Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Καθημερινές συνήθειες που γερνούν την επιδερμίδα σου

Ναι η λεγόμενη πρόωρη γήρανση σχετίζεται άμεσα με την καθημερινότητα σου


Κωνσταντίνα Κύρκου

Στην ηλικία που είσαι μπορεί να μην σε απασχολούν ακόμα τα σημάδια που αφήνει πάνω σου ο χρόνος. Αυτό ίσως να συμβαίνει επειδή ακόμα δεν είναι ορατά, όμως δυστυχώς μελέτες έχουν αποδείξει πως η πρόωρη γήρανση εκτός από το DNA των κυττάρων, οφείλεται και σε καθημερινές συνήθειες μας, οι οποίες παρόλο που φαίνονται αθώες, δεν είναι καθόλου, αφού μπορεί να αποβούν μοιραίες για την όψη της επιδερμίδας σου σε λίγα χρόνια. Σίγουρα έχεις ακούσει πως μερικές από αυτές είναι το κάπνισμα, η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, η υπερβολική κατανάλωση καφέ, η κακή διατροφή. Παρακάτω θα βρεις κάποιες ακόμα που ταλαιπωρούν σε μεγάλο βαθμό την επιδερμίδα σου και τα αποτελέσματα αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν.

 

 

Εξαντλητική άσκηση: Έχει σημασία να καταλάβεις όσο το δυνατόν νωρίτερα, πως η άσκηση θα σου χαρίσει πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Ωστόσο η εξαντλητική άσκηση (πολλές ώρες και έντονος ρυθμός) αποφέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού προκαλεί την πρόωρη γήρανση των κυττάρων μας. Αυτό σημαίνει πως σύντομα αλλοιώσεις θα εμφανιστούν στην επιδερμίδα σου, όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ αποκτάς πιο τραχιά και στεγνή όψη.

Έντονο στρες και αρνητικά συναισθήματα: Μέσα στην μέρα δυστυχώς υπάρχουν αρκετές συνήθειες μας που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το έντονο άγχος και στρες καθώς και τα αρνητικά συναισθήματα. Τέτοιες μπορεί να είναι οι επαγγελματικές ορθοπεταλιές, η καθημερινή ρουτίνα που θέλεις να αποβάλεις από πάνω σου κ.α. Οι παραπάνω βλαβερές συνήθειες ενισχύουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών, με αποτέλεσμα το δέρμα, όταν δεν αποτοξινώνεται σωστά, να μην μπορεί να τις διαχειριστεί, δημιουργώντας θαμπάδα, ρυτίδες και σακούλες κάτω από τα μάτια.

 

 

Κακός ύπνος: Όταν δεν κοιμάσαι καλά, αυτό φαίνεται αμέσως το επόμενο πρωί στο πρόσωπό σου. Όταν η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται, αρχίζει και γίνεται μόνιμη η κούραση, η σταφιδιασμένη επιδερμίδα και οι μαύροι κύκλοι. Σίγουρα κάτι τέτοιο σου προσθέτει χρόνια, όσο και να θέλεις να το αποφύγεις.

 

Έλλειψη σεξ: Σύμφωνα με τους ειδικούς, άτομα που έχουν ενεργή  σεξουαλική ζωή, βελτιώνουν αυτόματα την φυσική τους κατάσταση καθώς και την ψυχολογία τους. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα λειτουργεί ρολόι, ενώ υπάρχει μικρότερος  κίνδυνος  καρδιοπάθειας και καρκίνου.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

ΥΓΕΙΑ

Μικρά tips για να μην πάρεις βάρος στις γιορτές

Τι μπορείς να κάνεις για να μην χαλάσεις τη σιλουέτα σου, χωρίς ωστόσο να στερηθείς τις γιορτινές λιχουδιές.

ΥΓΕΙΑ

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Το κεντρικό μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS για τη φετινή χρονιά είναι «Αφήστε τις Κοινότητες να Ηγηθούν – Let Communities Lead»

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Kate Beckinsale: New look με πλατινέ ξανθό καρέ!

 Η διάσημη ηθοποιός άλλαξε hairlook και είναι πραγματικά αγνώριστη! 

CELEBS

Bradley Cooper: Άνοιξε καντίνα και νυν και πρώην είναι στο πλευρό του

Irina Shayk και Gigi Hadid στηρίζουν το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα

SELF-LOVE

10 self-love resolutions για τη νέα χρονιά

Η νέα χρονιά θα είναι και η χρονιά σου αναφορικά με τη φροντίδα και την εστίαση στον εαυτό σου.