Skip to main content

SINGLES

Είσαι πράγματι έτοιμη για νέα σχέση;

Υπάρχουν εφτά ενδείξεις που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις



Υπάρχουν πολλοί λόγοι, διαφορετικές ανάγκες και μεγάλης ποικιλίας επιθυμίες που μπορούν να σε κάνουν να θες να είσαι σε μια σχέση. Είτε έχεις χωρίσει πρόσφατα είτε είσαι αρκετό διάστημα μόνη, μπορεί να μην είσαι απόλυτα σίγουρη αν είσαι έτοιμη να πιστέψεις ξανά στην αγάπη, να μπεις στη διαδικασία να γνωρίσεις και να πλησιάσεις άλλα άτομα. Με λίγα λόγια, αν είσαι έτοιμη για σχέση.

Ο τερματισμός μιας σχέσης φέρνει συνήθως μαζί του ένα σύνολο δυνατών συναισθημάτων τα οποία μόλις μείνεις μόνη μαζί τους, δεν ξέρεις τι ακριβώς να τα κάνεις. Παλεύεις να ξεπεράσεις τον άντρα που είχε γίνει το σημαντικότερο κομμάτι του κόσμου σου αλλά που ίσως να σε πρόδωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Η μετάβαση μετά από μια άσχημη εμπειρία αγάπης μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη και θα πρέπει να έχεις πολλή δύναμη για να αφήσεις πίσω σου πράγματα που σε έβλαψαν προκειμένου να ξεκινήσεις ένα νέο κεφάλαιο της ζωής σου.

Εάν δεν θες να είσαι σίγουρη ότι είσαι έτοιμοι ή όχι για να δοκιμάσεις να δώσεις μια καινούργια ευκαιρία σε ένα νέο άτομο στη ζωή σου, θα βοηθηθείς βλέποντας κατά πόσο ισχύουν μέσα σου οι εφτά παρακάτω ενδείξεις.

Έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου

Εάν έχεις σταματήσει να σκέφτεσαι τον πρώην σου όπως παλιότερα, αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Είτε αυτό σημαίνει να μην απασχολούν το μυαλό σου θετικές ή αρνητικές αναμνήσεις, είτε η καρδιά σου να μη βασανίζεται από αν και απωθημένα.

Αυτό δείχνει ότι βαθμιαία βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου και ότι είσαι έτοιμη για νέα πράγματα και καινούργιες εμπειρίες. Το ότι έχεις σταματήσει να σκέφτεσαι τον πρώην σύντροφό σου, είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι υπάρχει χώρος μέσα σου για να μπει ένας νέος άνθρωπος.

https://www.instagram.com/p/CKifVvSDb4q/

Το πιο σημαντικό είναι ότι είσαι συναισθηματικά διαθέσιμη για ένα νέο άτομο στη ζωή σου, με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Εάν μπορείς να τον αποδεχτείς όπως είναι (κι όχι ως αντανάκλαση ή καρικατούρα του πρώην σου), τότε δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.

Έμαθες από προηγούμενα λάθη

Δεν σου κάνει καλό να ζεις στο παρελθόν, αλλά μπορείς να μάθεις πολλά από αυτό. Δεν θα ήθελες τα παλιά λάθη να συμβούν ξανά και να πληγωθεί η καρδιά σου. Ξέρεις τι να αποφύγεις και ποια πράγματα αξίζουν όλο τον χρόνο σου. Είναι αλήθεια ότι έχεις υποφέρει πολύ, αλλά ακριβώς για αυτόν τον λόγο, είναι που έχεις τώρα πολλή δύναμη. Λόγω όλων των μαχών που έχεις κερδίσει στο παρελθόν, τώρα είσαι πιο έξυπνη αλλά και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ώστε να μη συμβιβαστείς με λιγότερα από όσα αξίζεις.

Θα δεχτείς έναν άνθρωπο που είναι πρόθυμος να κάνει μια προσπάθεια για σένα και που θα σου αποδείξει την άνευ όρων αγάπη του.

Έχεις συγχωρήσει τον εαυτό σου

Μερικές φορές το να συγχωρήσεις τον εαυτό σου μπορεί να είναι πιο δύσκολο από το να δώσεις συγχώρεση στον άλλον. Όταν όμως καταφέρεις να σε συγχωρήσεις ειλικρινά και να αποδεχτείς τις ευθύνες και τις αδυναμίες σου, τότε θα βιώσεις ένα εντελώς απελευθερωτικό συναίσθημα. Θα νιώσεις σαν να έχεις αναγεννηθεί και ότι είσαι έτοιμη να ζήσεις τη ζωή σου στο έπακρο.

Εάν αισθάνεσαι ότι σε έχεις συγχωρήσει για όλα τα προηγούμενα λάθη που έκανες, είναι ένα σημάδι ότι μπορείς να προχωρήσεις. Το να είσαι απόλυτα ικανοποιημένη με τον εαυτό σου σημαίνει ότι δεν έχεις συναισθηματικές αποσκευές. Κάνε λοιπόν το πρώτο βήμα και άρχισε να βάζεις τα θεμέλια της νέας σου σχέσης.

Ξέρεις τι θέλεις

Είναι μάταιο να ψάχνεις κάτι αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θες. Οπότε, εάν έχεις ήδη αποφασίσει και αν ξέρεις τι είδους άτομο πρέπει να είναι ο σύντροφός σου, είσαι ήδη στη μέση της επιτυχίας.

Ξέρεις ποια χαρακτηριστικά θέλεις να διαθέτει η επόμενη σχέση σου και δεν θα τακτοποιηθείς με λιγότερα από αυτά που ξέρεις ότι αξίζεις. Μπορείς να δώσεις μια ευκαιρία στον άλλον να σε εκπλήξει, αλλά έχεις αποκτήσει κι ένα εσωτερικό ραντάρ για να δεις πλέον έγκαιρα αν μπορείς να καλύψει και να συνυπάρξεις μαζί του και να είσαι ευτυχισμένη.

Αναγνωρίζεις ότι η αγάπη είναι κάτι περίπλοκο κι είσαι διατεθειμένη να καταβάλλεις επιπλέον προσπάθεια για αυτό, αλλά όχι εις βάρος των αναγκών ή των επιθυμιών σου.

 Είσαι πρόθυμη να αποδεχτείς τον άλλον όπως είναι

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, και μπορεί εκεί έξω να είναι κάποιος ιδανικός για σένα, αλλά και αυτός δεν μπορεί να είναι τέλειος – καθώς δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι (εκτός ίσως από σένα – αστειεύομαι). Κανείς δεν θα σας αφήσει να τον αλλάξεις εντελώς και να τον πλάσεις σε αυτό που ονειρεύεσαι, εκτός και αν είναι ερωτευμένος – αλλά αν σου επιτρέψει να τον αλλάξεις, θα είναι παρωδικό και τελικά θα έχεις βρεθεί να ερωτευτείς έναν άνθρωπο που δεν υπάρχει.

https://www.instagram.com/p/CKEwrtShda0/

Εάν είσαι διατεθειμένη να τον αποδεχτείς πλήρως, είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι είσαι έτοιμη για μια νέα σχέση. Είσαι πλέον ικανοποιημένη με τη ζωή σου κι επιθυμείς να μοιραστείς την ευτυχία σου με κάποιον άλλο.

Μόλις εμπλακείς σε μια υγιή και σταθερή σχέση, θα ωθήσεις τον σύντροφό σου να είναι η καλύτερη εκδοχή του και το ίδιο θα κάνει κι εκείνος για σένα. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι είστε συμβατοί και ότι η σχέση σας απέχει πολύ από οποιαδήποτε τοξική.

Είσαι έτοιμη να καταβάλλεις προσπάθεια

Όταν βγήκες από την προηγούμενη σχέση, μπορεί να πίστεψες δεν θα μπορούσες ποτέ ξανά να εμπιστευτείς κάποιον. Αλλά τώρα που η αγάπη χτύπησε ξανά την πόρτα σου νιώθεις ότι μπορείς να πιστέψεις πάλι στο θαύμα της.

Ήδη το ότι άκουσες το χτύπημα στην πόρτα είναι σημαντικό. Το ότι πλησίασες για να την ανοίξεις και το ότι όντως την άνοιξες δείχνει ότι είσαι έτοιμη να προσπαθήσεις συνειδητά. Εάν αισθάνεσαι ότι τίποτα δεν σε συνδέει με το παρελθόν σου και ότι είσαι έτοιμη για νέες χαρές, άνοιξε διάπλατα την πόρτα της καρδιάς σου και απόλαυσε την αγάπη.

Είναι το πιο όμορφο συναίσθημα όλων και θα πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να το ξαναζήσεις.

Είσαι πρόθυμη να ρισκάρεις

Εάν δεν πάρεις κάποιο ρίσκο, δεν θα ξέρεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις. Ξέρω ότι έχετε πληγωθεί στο παρελθόν, αλλά μην αφήσεις το παρελθόν σου να σε στιγματίσει. Καιρός να αρχίζεις να εστιάζεις πάλι στο μέλλον.

Εάν είσαι δυνατή και ανεξάρτητη, θα είσαι σίγουρη για τα συναισθήματά σου και θα ξέρεις πότε είσαι έτοιμη για να προχωρήσεις. Άκουσε το ένστικτό σου γιατί δεν θα σε απογοητεύσει και θα σου δείξει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για μια νέα αρχή.

Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο να ξεκινήσεις μια ρομαντική σχέση με κάποιον νέο, αλλά σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department 

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές