Skip to main content

SINGLES

Το μυστικό για να θέσεις ξεκάθαρους στόχους την νέα χρονιά

…αλλά και να τους πραγματοποιήσεις

 



 

Πλησιάζοντας προς το τέλος της χρονιάς, οι περισσότεροι επηρεασμένοι από την εορταστική ατμόσφαιρα αλλά και την συναισθηματική φόρτιση των ημέρων, κάνοντας ένα σύντομο (ή και όχι) απολογισμό των στιγμών και εμπειριών που αφήνουμε πίσω μας, καταλήγουμε (σχεδόν) πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: η νέα χρονιά, που βρίσκεται μπροστά μας, να γίνει η αφετηρία για μια νέα, ιδανική για τον καθένα  μας ζωή. Kάπου εδώ ξεκινάμε να αραδιάζουμε στόχους και μεγαλεπήβολες αποφάσεις στο μυαλό μας, χωρίς μεγάλη επιτυχία να τους πραγματοποιήσουμε τελικά. Και αυτό γιατί, λίγες μέρες μετά την πρωτοχρονιά αφήνουμε στην άκρη όσα σχεδιάζαμε, εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια υλοποίησής τους, ενώ επιστρέφουμε για ακόμα μια φορά στην βολική κατάσταση μας. Πριν προλάβεις να πιστέψεις πως είσαι πράγματι καταδικασμένη σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, μη μπορώντας να τον εναρμονίσεις με όσα εσύ θέλεις, θυμήσου πως μπορείς να τα καταφέρεις, αρκεί να εστιάσεις προσεκτικά στην προετοιμασία των νέων σου στόχων. Και τι σημαίνει αυτό; Πάρε χαρτί, μολύβι και σημείωνε:

Μην υπόσχεσαι τον ουρανό με τ’ άστρα στον εαυτό σου. Φυσικά και μπορείς να τον αποκτήσεις, αν εσύ θέλεις, όμως κρίνοντας από τις προηγούμενες χρονιές δεν πρέπει να υπερβάλεις με τις αποφάσεις που παίρνεις, ούτε στον αριθμό, ούτε φυσικά και στην επίτευξή τους. Άλλωστε για να πετύχεις μια ουσιαστική αλλαγή στην ζωή σου, χρειάζονται αρκετά μικρά και σταθερά βήματα, που δεν φτάνουν μόνο 365 μέρες για να ακολουθήσεις.

 

 

Στόχος σου: οι ρεαλιστικοί και πραγματοποιήσιμοι στόχοι. Σε συνέχεια των παραπάνω, καλό θα ήταν να μετρήσεις τις δυνάμεις σου, τον χρόνο δηλαδή που θέλεις να αφιερώσεις καθώς και τα μέσα που θα διαθέσεις, ώστε να θέσεις ξεκάθαρους στόχους που ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες της καθημερινότητας σου.

Μπες στην διαδικασία να οργανώσεις ένα λεπτομερές πλάνο. Το χαρτί και το μολύβι που λέγαμε, τώρα θα σου χρειαστεί! Κατέγραψε όσο πιο διεξοδικά μπορείς όλα όσα σκέφτεσαι να επιτύχεις  με τον ερχομό της νέας χρονιάς. Αντικατέστησε την απλή καταγραφή των υποσχέσεών σου, με ένα αναλυτικό προσχέδιο και τοποθέτησε το σε σημείο οπού θα έχεις καθημερινή πρόσβαση.

 

 

Μοιράσου τους στόχους σου με έμπιστα άτομα. Ασφαλώς οι υποσχέσεις που θα δώσεις στον εαυτό σου αφορούν εσένα αποκλειστικά και μόνον, έχοντας μάλιστα και την πλήρη ευθύνη για αυτές, ωστόσο γνωστοποιώντας τες σε ένα δικό σου έμπιστο άτομο, μπορείς να έχεις στήριξη και συνεργασία προκειμένου να τις υλοποιήσεις, αρκεί να το ζητήσεις.

Πάνω από όλα όμως, μην ξεχνάς να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις ήδη πετύχει, παίρνοντας δύναμη και θάρρος για να προχωρήσεις!

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου