Skip to main content

SINGLES

Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση πάντα ξεχωρίζουν

Ποια είναι τα μυστικά τους άραγε;

 



 

Η αυτοπεποίθηση είναι εκείνη η ιδιότητα, που δύσκολα διδάσκεται, αφού ο καθένας πρέπει πρώτα να δουλέψει με τον εαυτό του για να την αποκτήσει. Συνήθως θέλει χρόνο, ίσως και χρόνια για να μπορείς να κινείσαι με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στην εργασία σου, στην προσωπική ζωή σου, στην κοινωνία. Κυρίως όμως, χρειάζεται να αγαπάς αυτό που είσαι και να μπορείς να πιστεύεις στις ικανότητες σου. Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση είναι αλληλοεξαρτώμενες, με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι και τις δύο για να αντιληφθείς όλα αυτά που αξίζεις. Και πίστεψε με, όλοι μας αξίζουμε το καλύτερο. Όποτε ας ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά των γυναικών με αυτοπεποίθηση και ας τα υιοθετήσουμε και στην δική μας ζωή. 

 

Αυθεντικότητα. Ναι σίγουρα είναι πρόκληση να είσαι αυθεντική, όταν ζούμε σε μια πραγματικότητα που όλα περιστρέφονται γύρω από τον εικονικό κόσμο των social media. Σε αυτόν προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε ψεγάδι, υπερ-προβάλλοντας μόνο την τέλεια εικόνα του εαυτού  μας. Τι γίνεται όμως με το real life; Η αυθεντικότητα είναι η καλύτερη πλευρά μας, όταν μάθουμε να ζούμε σύμφωνα με αυτή κι έτσι αποκτούμε και αυτοπεποίθηση.

Ισχυρή άποψη για τον εαυτό τους. Δεν χρειάζονται επαίνους, ούτε την επιδοκιμασία των άλλων για να καταλάβουν τι αξίζουν. Επικεντρώνονται στα θετικά γνωρίσματα του εαυτού τους, μέσω των οποίων βελτιώνουν και τα ελαττώματά τους. Φυσικά και απολαμβάνουν τα κομπλιμέντα, όμως δεν στηρίζονται ποτέ σε αυτά.

Δεν τα παίρνουν όλα προσωπικά. Το κλειδί για να μπορέσεις να ζήσεις μια ζωή με λιγότερες έγνοιες είναι να αποφεύγεις να τα παίρνεις όλα προσωπικά. Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση αντιλαμβάνονται πως δεν γυρίζουν όλα γύρω από τον εαυτό τους, ούτε προσπαθούν να αλλάξουν την γνώμη των άλλων για διάφορα θέματα. Είναι δύσκολο να μην εμπλέκεσαι συναισθηματικά με απόψεις ή συναισθήματα άλλων, όμως όταν το καταφέρεις δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να επηρεαστεί από αυτά.    

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»