Η ερώτηση που πρέπει να απαντήσεις πριν πας για συνέντευξη

Η καλύτερη πρόβα πριν πας να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας.

Μαριέτα Χριστοπούλου

Οι συνεντεύξεις για δουλειά στην Ελλάδα του 2017, είναι προς εξαφάνιση, αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν εκεί έξω περιστατικά προσλήψεων! Απίστευτο, αληθινό, χειροκροτούμε και συμβουλεύουμε, λοιπόν. Γιατί, αν όντως έχεις την τύχη να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας, τότε πρέπει να πας με ευφράδεια και αποφασιστικότητα.

Σίγουρα, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την απάντηση του γιατί θες αυτή τη δουλειά. Εννοείται, πρέπει να θυμάσαι με λεπτομέρειες το βιογραφικό σου. Όμως, αν θες όντως να είσαι πανέτοιμη, μπορείς να κάνεις και μια συγκεκριμένη ερώτηση στον εαυτό σου πριν βάλεις τα καλά σου και πας στο πολυπόθητο ραντεβού. 

"Τι κάνεις την καλύτερη σου μέρα;"

Αυτή είναι μια ερώτηση που, σύμφωνα με όσα μαθαίνει το Business Insider, συνηθίζουν να ακούνε όσοι διεκδικούν μια θέση στη Facebook. Γιατί είναι σημαντικό να την απευθύνεις στον εαυτό σου; Πολύ απλά, επειδή σου δείχνει αυτό που αναζητάς από τη δουλειά που διεκδικείς ή ψάχνεις ευρύτερα. 

"Ηρέμησε και σκέψου όλα αυτά που απολαμβάνεις να κάνεις. Την καλύτερη σου μέρα, όταν γυρίζεις σπίτι και λες ότι έχεις την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσες, τι έκανες; Ποιες ήταν οι πραγματικές δραστηριότητες με τις οποίες ασχολήθηκες εκείνη την ημέρα; Αυτά τα πράγματα θα είναι αυτά για τα οποία θα πρέπει να κοιτάξεις στην επόμενη ευκαιρία σου" σημειώνει η Lori Goler από το HR του κολοσσού. 

"Αν βρούμε την καλύτερη σου μέρα, μπορούμε να την αποδομήσουμε και να βρούμε πραγματικά τι σε οδηγεί και ποιο είναι το κίνητρο σου. Είτε είναι συναντήσεις με πελάτες, ήταν coding, θα είναι διαφορετικό για τον καθένα" προσθέτει η Miranda Kalinowksi επικεφαλής σε όλο τον κόσμο στο HR. 

Εσύ... δοκίμασε το. Αν μη τι άλλο, θα καταλάβεις τι θες πραγματικά. Ακόμα και αν δε στο δώσει αυτή η δουλειά που μπορεί να έχεις ανάγκη για χρηματικούς λόγους, είναι σημαντικό να ξέρεις τους στόχους σου. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares