Skip to main content

SINGLES

Σε δουλειά να βρισκόμαστε

5 λάθη που έχουν ως συνέπεια να είσαι μονίμως πηγμένη, αλλά όχι παραγωγική στην εργασία σου. 


Γεωργία Κοντού

1. Οι επαγγελματικές συναντήσεις σου δεν έχουν άλλο αποτέλεσμα από το να οδηγούν σε περισσότερες... συναντήσεις. Σύμφωνοι, η προφορική επικοινωνία με τους συνεργάτες σου βοηθάει στην καλύτερη οργάνωση της δουλειάς και την αποφυγή των παρανοήσεων. Όταν όμως το ένα meeting διαδέχεται το άλλο, συχνά βρίσκεις τον εαυτό σου να αναλώνεται σε ατελείωτες ώρες φλυαρίας. 

2. Είσαι τελειομανής ακόμη και στην αποστολή ενός email. Η γραπτή επικοινωνία αφήνει μεγαλύτερο περιθώριο για παρεξηγήσεις από την προφορική, όπως προαναφέραμε. Γεγονός που σημαίνει ότι οφείλεις να είσαι πολύ προσεκτική στη διατύπωση ενός κειμένου. Όταν όμως αγχώνεσαι να μη σου ξεφύγει ούτε κόμμα και ελέγχεις ξανά και ξανά το email που πρόκειται να στείλεις, χάνεις πολύτιμο χρόνο σε λεπτομέρειες που δεν θα προσέξει κανένας. 

3. Συσσωρεύεις περισσότερα καθήκοντα από όσα μπορείς να αντέξεις. Μην περιμένεις από τον εργοδότη σου να σε συμβουλεύσει να σταματήσεις να συγκεντρώνεις υποχρεώσεις. Πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βγάζεις περισσότερη δουλειά με χαμηλότερο κόστος. Όταν όμως αναλαμβάνεις έναν τεράστιο όγκο υποχρεώσεων, ακόμη κι αν προλαβαίνεις τελικά να τις διεκπεραιώσεις, υποβαθμίζεις την ποιότητα της δουλειάς σου.

4. Προγραμματίζεις τα πάντα. Η ηλεκτρονική ατζέντα του κινητού σου σε έχει βάλει στο "τριπάκι" να προγραμματίζεις εκ των προτέρων την ώρα που θα τηλεφωνήσεις σε έναν συνεργάτη, που θα στείλεις ένα email ή που θα κάνεις το μεσημεριανό σου διάλειμμα για φαγητό. Το μόνο που καταφέρνεις έτσι δεν είναι να οργανώνεσαι καλύτερα, αλλά να φορτώνεσαι με επιπλέον άγχος και να δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς. Κι αυτό η λίστα των εκκρεμότήτων σου δεν τελειώνει ποτέ και το μυαλό σου είναι διαρκώς απασχολημένο με την επόμενη δουλειά της ημέρας. 

5. Κολλάς σε εργασίες που έχεις ολοκληρώσει. Πώς νιώθεις μετά το πέρας μιας εργασίας; Προχωράς στην επόμενη, ή "πιάνεις" τον εαυτό σου να τη σκέφτεται ξανά και ξανά και να μετανιώνει για την τάδε ή τη δείνα απόφαση; Παράλυση λόγω υπερανάλυσης ονομάζουν οι ειδικοί τη διαδικασία της διαρκούς αναδρομής σε δραστηριότητες που έχουμε ολοκληρώσει. Προσπάθησε να βγεις από αυτόν το φαύλο κύκλο, που είναι κάθε άλλο παρά παραγωγικός.

Πηγή: Lifehack.org

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 13 Απριλίου

Βρείτε χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση, εάν νιώθετε πως η καθημερινότητα σας έχει αποδυναμώσει

BLOGS

«Θέλεις να είσαι τέλεια και θέλεις όλοι να σε αγαπούν» Saoirse Ronan

Η Saoirse Ronan γιορτάζει τα 30ά γενέθλιά της

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Κοιτάζω τη Γη και είναι τόσο όμορφη» Γιούρι Γκαγκάριν, 12 Απριλίου 1961

Σαν σήμερα πριν από 63 χρόνια, ο Γιούρι Γκακάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη