Skip to main content

SINGLES

Γίνε φίλη με τα "down" σου

... γιατί μετά έρχεται το Up!

 



 

Πόσες φορές είπες θα τα παρατήσεις στην πρώτη δυσκολία; Είτε μιλάμε για επαγγελματικούς στόχους, είτε προσωπικής βελτίωσης, είτε για ανθρώπινες σχέσεις. Αρκετές! Μην νιώθεις ενοχικά, πολλοί άνθρωποι το παθαίνουμε, ειδικά όταν η πτώση έρχεται και αποφασίζουμε να ζήσουμε μέσα σε αυτή. Στην ουσία όμως, αυτό είναι το λάθος, χάνουμε τον ενθουσιασμό της προσπάθειας και σταματάμε, αγνοώντας πως η αποτυχία είναι κάτι το φυσιολογικό που σε βοηθάει να εξελιχθείς μέσα από τα λάθη σου και τελικά να γίνεις καλύτερη. Η πτώση έρχεται πάντα εκεί που πιστεύεις πως όλα πάνε καλά, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και εσύ νιώθεις, πως αντί να βελτιώνεσαι, συνεχώς «πέφτεις». Πως όμως θα ξεπεράσεις αυτή την δύσκολη περίοδο;

 

 

Πρώτον θυμήσου πως η ζωή είναι σκληρή, όχι όμως ακατόρθωτη. Πριν αρχίσεις το νέο σου επαγγελματικό project βάλε στο μυαλό σου πως σίγουρα θα υπάρξουν δύσκολές στιγμές, μέχρι να φτάσεις στην ολοκλήρωσή του. Η αποδοχή είναι η καλύτερη πρόληψη σε αυτή την φάση.

Κατέγραψε τες. Ναι σημείωσε στο σημειωματάριο σου, όλες τις δυσκολίες που σκέφτεσαι ότι μπορεί να συναντήσεις στην πορεία σου. Έτσι θα είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη ψυχολογικά για το τι σε περιμένει. Μην ξεχνάς όμως και τα απρόβλεπτα.

Η υπομονή είναι ο σύμμαχος σου. Σε ότι και να κάνεις, να το θυμάσαι. Χρειάζεται χρόνο για να χτίσεις σχέση εμπιστοσύνης με τον σύντροφό σου. Δεν θα γίνει σε μια μέρα, οπότε μην απογοητεύεσαι αν δεν πετύχει με την πρώτη, συνέχισε να παλεύεις για αυτό που θέλεις να πετύχεις.

 

 

Κάνε διάλειμμα. Όταν δεις ότι τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά και πιέζεσαι, αντί να τα παρατήσεις, κάνε ένα διάλειμμα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ξεκουραστεί και να ανακτήσει δυνάμεις για να συνεχίσεις.

Last but not least, να έχεις στο μυαλό σου το στόχο που θέλεις να φτάσεις. Θυμήσου γιατί ξεκίνησες αυτή την προσπάθεια και ότι η κορυφή σε περιμένει, αρκεί να μην τα παρατήσεις. Άλλωστε εσύ αποφασίζεις αν θα παλέψεις για την άνοδο σου ή θα ζήσεις μέσα στην πτώση σου!

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε