Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

7 συμβουλές για να προστατεύεστε σωστά από τον ήλιο

Τι να κάνετε τους θερινούς (και όχι μόνο) μήνες για σωστή προστασία από τις ακτίνες του ήλιου



Η έκθεσή μας στον ήλιο κάνει καλό στη διάθεσή μας και ξυπνά την παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό μας. Ωστόσο οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα βλαβερές για την υγεία μας, αν δεν προστατευτούμε κατάλληλα. Να λοιπόν 7 συμβουλές για να προστατεύεστε σωστά από τον ήλιο κατά τους θερινούς και όχι μόνο μήνες.

Φοράτε αντηλιακό

Εφαρμόστε ένα αντιηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό SPF (τουλάχιστον 30) σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος πριν βγείτε έξω. Εφαρμόστε ξανά κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν ιδρώνετε ή κολυμπάτε.

Αναζητήστε σκιά

Όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός (συνήθως μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ.), μείνετε στη σκιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό μπορεί να προσφέρει πρόσθετη προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

Φοράτε προστατευτικά ρούχα

Επιλέξτε μακρυμάνικα πουκάμισα, μακριά παντελόνια και καπέλα με φαρδύ γείσο για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την άμεση έκθεση στον ήλιο. Επιλέξτε ελαφριά υφάσματα που αναπνέουν για να παραμείνετε δροσερά, όπως τα βαμβακερά και τα λινά.

Φορέστε γυαλιά ηλίου

Προστατέψτε τα μάτια σας φορώντας γυαλιά ηλίου που προσφέρουν 100% προστασία UV. Αναζητήστε γυαλιά ηλίου με αυτοκόλλητο ή ετικέτα που υποδεικνύει την ικανότητά τους να μπλοκάρουν την υπεριώδη ακτινοβολία.

Μείνετε ενυδατωμένες

Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο, ειδικά όταν περνάτε παρατεταμένες περιόδους στον ήλιο. Η αφυδάτωση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στον ήλιο και να οδηγήσει σε ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη.

Αποφύγετε το σολάριουμ

Οι τεχνητές πηγές υπεριώδους ακτινοβολίας, όπως το σολάριουμ, μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη του δέρματος και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση τους εντελώς.

Να προσέχετε τις αντανακλάσεις

Λάβετε υπόψη ότι η άμμος, το νερό και η άσφαλτος μπορούν να αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, εντείνοντας την επίδρασή τους στο δέρμα σας. Λάβετε επιπλέον προφυλάξεις σε αυτά τα περιβάλλοντα εφαρμόζοντας αντηλιακό πιο συχνά και αναζητώντας σκιά όποτε είναι δυνατόν.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της