Τη φερριτίνη σου την τσέκαρες; - AllYou.gr

Search

 

Τη φερριτίνη σου την τσέκαρες;

Σε σένα μιλάω, που νιώθεις συνεχώς πτώμα

> ΥΓΕΙΑ ::
09 Απριλίου 2019
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Είπες να έρθει η άνοιξη να ξανανιώσουμε λίγο και για κάποιον ανεξήγητο λόγο κάθε μέρα που περνάει νιώθεις και πιο πεσμένη, άτονη, κουρασμένη. Τι συμβαίνει;

Εάν δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι συναισθηματικό/σχεσικό/οικογενειακό να σε βασανίζει, πολύ πιθανόν ο οργανισμός σου να προσπαθεί κάτι να σου πει.

Κι έτσι, τα πόδια σου σέρνονται, δυο-τρία σκαλιά ανεβαίνεις και βαρυγκομάς, η αναπνοή σου βγαίνει με δυσκολία και είσαι ψιλολιώμα χωρίς να έχεις κάνει και τα υπερβολικά μέσα στην ημέρα. 

Φυσικά και θα σου πω να πας στον γιατρό σου να σε εξετάσει. Τα συμπτώματα όμως αυτά συνήθως δείχνουν ότι σου λείπει φερριτίνη, μια βασική πρωτεϊνη την οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός σου για να αποθηκεύει το σίδηρο που περισσεύει.

Κακές συνήθειες και προβλήματα όπως η κακή διατροφή, ορμονικές διαταραχές, προβλήματα του γαστρεντερικού αλλά και γυναικολογικά μπορούν να προκαλέσουν την σιδηροπενία, την έλλειψη δηλαδή φερριτίνης.

Μην μένεις στις δικαιολογίες του τύπου «δεν είναι κάτι, θα περάσει», ή «δουλεύω πολύ τελευταία, για αυτό είμαι έτσι».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά δεν πηγαίνουμε στους γιατρούς και υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μαρτύρια. Θα σου πρότεινα να κλείσεις ραντεβού σήμερα, χωρίς σούξου μούξου.  
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

5 θησαυροί της φύσης για να πεις "Bye" στο άγχος!

Τι να το κάνεις το χάπι, όταν με αυτά θα είσαι happy;

Baby, It's Too Hot Outside!

Τα Dos και Dont's για να επιβιώσεις από τον καύσωνα

Η νύφη έσκασε!

Sos tips για να μη λιώσεις από την ζέστη στο γάμο.