Μπορούν τα αντισυλληπτικά να σε κάνουν λιγότερο ποθητή; - AllYou.gr

Search

 

Μπορούν τα αντισυλληπτικά να σε κάνουν λιγότερο ποθητή;

Ένα περίεργο ερώτημα που ακόμα κι αν δεν είχες, σου προκύπτει μετά από νέα έρευνα.

> ΥΓΕΙΑ ::
21 Σεπτεμβρίου 2017
Συντάκτης : Allyou Team

Μια νέα μικρή έρευνα, μας βάζει σε σκέψεις σχετικά με το πως τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν το σώμα μας. Έγινε με επικεφαλής την Irena Pavela Banai από το University of Zadar, σε συνολικά 65 γυναίκες και προσπάθησε να διαπιστώσει αν η λήψη αυτών των χαπιών επηρεάζει τη φωνή των γυναικών. 

Η απάντηση ήταν θετική. Βρέθηκε ότι όσες γυναίκες δεν έπαιρναν αντισυλληπτικό, είχαν εναλλαγές στη φωνή τους μέσα στον κύκλο τους. Όσες έπαιρναν, δεν διαπιστώθηκε να είχαν καμία αλλαγή. 

Αυτό, λοιπόν, μπορεί αν είναι ακόμα στεοιχείο ότι οι γυναίκες που δεν παίρνουν ορμόνες, έχουν πλεονέκτημα στο πεδίο ελκυστικότητας. Μια έρευνα που είχε γίνει το 2012 είχε διαπιστώσει ότι οι άντρες είχαν βρει πιο ελκυστικές τις γυναίκες όταν είχαν μεγαλύτερα επίπεδα γονιμότητας. 

Φυσικά, περισσότερες έρευνες πρέπει να γίνουν για να μπορέσουμε αν μπορούμε να απαντήσουμε "ναι" ή "όχι" στην ερώτηση του άρθρου. Kαι εννοείται πως αν η μέθοδος αντισύλληψης που έχουμε διαλέξει μας καλύπτει, δεν την αλλάζουμε επειδή υπάρχουν μικρής εμβέλειας έρευνες τέτοιου τύπου!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

5 θησαυροί της φύσης για να πεις "Bye" στο άγχος!

Τι να το κάνεις το χάπι, όταν με αυτά θα είσαι happy;

Η νύφη έσκασε!

Sos tips για να μη λιώσεις από την ζέστη στο γάμο.