Skip to main content

SINGLES

Μήπως ασχολείσαι συνέχεια με την δουλειά σου;

Πάτα pause όταν σχολάσεις

 



 

Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ σχόλασες, το μυαλό σου συνέχισε να σκέφτεται την δουλειά. Οι μέρες του μένουμε σπίτι έκαναν τα πράγματα λίγο πιο περίπλοκα αφού η δουλειά από αυτό αυξήθηκε λόγω αρκετού ελεύθερου χρόνου, με αποτέλεσμα να ασχολείσαι μονίμως με την εργασία σου, να κουράζεσαι και τελικά να ψάχνεις το γιατί. Κάπως έτσι η non-stop ενασχόληση με την δουλειά σου καταλήγει σε εμμονή, με εσένα να μην μπορείς να διαχωρίσεις την επαγγελματική από την προσωπική σου ζωή. Σαφώς η δουλειά σου είναι κομμάτι του εαυτού σου και της προσωπικότητας σου και δεν μπορείς εύκολα να αδιαφορήσεις για αυτή, όμως καλό θα ήταν να την αντιμετωπίζεις με καλύτερη διάθεση ώστε να γίνεις πιο αποδοτική.

1. Μην μιλάς συνέχεια για αυτήν. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζεις στην δουλειά σου ή για τα νέα επιτυχημένα project πάνω στα οποία δουλεύεις. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν παραπονιέσαι συνέχεια ή αντίστοιχα «καυχιέσαι» (χωρίς να το καταλαβαίνεις), επειδή δεν έχεις τι άλλο να κάνεις. Θέσε στον εαυτό σου όρια, για το πότε πρέπει να μιλήσεις για αυτήν και για πόσο.

 

 

2. Να είσαι ειλικρινής και αντικειμενική με τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να κάνεις σκέψεις για την δουλειά, σε χρόνο που δεν πρέπει, ρώτησε τον εαυτό σου δύο πράγματα: Υπάρχουν όντως τα προβλήματα που σε απασχολούν ή τα δημιουργείς εσύ με την κακή σου διάθεση; Μήπως δεν χρειάζεται να εμπλακείς περισσότερο σε κάποιες καταστάσεις, γιατί φέρνουν επιπλέον μικροπροβλήματα;

3. Βάλε όρια. Η δουλειά σου δεν είναι όλη σου η ζωή. Όσο πιο σύντομα το αντιληφθείς τόσο λιγότερο άγχος και στρες θα έχεις, ενώ η προσωπική σου εξέλιξη θα συνεχίζεται ανεμπόδιστη. Μην της δίνεις μεγαλύτερη αξία από αυτή που πραγματικά έχει και μην της επιτρέπεις να σε κάνει να ζεις σύμφωνα με αυτή.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι πιο χρήσιμες φράσεις που μπορούν να αποκλιμακώσουν μια διαφωνία

Το να διαφωνείτε είναι δείγμα υγείας, δείτε πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικά

CELEBS

Στέφανο Σαρτίνι: Ο χωρισμός με τη Ρούλα Κορομηλά και το τέλος του Μπράβο!

Ο Ιταλός σκηνοθέτης σχολίασε το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο