Skip to main content

FOOD

Asian beauty: τρεις τροφές που ενεργοποιούν τα γονίδια μακροζωίας

Σύμφωνα με τη διατροφή της Οκινάουα



Δεν υπάρχει πηγή νεότητας, αλλά αυτά τα υγιεινά τρόφιμα μπορούν να σε βοηθήσουν να μεγαλώνεις όμορφα. Με την πιο ακριβή εξήγηση, η διατροφή της Οκινάουα αναφέρεται στα παραδοσιακά πρότυπα διατροφής των ανθρώπων που ζουν στο ιαπωνικό νησί της Οκινάουα. Η μοναδική διατροφή και ο τρόπος ζωής τους προσφέρει στους κατοίκους της μερικές από τις μακροβιότερες ζωές στον πλανήτη.

Η παραδοσιακή δίαιτα της Οκινάουα είναι χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Τονίζει τα λαχανικά και τα προϊόντα σόγιας παράλληλα με περιστασιακές – και μικρές – ποσότητες ζυμαρικών, ρυζιού, χοιρινού κρέατος και ψαριών.

Τα τελευταία χρόνια, ο εκσυγχρονισμός της παραγωγής τροφίμων και των διατροφικών συνηθειών οδήγησε σε μετατόπιση του περιεχομένου σε μακροθρεπτικά συστατικά της διατροφής Okinawa. Αν και εξακολουθεί να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και κυρίως υδατάνθρακες, περιέχει πλέον περισσότερη πρωτεΐνη και λίπος.

Η μακροθρεπτική ανάλυση της δίαιτας Okinawa περιγράφεται σε αυτόν τον πίνακα (2)

Πρωτότυπο                               μοντέρνο

Υδατάνθρακες 85%                 58%

Πρωτεΐνη 9%                            15%

Λίπος 6%, συμπεριλαμβανομένου του 2% κορεσμένου λίπους 28%, συμπεριλαμβανομένου του 7% κορεσμένου λίπους

Επιπλέον, ο πολιτισμός της Okinawa αντιμετωπίζει τα τρόφιμα ως φάρμακο και χρησιμοποιεί πολλές πρακτικές από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Ως εκ τούτου, η διατροφή περιλαμβάνει βότανα και μπαχαρικά γνωστά ότι έχουν οφέλη για την υγεία, όπως κουρκουμά και mugwort (λεβιθόχορτο).

Ο τρόπος ζωής της Okinawa δίνει επίσης έμφαση στην καθημερινή σωματική δραστηριότητα και στις προσεκτικές πρακτικές διατροφής.

Τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την παραδοσιακή διατροφή της Okinawa έχουν οδηγήσει σε μια γενική αντίληψη που αποσκοπεί στην προώθηση της απώλειας βάρους. Ενώ ενθαρρύνει την πρόσληψη τροφών με πυκνά θρεπτικά συστατικά, αυτό το παρακλάδι επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη δυτική διατροφή.

okinao

3 τρόφιμα για να ενεργοποιήσετε τα γονίδια μακροζωίας και να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο

Φύκι

Τα φύκια διατίθενται σε πολλές μορφές και τα φύκια προσφέρουν αρκετά εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία. Είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, λιπαρά ωμέγα-3 και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των A, C, E και B. Επιπλέον, τα φύκια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και άλλα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τρώτε φύκια σε συνταγές όπως η σούπα με φύκια (Miyuk Guk) και το καπνιστό τόφου και το σούσι με λαχανικά.

Άλγη

Εκτός από τα φύκια, άλλες μορφές από άλγη θεωρούνται απαραίτητα στη διατροφή Okinawan και θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τα γονίδια μακροζωίας του σώματος. Η καλλιέργεια άλγης είναι βιώσιμη και τα οφέλη για την υγεία είναι παρόμοια με τα φύκια. Επιστημονικές κριτικές έχουν διαπιστώσει ότι τα φύκια μπορούν να βοηθήσουν στη φλεγμονή, να αντισταθμίσουν την εμφάνιση οστεοπόρωσης και πολλά άλλα.

okina

Goya (πικρό πεπόνι)

Το Goya, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως πικρό πεπόνι, είναι ένα άλλο βασικό στοιχείο. Ο Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τρόφιμα όπως το πικρό πεπόνι έχουν διατηρηθεί και μεταβιβαστεί για γενιές σε ένα μέρος όπως η Ιαπωνία. Διαισθητικά γνώριζαν ότι αυτό το φαγητό ήταν κάπως καλό για εσάς. Εκτός από το ότι είναι πλούσιο σε πολλές βιταμίνες και μέταλλα, το goya έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό ως φάρμακο για μια σειρά από καταστάσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη τύπου 2. Το Goya διαθέτει φυτοθρεπτικό πολυπεπτίδιο-P, το οποίο έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στο σώμα. Επιπλέον, υπάρχει μια μοναδική ουσία που βρίσκεται στο goya, που ονομάζεται charantin, η οποία αυξάνει το μεταβολισμό της γλυκόζης στο σώμα.

Η Αγιουρβέδα (παραδοσιακή ινδουιστική ιατρική) και η παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιούν εδώ και καιρό πικρό πεπόνι για τις ιδιότητες καθαρισμού και αποτοξίνωσης του αίματος. Το πικρό στοιχείο του goya έχει δροσιστικό και καθαριστικό αποτέλεσμα στο σώμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα καλό για το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, τη θεραπεία λίθων στα νεφρά και τη μείωση της κατακράτησης νερού. Οι ιδιότητες καθαρισμού του αίματος που πιστεύεται ότι υπάρχουν στο goya μπορούν να έχουν θετική επίδραση στο δέρμα και να μειώσουν καταστάσεις όπως η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση.

Επιπλέον, το goya διεγείρει την πέψη, μπορεί να ρυθμίσει τις κινήσεις του εντέρου, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και έχει χρησιμοποιηθεί σε θεραπείες για τη θανάτωση καρκινικών κυττάρων. Το Goya έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες B, C, E και K, καθώς και σε φυλλικό οξύ, ενώ έχει πολύ χαμηλές θερμίδες. Λέγεται επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει με τον πονοκέφαλο.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

FOOD

Πεινάς συνέχεια; Μπορεί να φταίει το άγχος

Θες υδατάνθρακες όταν είσαι  στρεσαρισμένη; 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;