Τη φερριτίνη σου την τσέκαρες;

Σε σένα μιλάω, που νιώθεις συνεχώς πτώμα

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Είπες να έρθει η άνοιξη να ξανανιώσουμε λίγο και για κάποιον ανεξήγητο λόγο κάθε μέρα που περνάει νιώθεις και πιο πεσμένη, άτονη, κουρασμένη. Τι συμβαίνει;

Εάν δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι συναισθηματικό/σχεσικό/οικογενειακό να σε βασανίζει, πολύ πιθανόν ο οργανισμός σου να προσπαθεί κάτι να σου πει.

Κι έτσι, τα πόδια σου σέρνονται, δυο-τρία σκαλιά ανεβαίνεις και βαρυγκομάς, η αναπνοή σου βγαίνει με δυσκολία και είσαι ψιλολιώμα χωρίς να έχεις κάνει και τα υπερβολικά μέσα στην ημέρα. 

Φυσικά και θα σου πω να πας στον γιατρό σου να σε εξετάσει. Τα συμπτώματα όμως αυτά συνήθως δείχνουν ότι σου λείπει φερριτίνη, μια βασική πρωτεϊνη την οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός σου για να αποθηκεύει το σίδηρο που περισσεύει.

Κακές συνήθειες και προβλήματα όπως η κακή διατροφή, ορμονικές διαταραχές, προβλήματα του γαστρεντερικού αλλά και γυναικολογικά μπορούν να προκαλέσουν την σιδηροπενία, την έλλειψη δηλαδή φερριτίνης.

Μην μένεις στις δικαιολογίες του τύπου «δεν είναι κάτι, θα περάσει», ή «δουλεύω πολύ τελευταία, για αυτό είμαι έτσι».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά δεν πηγαίνουμε στους γιατρούς και υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μαρτύρια. Θα σου πρότεινα να κλείσεις ραντεβού σήμερα, χωρίς σούξου μούξου.  
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares