Skip to main content

FOOD

6 tips για υγιεινές επιλογές όταν παραγγέλνεις απ’ έξω

Πώς θα κάνεις τις καλύτερες επιλογές στο delivery, για πιο υγιεινά γεύματα που δεν σε επιβαρύνουν



Μερικές φορές δεν έχεις χρόνο για μαγειρική και η μόνη σου επιλογή είναι να παραγγείλεις το γεύμα σου απ’ έξω. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να καταναλώσεις μεσημεριανό ή βραδινό το οποίο θα επιβαρύνει την υγεία και τη σιλουέτα σου! Να λοιπόν 5 tips ώστε το γεύμα που θα επιλέξεις να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτό που θα παρασκεύαζες μόνη σου στο σπίτι, με την καλύτερη διατροφική αξία, δίχως περιττά λιπαρά.

Πες «όχι» στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Σε ό,τι επιλέξεις να παραγγείλεις, πες «όχι» στο λευκό ψωμί (πχ. σε ένα σάντουιτς), στο λευκό ρύζι καθώς και σε άλλα επεξεργασμένα άμυλα, και επίλεξε τα δημητριακά ολικής άλεσης. Ή βεβαιώσου ότι δεν είναι αυτά το βασικό συστατικό της επιλογής σου.

Κάνε έξυπνη επιλογή στα λαχανικά

Προσπάθησε να διαλέξεις ένα γεύμα με πληθώρα από πολύχρωμα λαχανικά, όπως μια μερίδα μπριάμ ή μια σαλάτα με διάφορα συστατικά. Επιπλέον, φρόντισε αυτά να μην περιέχουν κακής ποιότητας έλαια, αλλά ελαιόλαδο με λίγο ξίδι ή χυμό λεμονιού.

Διάλεξε πιάτα σχάρας, ψητά, στον ατμό ή σοταρισμένα

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος  να μειώσεις τις θερμίδες που λαμβάνεις και να αποφύγεις την πρόσληψη trans-λιπαρών οξέων που κάνουν κακό στην καρδιά και περιέχονται σε γεύματα όπως η πίτσα ή τα burgers. Το ψητό στήθος κοτόπουλου ή ένα ψαρονέφρι με λαχανικά στο πλάι είναι μια κορυφαία επιλογή.

Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να απολαύσεις κάποιο ψάρι

Όταν παραγγέλνεις απ’ έξω έχεις την τέλεια ευκαιρία για να φας το ψαράκι που σου αρέσει περισσότερο, ψημένο στη σχάρα με μια σαλάτα. Γλιτώνεις έτσι και τον χρόνο αγοράς και μαγειρικής, διαλέγοντας μια φοβερή επιλογή για την υγεία σου.

Πες «όχι» στις πλούσιες σάλτσες

Μπορεί η καρμπονάρα να φαντάζει η τέλεια επιλογή, όμως καλύτερο είναι αν επιλέγεις πιάτα όπως τα ζυμαρικά να μην σκεφτείς σάλτσες πλούσιες σε αβγό ή κρέμα γάλακτος. Η απλή σάλτσα ντομάτας ή η πέστο είναι και μοναδική επιλογή για ισορροπημένη διατροφή.

Συγκράτησε τις μερίδες σου

Τέλος, προσπάθησε να συγκρατήσεις τις μερίδες που επιλέγεις, αποφεύγοντας δελεαστικά πακέτα με 1+1 δώρο και μένοντας πιστή στο ατομικό πιάτο και την ατομική συνοδευτική σαλάτα. Όπως θα έκανες άλλωστε και αν μαγείρευες στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα