Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

7 συμβουλές για να προστατεύεστε σωστά από τον ήλιο

Τι να κάνετε τους θερινούς (και όχι μόνο) μήνες για σωστή προστασία από τις ακτίνες του ήλιου



Η έκθεσή μας στον ήλιο κάνει καλό στη διάθεσή μας και ξυπνά την παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό μας. Ωστόσο οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα βλαβερές για την υγεία μας, αν δεν προστατευτούμε κατάλληλα. Να λοιπόν 7 συμβουλές για να προστατεύεστε σωστά από τον ήλιο κατά τους θερινούς και όχι μόνο μήνες.

Φοράτε αντηλιακό

Εφαρμόστε ένα αντιηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό SPF (τουλάχιστον 30) σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος πριν βγείτε έξω. Εφαρμόστε ξανά κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν ιδρώνετε ή κολυμπάτε.

Αναζητήστε σκιά

Όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός (συνήθως μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ.), μείνετε στη σκιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό μπορεί να προσφέρει πρόσθετη προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

Φοράτε προστατευτικά ρούχα

Επιλέξτε μακρυμάνικα πουκάμισα, μακριά παντελόνια και καπέλα με φαρδύ γείσο για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την άμεση έκθεση στον ήλιο. Επιλέξτε ελαφριά υφάσματα που αναπνέουν για να παραμείνετε δροσερά, όπως τα βαμβακερά και τα λινά.

Φορέστε γυαλιά ηλίου

Προστατέψτε τα μάτια σας φορώντας γυαλιά ηλίου που προσφέρουν 100% προστασία UV. Αναζητήστε γυαλιά ηλίου με αυτοκόλλητο ή ετικέτα που υποδεικνύει την ικανότητά τους να μπλοκάρουν την υπεριώδη ακτινοβολία.

Μείνετε ενυδατωμένες

Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο, ειδικά όταν περνάτε παρατεταμένες περιόδους στον ήλιο. Η αφυδάτωση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στον ήλιο και να οδηγήσει σε ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη.

Αποφύγετε το σολάριουμ

Οι τεχνητές πηγές υπεριώδους ακτινοβολίας, όπως το σολάριουμ, μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη του δέρματος και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση τους εντελώς.

Να προσέχετε τις αντανακλάσεις

Λάβετε υπόψη ότι η άμμος, το νερό και η άσφαλτος μπορούν να αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, εντείνοντας την επίδρασή τους στο δέρμα σας. Λάβετε επιπλέον προφυλάξεις σε αυτά τα περιβάλλοντα εφαρμόζοντας αντηλιακό πιο συχνά και αναζητώντας σκιά όποτε είναι δυνατόν.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 κατηγορίες προϊόντων που πρέπει να περιέχει ένα kit πρώτων βοηθειών για τις καλοκαιρινές σου διακοπές

Τι να πάρεις μαζί σου για να φροντίσεις τον εαυτό και του γύρω σου σε περίπτωση ασθένειας ή κάποιου μικρού τραυματισμού

ΥΓΕΙΑ

5 συμβουλές για να ενισχύσεις την υγεία του εντέρου σου

Η διατήρηση της υγείας του εντέρου συμβάλει στη γενική μας ευεξία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral