Skip to main content

SINGLES

Xmas after… με τους συναδέλφους – έστω και από μακριά!

Υπάρχουν ακόμη ιδέες και τρόποι να νιώσουμε "μαζί" και να περάσουμε όμορφα



 

 

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και σου λείπουν τα πάρτι και οι εορταστικές εκδηλώσεις στο γραφείο; Αν μάλιστα έχεις βγει σε αναστολή ή δουλεύεις με τηλεργασία, μπορεί να σου λείπει γενικότερα το γραφείο. Μπορεί ακόμα να έχεις φτάσει στο σημείο να σου λείπει κι ο πιο ενοχλητικός συνάδελφος… Αλήθεια είναι, με όλες τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού έχεις αυτή τη στιγμή στερητικό σύνδρομο για πολλές μικρές χαρές που είχες τη δυνατότητα να απολαμβάνεις τέτοια εποχή πριν από ακριβώς ένα χρόνο.

Μπορεί να έχεις σιχαθεί τις αμέτρητες ώρες στην οθόνη, με τα εταιρικά και λοιπά επαγγελματικά μίτινγκς αλλά χάρη στις μαγικές ικανότητες του ίντερνετ καταφέρνεις και διατηρείς ένα κομμάτι της κοινωνικής σου ζωής αν όχι αλώβητο τουλάχιστον ενεργό!

Πλέον έχεις μάθει να παίζεις τις διάφορες πλατφόρμες ή εφαρμογές που μπορούν να χειρίζονται πολλά άτομα ταυτόχρονα στα δάχτυλά σου. Αξιοποίησε τις διαδικτυακές δυνατότητες και ευκολίες αλλά αυτή τη φορά όχι για τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις αλλά για να βρεθείτε με τους συναδέλφους σου «εκτός δουλειάς».                                                                   

 

 

Βραδιά σινεμά

Διαλέξτε μια ώρα που να σας βολεύει όλους. Συζητήστε από πριν τι είδους ταινίες σας αρέσει και ψηφίζοντας ή με κλήρωση επιλέξτε μια ταινία που να μπορούν όλοι να απολαύσουν. Είτε υπάρχει διαθέσιμη σε κάποια on line πλατφόρμα ή κανάλι ταινιών, είτε στο YouTube ή στο Netflix ή το ertflix ή που θα έχετε κατεβάσει και θα έχετε στείλει ο ένας στον άλλον. Σημασία δεν έχουν τόσο οι λεπτομέρειες. Διαλέξτε μια ταινία ευχάριστη, ή χριστουγεννιάτικη, αρκεί να σας δίνει την ευκαιρία να μιλάτε ταυτόχρονα και να σχολιάζετε χωρίς να μειώνει την απόλαυση της παρακολούθησης – αντίθετα να ανεβάζει τη διάθεση – όπως δηλαδή θα είχατε την άνεση να κάνετε ή να νιώσετε αν την βλέπατε όλοι μαζί σε μια αίθουσα προβολής ή μαζεμένοι όλοι σε κάποιο σπίτι. Μόνο που τώρα -έξτρα μπόνους- θα έχεις την ευκαιρία να είσαι χωρίς παπούτσια…

 

 

Let’s play

Βραδιά παιχνιδιών, ο σίγουρος τρόπος για να περάσετε καλά. Κι αν δεν θέλετε να βρείτε κάποιο On line παιχνίδι ή κάποιο από τα ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογών που επιτρέπουν τη συμμετοχή πολλών παικτών -όπως το Among us που είναι στη μόδα- μπορείτε πάντα να απολαύσετε τις κλασικές αξίες – όπως την παντομίμα ή ένα τρίβιαλ. Θα μπορούσες να δώσεις την ιδέα να παίξετε μέχρι και μια πιο ελεύθερη εκδοχή του θάρρους ή αλήθεια – δίνοντας ίσως δεδομένων των συνθηκών πιο πολύ στην «αλήθεια». Στο κάτω κάτω αν νιώθεις ότι ζορίζεσαι πολύ, μπορείς πάντα να πεις ότι …έπεσε η σύνδεση!

 

 

Just talk

Θα μπορούσε να είναι ένα φιλικό ψυχοθεραπευτικό σουαρέ… μεταξύ σας. Όλα όσα ζεις αυτό το διάστημα είναι ό,τι πρέπει για να αναπτύξεις νευρώσεις κι όλοι νιώθουμε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Όταν όμως μιλάς για αυτό που ζεις, για αυτό που σε συγκλονίζει, το μοιράζεσαι, το βγάζεις από μέσα σου και νιώθεις πιο ανάλαφρη. Αν μάλιστα ακούς ότι και οι άλλοι, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι άνθρωποί σου, νιώθουν και εκείνοι σαν κι εσένα τότε όλο αυτό το συναισθηματικό κουβάρι κάπως γίνεται μέσα σου πιο υποφερτό. Μπορείς να συνδυάσετε τη «συνεδρία» με διαλογισμό ή να ενσωματώσετε κι ένα «διάλειμμα» με φωνές ή ψυχοθεραπευτικά μπινελίκια… Είμαι σίγουρη ότι όλοι σας θα έχετε αρκετά «θέματα» να φέρετε στο τραπέζι…

 

 

Πάμε «μπουζούκια» ή κλαμπ

Κανονίστε να υπάρχει άφθονο αλκοόλ σε κάθε σπίτι, συμφωνήστε για μια όντως after… ώρα «συνάντησης» και βρείτε στο YouTube μια βραδιά από τα μπουζούκια… Αν δεν είστε φαν του είδους ούτε καν για το καλό της παρέας – κάντε ένα συλλογικό πάρτι όπου καθένας σας θα γίνεται για λίγο ο dj της βραδιάς βάζοντας όλοι σας εναλλάξ το επόμενο τραγούδι -σαν μια σκυταλοδρομία τραγουδιών. Για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον μπορείτε να ψηφίσετε στο τέλος της βραδιάς ή κατά τη διάρκεια του πάρτι τον καλύτερο dj με βάσει τις μουσικές του επιλογές. Αν θέλετε να το κάνετε και λίγο πιο πικάντικο μπορείτε να κάνετε και αφιερώσεις…

 

 

Ανταλλαγή ευχών

Επειδή το 2020 ήταν αρκετά επεισοδιακό ως χρονιά κι επειδή ίσως να μην είστε ακόμα έτοιμοι για μια ανταλλαγή δώρων, αφού βάλετε λίγο χιούμορ στη συζήτηση λέγοντας ο καθένας σας ό,τι πιο αστείo-χειρότερο ήταν αυτό το έτος για εσάς, γράψτε μια ευχή που θα εύχεστε για τον εαυτό σας αλλά και ονομαστικά για κάθε μέλος της διαδικτυακής σας συνάντησης!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα