Skip to main content

SELF-LOVE

Christmas blues: Πώς να διαχειριστείς τα συναισθήματα στενοχώριας που σου φέρνουν οι γιορτές των Χριστουγέννων

Για πολλούς η γιορτινή περίοδος ξυπνά αρνητικά συναισθήματα, που καταστρέφουν το πνεύμα κατάνυξης και ζεστασιάς.



Τα Christmas blues ή το ξύπνημα αρνητικών συναισθημάτων την περίοδο των γιορτών, αποτελούν πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους. Συνδέονται με την απώλεια σημαντικών προσώπων, άλλες στενοχώριες που έχουν σημειωθεί πρόσφατα, ή την αδυναμία να βρίσκονται με τους αγαπημένους τους ανθρώπους την ωραιότερη κατά τα άλλα περίοδο του χρόνου. Αν λοιπόν και για σένα τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που νιώθεις τη διάθεσή σου να πέφτει και δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου, να τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να «ανέβει».

Αναγνώρισε τα συναισθήματά σου

Μερικές φορές είναι ΟΚ να μην αισθάνεσαι όμορφα κατά τη διάρκεια των γιορτών. Η αποδοχή των συναισθημάτων σου είναι το πρώτο βήμα προς τη διαχείρισή τους.

Έλα κοντά

Συνδέσου με φίλους ή την οικογένειά σου όσο νιώθεις τα συναισθήματά σου να σε ζορίζουν. Μερικές φορές, το να μιλάς μόνο σε κάποιον μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση.

Δημιούργησε νέες παραδόσεις

Εάν τα Χριστούγεννα σου φέρνουν θλιβερές αναμνήσεις, σκέψου το ενδεχόμενο να ξεκινήσεις νέες παραδόσεις στα πλαίσιά τους. Από τον εθελοντισμό μέχρι μια βραδιά ταινίας ή οτιδήποτε άλλο σου φέρνει χαρά.

Αυτοφροντίδα

Φρόντισε τον εαυτό σου. Ξεκουράσου αρκετά, φάε υγιεινά και νόστιμα, κάνε γυμναστική και εφάρμοσε τεχνικές χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα.

Περιορίστε τις προσδοκίες σου

Μην πιέζεις τον εαυτό σου να νιώσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Επίτρεψε σε αυτόν να ζήσει τις διακοπές χωρίς να επιβάλλει την ευτυχία και αυτή θα έρθει κατά πάσα πιθανότητα με διαφορετικούς τρόπους.

Ζήτα επαγγελματική βοήθεια

Εάν αυτά τα συναισθήματα επιμείνουν ή γίνουν υπερβολικά, σκέψου το να μιλήσεις σε έναν θεραπευτή ή σύμβουλο ψυχικής υγείας. Μπορούν να παρέχουν πολύτιμη καθοδήγηση και υποστήριξη στις δύσκολες στιγμές.

Εστίασε στην ευγνωμοσύνη

Σκέψου πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Εκείνες οι μικρές στιγμές, οι άνθρωποι στη ζωή σου ή ακόμα και προσωπικά επιτεύγματα.

Δώσε πίσω

Το να βοηθάς άλλους ανθρώπους μπορεί να είναι απίστευτα ανταποδοτικό, όλες τις μέρες του χρόνου. Σκέψου το να γίνεις εθελόντρια σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση ή σκοπό και να κάνεις κάτι καλό για τους συνανθρώπους σου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα