Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Have a mindful Christmas

Σ' αυτές τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές να σκέφτεσαι μόνο  ό,τι σου προσφέρει γαλήνη


Ζωή Γκόρου

Για πολλούς από 'μας Χριστούγεννα σημαίνει μια εποχή με shopping μέχρι τελικής πτώσης, άγχος και τελικά περισσότερο τρέξιμο από τις εργάσιμες ημέρες του χρόνου.

Για όσους όμως κάνουν διαλογισμό και θέλουν να μειώσουν τα επίπεδα στρες στη ζωή τους, είναι μια περίοδος απόλυτης χαλάρωσης. Δες πώς θα  πετύχεις κι εσύ να χαλαρώσεις.

'Αφησε τους άλλους να τρέχουν μέσα στο άγχος στα καταστήματα και στα σούπερ μάρκετ... Πες "όχι" στο κομφούζιο της Παραμονής. Κάνε μέρες πριν, την αγορά των δώρων για τα πρόσωπα που αγαπάς. Τις παραμονές, επίλεξε να πας με την κολλητή σου ή τον σύντροφό σου στο αγαπημένο σας καφέ, χαλάρωσε και ζήσε με ηρεμία τη ζεστασιά της ημέρας.

Μην κριτικάρεις τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλεια μαγείρισσα για τους καλεσμένους το βράδυ, υπέροχη και μέσα στο κέφι ερωμένη ή απόλυτα χαρούμενη στην  παρέα. Δεν χρειάζεται να είσαι τίποτα που θέλουν οι άλλοι. Κλείσε τα μάτια και διαλογίσου πάνω σε αυτό.

Ξύπνα κάθε πρωϊ και σκέψου ότι έχεις περισσότερο χρόνο για σένα. Για να ασκηθείς και να πάρεις βαθιές ανάσες. Διαλογίσου 10 λεπτά καθημερινά. Τώρα έχεις χρόνο!

Κάνε digital detox. Είναι -δυστυχώς- η εποχή που όλοι 'θέλουν' να φωνάξουν στα social media τι ωραία που περνάνε... , πόσο ευτυχισμένοι είναι και τέτοια...'Αφησε στην άκρη το κινητό και κάνε τσεκ στα social το πολύ μία φορά την ημέρα (ή και καθόλου!).

Μην το παρακάνεις με την κατανάλωση. Αν τα οικονομικά σου δεν είναι καλά, μπορεί αυτό να σου δημιουργήσει στρες. Το να κάνεις ένα απλό, οικονομικό δώρο σε εσένα και σε φίλους, ή απλά να τους δεις για ευχές, είναι αρκετό. Δεν χρειάζεται να υπερβάλεις.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου