Γίνε φίλη με τα "down" σου

... γιατί μετά έρχεται το Up!

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Πόσες φορές είπες θα τα παρατήσεις στην πρώτη δυσκολία; Είτε μιλάμε για επαγγελματικούς στόχους, είτε προσωπικής βελτίωσης, είτε για ανθρώπινες σχέσεις. Αρκετές! Μην νιώθεις ενοχικά, πολλοί άνθρωποι το παθαίνουμε, ειδικά όταν η πτώση έρχεται και αποφασίζουμε να ζήσουμε μέσα σε αυτή. Στην ουσία όμως, αυτό είναι το λάθος, χάνουμε τον ενθουσιασμό της προσπάθειας και σταματάμε, αγνοώντας πως η αποτυχία είναι κάτι το φυσιολογικό που σε βοηθάει να εξελιχθείς μέσα από τα λάθη σου και τελικά να γίνεις καλύτερη. Η πτώση έρχεται πάντα εκεί που πιστεύεις πως όλα πάνε καλά, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και εσύ νιώθεις, πως αντί να βελτιώνεσαι, συνεχώς «πέφτεις». Πως όμως θα ξεπεράσεις αυτή την δύσκολη περίοδο;

 

 

Πρώτον θυμήσου πως η ζωή είναι σκληρή, όχι όμως ακατόρθωτη. Πριν αρχίσεις το νέο σου επαγγελματικό project βάλε στο μυαλό σου πως σίγουρα θα υπάρξουν δύσκολές στιγμές, μέχρι να φτάσεις στην ολοκλήρωσή του. Η αποδοχή είναι η καλύτερη πρόληψη σε αυτή την φάση.

Κατέγραψε τες. Ναι σημείωσε στο σημειωματάριο σου, όλες τις δυσκολίες που σκέφτεσαι ότι μπορεί να συναντήσεις στην πορεία σου. Έτσι θα είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη ψυχολογικά για το τι σε περιμένει. Μην ξεχνάς όμως και τα απρόβλεπτα.

Η υπομονή είναι ο σύμμαχος σου. Σε ότι και να κάνεις, να το θυμάσαι. Χρειάζεται χρόνο για να χτίσεις σχέση εμπιστοσύνης με τον σύντροφό σου. Δεν θα γίνει σε μια μέρα, οπότε μην απογοητεύεσαι αν δεν πετύχει με την πρώτη, συνέχισε να παλεύεις για αυτό που θέλεις να πετύχεις.

 

 

Κάνε διάλειμμα. Όταν δεις ότι τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά και πιέζεσαι, αντί να τα παρατήσεις, κάνε ένα διάλειμμα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ξεκουραστεί και να ανακτήσει δυνάμεις για να συνεχίσεις.

Last but not least, να έχεις στο μυαλό σου το στόχο που θέλεις να φτάσεις. Θυμήσου γιατί ξεκίνησες αυτή την προσπάθεια και ότι η κορυφή σε περιμένει, αρκεί να μην τα παρατήσεις. Άλλωστε εσύ αποφασίζεις αν θα παλέψεις για την άνοδο σου ή θα ζήσεις μέσα στην πτώση σου!

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares