι πηγή διαιτητικών ινών. Εδώ τα πράγματα είναι λιγότερο ευνοϊκά σε σχέση με τις θερμίδες αφού ένα ροδάκινο θα σου επιστρέψει γύρω στις 70 θερμίδες! Θα τα βρεις από Ιούνιο μέχρι και Αύγουστο.

5. Πεπόνι

Δεν θα μπορούσες να επιλέξεις καλύτερο φρούτο για να το καθιερώσεις το καλοκαίρι που έρχεται. Από τη μία περιέχει τις σημαντικότερες βιταμίνες (Α και C) και ταυτόχρονα η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό το καθιστά το φρούτο με τις λιγότερες θερμίδες. Ένα πεπόνι ισοδυναμεί με 100 θερμίδες! Και επειδή η τύχη είναι με το μέρος μας, το συγκεκριμένο φρούτο ζει και αναπνέει στους πάγκους από Ιούνιο έως Σεπτέμβρη!

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!