Skip to main content

FOOD

Πέντε συνήθειες που πρέπει να αποχωριστείς για την ενίσχυση της υγείας του εντέρου

Όσα πρέπει να ξεχάσεις ώστε το έντερό σου να διατηρείται υγειές και λειτουργικό



Πολλές από τις διατροφικές μας συνήθειες, σε συνδυασμό με τον έντονο τρόπο ζωής, το στρες και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα βακτήρια που διαφυλάσσουν την υγεία του εντέρου μας, οδηγώντας σταδιακά στην ανάπτυξη σχετικών προβλημάτων. Να μερικές από αυτές, ώστε να τις αποχωριστείς άμεσα και να ενισχύσεις την υγεία του εντέρου σου.

Τρως τα ίδια και τα ίδια

Η πλούσια σε ποικιλία διατροφή είναι το κλειδί για την υγεία του εντέρου και ειδικότερα για τη χλωρίδα του. Όταν καταναλώνεις τα ίδια και τα ίδια στα γεύματά σου περιορίζεις την ανάρρωση από επιβλαβείς επιδράσεις, όπως λοίμωξη ή τα αντιβιοτικά. Προσπάθησε να τρως όσο περισσότερα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Δεν βάζεις τα πρεβιοτικά στη διατροφή σου

Τα πρεβιοτικά είναι ένας τύπος φυτικών ινών που ενισχύουν την ανάπτυξη και τη δραστηριότητα των φιλικών βακτηρίων του εντέρου. Πολλά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, των λαχανικών και των δημητριακών ολικής αλέσεως, περιέχουν φυσικές πρεβιοτικές ίνες, με τα βασικότερα από αυτά να είναι η βρόμη, τα όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβύθια), τα κρεμμύδια, οι μπανάνες και οι ξηροί καρποί.

Πίνεις πολύ αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να έχει επιβλαβείς σωματικές και ψυχικές επιδράσεις όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, με βασική από αυτές για το έντερο να είναι η διαταραχή των φυσιολογικών βακτηριακών πληθυσμών του. Το κόκκινο κρασί είναι μια καλή εναλλακτική, σε μικρές πάντα ποσότητες, αφού είναι γνωστό ότι προάγει την υγεία του εντέρου, μειώνοντας τον αριθμό των επιβλαβών βακτηρίων του.

Καταναλώνεις λευκή ζάχαρη

Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, μπορεί να αλλάξει τα βακτήρια του εντέρου προς το χειρότερο, γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγεται. Η ραφιναρισμένη ζάχαρη διεγείρει την ανάπτυξη της Candida, ενός κακού βακτηρίου που καταστρέφει την επένδυση του εντέρου, δημιουργώντας τραυματισμούς και προβλήματα στη λειτουργία του.

Καταναλώνεις πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα

Μια διατροφή με μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων τροφίμων έχει συνδεθεί με ένα λιγότερο υγιές έντερο, καθώς περιορίζει τις ποσότητες των καλών βακτηρίων σε αυτό. Για το λόγο αυτό, περιόρισε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα έτοιμα γεύματα στο σούπερ μάρκετ, τις συσκευασμένες σάλτσες, τις σούπες σε κονσέρβες και οτιδήποτε σχετικό.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department