5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις (πολύ) πρωί

Αν η ενέργεια και το χαμόγελο σου αγνοούνται με το "καλημέρα σας", τότε μπορεί να πρέπει να πεις αντίο σε κάποιες συνήθειές σου. 

Μαριέτα Χριστοπούλου

Η πρωινή σου ρουτίνα, είναι καθοριστική για το πως θα κυλήσει ολόκληρη η μέρα σου. Γι' αυτό πρέπει να δώσεις προσοχή. Καλό είναι να αναζητάς πράγματα που μπορεί να σε βοηθήσουν να ξυπνάς πιο φρέσκια αλλά πρέπει να δώσεις προσοχή και σε όσα ήδη κάνεις. Μήπως έχεις κάποια από τις παρακάτω συνήθειες; Ώρα να της πεις αντίο!


#1. Snooze

Μπορεί να σου φαίνεται ονειρεμένο να πατάς την "αναβολή", αλλά δεν είναι. Αυτή η διαδικασία, ουσιαστικά ταλαιπωρεί τον οργανισμό σου. Σκέψου ότι μπαίνεις σε έναν κύκλο ύπνου ο οποίος δεν ολοκληρώνεται ομαλά και διακόπτεται κάθε τρεις και λίγο. Έτσι, νιώθεις πιο κουρασμένη και υποτονική. 

#2. Κοιτάς τα e-mail σου

Πριν καν μιλήσεις σε άνθρωπο, μπαίνεις σε facebook και e-mail. Άγχος alert!

#3. Πίνεις καφέ μεταξύ 8-9 το πρωί

Έρευνες έχουν δείξει ότι μεταξύ 8-9 το πρωί, το σώμα μας παράγει μεγαλύτερα ποσοστά κορτιζόλης, μιας ουσίας ρυθμίζει την ενέργεια στο σώμα μας. Το να πίνεις καφέ 8-9 το πρωί, μπορεί να σου ρίξει την κορτιζόλη και θα... ξεμείνεις από ενέργεια!

#4. Αφήνεις άνω-κάτω το κρεβάτι

Υπάρχει μια έρευνα που λέει ότι όσοι στρώνουν το κρεβάτι τους, είναι πιο παραγωγικοί μέσα στην ημέρα. Χάνεις τίποτα με το να το τσεκάρεις η ίδια, αν ισχύει;

#5. Δεν ανοίγεις τα παντζούρια

Το να ξυπνάς σε ένα δωμάτιο που δε μπαίνει χαραμάδα φωτός, δε βοηθάει το σώμα σου να καταλάβει ότι ήρθε ώρα να ξυπνήσει. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares