Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Εννιά σκέψεις που πρέπει να κάνεις αυτή τη χρονιά για να είσαι δυνατή

Μερικές από τις δυναμικές υπενθυμίσεις που αξίζει να έχεις στο οπλοστάσιό σου



Η νέα χρονιά μπορεί να γίνει αφορμή για να θέσεις μια νέα εκκίνηση στη ζωή και την καθημερινότητά σου. Όποια κι αν είναι η φράση που σε εκφράζει περισσότερο και χρησιμοποιείς πιο συχνά για να κινητοποιείς τον εαυτό σου, όποιο κι αν είναι το προσωπικό σου μάντρα, εδώ θα βρεις εννιά σκέψεις που μπορούν να γίνουν πολύτιμοι σύμμαχοί σου για να ζεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να βιώνεις την πιο όμορφη πλευρά της ζωής.

Το παρελθόν δεν σε καθορίζει

Το περασμένο έτος μπορεί να ήταν δύσκολο. Πιθανότατα έκανες λάθη ή και ανεπιτυχείς επιλογές. Ωστόσο, δεν σε καθορίζει με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο. Οι αποτυχίες που συνέβησαν το 2022 πρέπει να παραμείνουν εκεί γιατί δεν επηρεάζουν το άτομο που θα είσαι το 2023. Αυτή είναι μια ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μην κοιτάς πίσω και άφησε το παρελθόν στο παρελθόν, εκεί όπου ανήκει.

Έχεις ήδη πετύχει αρκετά

Παρά τα όσα έχεις περάσει το 2021, η υπενθύμιση ότι έχεις επιτύχει αρκετά και το ότι είσαι κάτι παραπάνω από επαρκής είναι η πιο σημαντική. Ναι, υπήρχαν πιθανώς μερικοί στόχοι που δεν κατάφερες να επιτύχεις, κι ίσως να μην έπρεπε να αφήσεις μερικούς ανθρώπους να μπουν ποτέ στη ζωή σου, και να μη χρειαζόταν να δώσεις κάποιες δεύτερες ευκαιρίες και κάποια χαρτιά σου έπρεπε να τα παίξεις αλλιώς. Ωστόσο, γιατί να εστιάζεις στα αρνητικά, όταν σίγουρα υπάρχουν πιο όμορφες αναμνήσεις; Όλα όσα κατάφερες να διατηρήσεις σε μια τόσο δύσκολη περίοδο και όλα τα καινούργια που δημιούργησες είναι τα τρόπαια της ζωής που πρέπει να εκτιμάς κάθε μέρα.

Δεν είναι πάντα εφικτό να ακολουθείς την καρδιά σου

Κάτι που είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να θυμάσαι αυτή τη χρονιά είναι ότι δεν μπορείς πάντα να ακολουθείς τις επιθυμίες της καρδιάς σου. Γνωρίζω ότι κάτω από αυτή τη μάσκα ενός δυνατού κοριτσιού, κρύβεται μια ρομαντική ψυχή που είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για την αγάπη. Ωστόσο, δυστυχώς, ο υπόλοιπος κόσμος δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν σε συμβουλεύω να γίνεις σκληρή κι άκαρδη. Ίσως πιο ρεαλίστρια και κυρίως να μην τα δώσεις όλα από την αρχή. Βεβαιώσου ότι αξίζει να επενδύσεις πριν βάλεις υποθήκη την καρδιά σου.

Είναι εντάξει να αποτύχεις

Μην ξεχνάς ποτέ ότι όσες υπερδυνάμεις και να διαθέτεις, εξακολουθείς να είσαι απλώς ένας άνθρωπος από σάρκα και κόκαλα. Όσο και να το θες (ή να το πιστεύεις), δυστυχώς, δεν είσαι κάποιο είδος super woman. Έχεις τις δικές σου αδυναμίες όπως και κάθε άλλο άτομο. Ωστόσο, το να είσαι συναισθηματική δεν σε κάνει αδύναμη και το να είσαι ευάλωτη δεν σε κάνει κλαψιάρα, όπως και το να κάνεις μερικές λανθασμένες επιλογές δεν σημαίνει ότι είσαι ηλίθια. Να θυμάσαι ότι δεν μπορείς πάντα να πετύχεις σε όλα όσα έχεις στο μυαλό σου. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την αποτυχία, ειδικά αν καταφέρνεις πάντα να μη χάνεις το δρόμο σου και δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να επιτρέπεις στον εαυτό σου να «σπάσει», ειδικά εφόσον φροντίζεις πάντα να κολλήσεις ξανά με επιτυχία τα κομμάτια σου. Σου επιτρέπεται να κάνεις λάθος, σου επιτρέπεται να έχεις σπασμένη καρδιά, σου επιτρέπεται να κλαις και σου επιτρέπεται να φοβάσαι. Και τίποτα από αυτά δεν σε κάνει λιγότερο δυνατή γυναίκα.

Είναι σημαντικό να βλέπεις τα λάθη σου

Ωστόσο, αυτό που σε κάνει ώριμη γυναίκα είναι η ικανότητα να αναλαμβάνεις την ευθύνη για τις πράξεις σου και να στέκεσαι πίσω από τα λόγια και τις πράξεις σου. Να είσαι σε θέση να το παραδεχτείς όταν κάνεις λάθος και να κάνεις ό,τι μπορείς για να τα διορθώσεις αλλά και να μάθεις από αυτά ώστε να μην τα επαναλάβεις ποτέ.

Η εμμονή για όσα δεν μπορούν να γίνουν είναι ανώφελη

Ποιο είναι το νόημα να αναλώνεσαι πάνω από τα πράγματα και τους ανθρώπους που δεν μπορείς να αλλάξεις; Ποιο είναι το σημείο να σπαταλάς την ενέργειά σου σε λύπη; Ποιο είναι το νόημα να χάνεις το μυαλό σου στο παρελθόν, αντί να διατηρείς την πολύτιμη ενέργεια σου για το μέλλον; Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι η εμμονή σε όλα όσα θα μπορούσαν να είχαν γίνει – αλλά δεν έγιναν. Μην επιτρέψεις στους δαίμονες του παρελθόντος να σας στοιχειώνουν και να συνεχίζουν να επηρεάζουν το παρόν σας. Επομένως, σταμάτα να κλαις για καταστάσεις που θα ήθελες να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Να θυμάσαι ότι όλα συμβαίνουν για έναν λόγο και κλείσε αυτό το κεφάλαιο της ζωής σου μια για πάντα.

Η ζωή δεν αλλάζει μαγικά επειδή άλλαξε η χρονιά

Η ζωή σου δεν θα βρεθεί μαγικά στη θέση της και τα προβλήματά σου δεν θα εξαφανιστούν επειδή έφυγε το 2022. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν φροντίσεις να αλλάξει! Μην ξεχνάς ποτέ ότι είσαι ο δημιουργός της δικής σου ευτυχίας. Έχεις τη δύναμη να μεταμορφώσεις τη ζωή σου και να επιλέξεις να τηρήσεις τις αποφάσεις της νέας χρονιάς.

Η πρόοδος είναι πιο σημαντική από την τελειότητα

Η τελειότητα δεν υπάρχει και όλοι μας έχουμε ελαττώματα στον χαρακτήρα μας. Ωστόσο, δεν πρέπει καν να προσπαθήσεις να φτάσεις στην τελειότητα. Και ξέρεις γιατί; Επειδή η πρόοδος είναι πολύ πιο σημαντική από την τελειότητα. Έτσι, αντί να ανταγωνίζεσαι με τον «κανέναν», να συγκρίνεις τον εαυτό σου μόνο με τις εκδοχές των προηγούμενων χρόνων αλλά και με των εκδοχών του μέλλοντος. Μη σταματήσεις ποτέ να εργάζεσαι με τον εαυτό σας, να βελτιώνεσαι, να θέτεις πιο ψηλούς στόχους και να ωθείς τον εαυτό σου προς τα εμπρός.

Μεγαλώνεις, αλλά αυτό δεν είναι κακό

Λοιπόν, αυτή είναι μια υπενθύμιση για να βιώνεις το καλύτερο του σήμερα, γιατί δεύτερη ζωή δεν έχει που λέει κι ο ποιητής. Υπενθύμιση να μην καθυστερείς, να μην περιμένεις και να μην αναβάλεις τίποτα. Μη χάνεις χρόνο και ζήσε τη ζωή στο εδώ και τώρα! 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα