5 πληγές που αφήνει η έλλειψη της μητρικής αγάπης

Όταν η μαμά σου δεν σε αγάπησε αρκετά.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από αγάπη και ασφάλεια για να μεγαλώσουν σωστά και να εξελιχθούν σε ισορροπημένους ενήλικες. Τι γίνεται όμως όταν έχεις πια ενηλικωθεί και κουβαλάς στην ψυχή σου πληγές; Επουλώνονται ποτέ;

Η μάνα μας είναι το πρόσωπο που μας αγαπά δίχως όρους, χωρίς να περιμένει ανταπόδοση. Ή μάλλον, έτσι θα έπρεπε να είναι.

Εάν εσύ μεγάλωσες με μια μητέρα που δεν σου χάρισε απλόχερα την αγάπη της, μην μεμψιμοιρείς. Αποδέξου την πραγματικότητα και κατόπιν ζήτησε μια βοήθεια ειδικού.

Εδώ θα δεις ποιες πληγές αφήνει η έλλειψη της μητρικής αγάπης, και ίσως η αναγνώρισή τους αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς την συνειδητοποίησή τους:

1. Είσαι πολύ ευαίσθητη

Σε σχόλια, πειράγματα, κριτική. Αναλύεις υπερβολικά τα πάντα, ακόμα και τα δηκτικά σχόλια που γίνονται με χιούμορ. 

2. Δεν έχεις αυτοπεποίθηση

Όταν έχεις μεγαλώσει με μια μητέρα για την οποία ποτέ δεν ήσουν αρκετά καλή, αρκετά όμορφη, γενικά ποτέ δεν ήσουν αρκετή, κουβαλάς αυτή την αυτοεικόνα διαρκώς μέσα σου. 

3. Δυσκολεύεσαι να δείξεις εμπιστοσύνη στους άλλους

Νομίζεις ότι όποια σχέση κι αν κάνεις θα είναι αναξιόπιστη, ενώ επιζητάς συνεχώς και εμμονικά την επιβεβαίωση. Αυτό που κάνεις ουσιαστικά είναι να αναπαράγεις τη σχέση που είχες με τη μητέρα σου.

4. Προσπαθείς να ικανοποιείς συνεχώς τους γύρω σου

Τη δική της αγάπη αναζητάς, τη δική της προσοχή που δεν είχες, ψάχνεις. Και οι σχέσεις σου γίνονται εκ των πραγμάτων προβληματικές.

5. Δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου

Γιατί στο μυαλό σου είσαι εκείνη που περιέγραφε η μητέρα σου. Άχρηστη, άσχημη, ανίκανη... Μπορείς να ξεφύγεις από αυτό το φάντασμα, αρκεί να το θελήσεις.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares