Skip to main content

SINGLES

Γιατί είναι τεράστιο λάθος το να του στέλνεις πολλά μηνύματα πριν από το πρώτο ραντεβού

Στα μηνύματα πριν το πρώτο ραντεβού φαίνονται όλα ιδανικά, δες γιατί πρέπει να βγεις γρήγορα από τη μαγική εικόνα



 Όταν ταιριάζεις με κάποιον σε μια εφαρμογή γνωριμιών που φαίνεται καλός και κάνετε μαζί σχέδια για παρέα, η αποστολή μηνυμάτων είναι ένα διαρκές αγώνισμα δεδομένου ότι είναι ο κύριος τρόπος επικοινωνίας όλων μας. Ωστόσο, αν έχουν περάσει εβδομάδες και ανατινάζετε ο ένας τα τηλέφωνα του άλλου, αλλά δεν έχετε καν κάνει σχέδια να συναντηθείτε από κοντά, πρέπει να το κόψεις στην αρχή. Το να στέλνεις πολλά μηνύματα πριν από το πρώτο ραντεβού οδηγεί σε αυτό που ο Logan Ury, συγγραφέας του «How to Not Die Alone», μετονομάζει «The Monet Effect» και μειώνει δραστικά τις πιθανότητές σας να βρείτε ουσιαστικές συνδέσεις.

Τι είναι, τέλος πάντων, το «φαινόμενο Monet»;

Αν μεγάλωσες στη δεκαετία του '90 ή στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το πιθανότερο είναι ότι έχεις δει το "Clueless" περισσότερες φορές από όσες μπορείς να μετρήσεις. Και αν ναι, αναμφίβολα θα θυμάσαι εκείνη τη σκηνή όταν η Tai (RIP, Brittany Murphy) και η Cher μιλούν για την Amber, και η Cher λέει: «Είναι εντελώς… Monet. Είναι σαν πίνακας ζωγραφικής, βλ. Από μακριά, είναι εντάξει, αλλά από κοντά είναι μεγάλο χάος».

Αυτό ενέπνευσε τον Ury να εφαρμόσει το «Φαινόμενο Monet» στα ραντεβού, ειδικά το αποτέλεσμα του υπερβολικού μηνύματος με κάποιον με τον οποίο ελπίζεις να έχεις μια πραγματική σχέση. Στην ουσία, όσο περισσότερο στέλνετε μηνύματα ο ένας στον άλλον, τόσο περισσότερο αρχίζετε να χτίζετε μια ιδέα για το πώς είναι αυτό το άτομο στο κεφάλι σας, συμπληρώνοντας όλα τα κενά για τα οποία δεν μπορείτε να ξέρετε τίποτα από τη στιγμή που δεν έχετε γνωριστεί από κοντά. Του δίνεις πρόσωπο με κολακευτικές λεπτομέρειες που τον μετατρέπουν σε σύντροφο των ονείρων σας. Δυστυχώς, όταν συναντιέστε αυτοπροσώπως, συνήθως συνειδητοποιείς: «Περίμενε λίγο… αυτό το άτομο δεν μοιάζει σε τίποτα όπως πίστευα ότι ήταν» και καταλήγεις απογοητευμένη.

Είναι πολύ εύκολο να πέσεις σε αυτήν την παγίδα και είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που πρέπει να κάνεις σχέδια για να συναντηθείς από κοντά μέσα σε λίγες μέρες. Μεταφέροντας τη σχέση στον πραγματικό κόσμο το συντομότερο δυνατόν, για έχετε ένα πραγματικό συναίσθημα ο ένας για τον άλλον, ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε με ακρίβεια τη χημεία αντί να κατασκευάσετε μια εξιδανικευμένη εκδοχή τους που πιθανότατα απέχει πολύ από την αλήθεια.

Ωστόσο, το φαινόμενο Monet δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφύγεις να εμπλακείς σε μια διαπραγμάτευση πριν βγείτε σε πραγματικό ραντεβού.

Γιατί είναι τόσο επιβλαβές να στέλνετε πολλά μηνύματα πριν από το πρώτο ραντεβού

Δημιουργεί μεγάλη οικειότητα

Έχετε ατελείωτες συνομιλίες μέσω κειμένου με το BFF σας σχετικά με το τελευταίο επεισόδιο της σειράς που αρέσει και στους δυο σας. Είναι απλά περίεργο να στέλνεις μήνυμα μέρα και νύχτα με έναν άντρα με τον οποίο δεν έχεις πάει ακόμη ούτε καν πρώτο ραντεβού. Δυστυχώς, νομίζεις ότι δένεσαι με αυτό το άτομο και το γνωρίζεις… αλλά δεν το ξέρεις ακόμα. Είναι ακόμα ξένος για σένα. Κράτησε το έτσι και μετά συνάντησέ τον προσωπικά και αποφάσισε πώς νιώθεις.

Δεν θα έχετε τι να πείτε σε λίγο.

Αν στέλνεις μηνύματα στον φίλο σου όταν είστε και οι δύο στη δουλειά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να μείνετε σε επαφή, αυτό είναι λογικό και είναι ωραίο. Αλλά αν στέλνεις μηνύματα σε κάποιον πριν από το πρώτο ραντεβού, θα ξεμείνετε 100% από πράγματα να πείτε στο ραντεβού σας. Και αυτή είναι μια συνταγή καταστροφής, όπως γνωρίζει πολύ καλά όποιος έχει πάει σε ένα άβολο πρώτο ραντεβού.

Οποιαδήποτε σύνδεση νιώθετε είναι ψευδής.

Το διαδικτυακό ραντεβού είναι εξαιρετικά δύσκολο. Προσπαθείς να καταλάβεις εάν κάποιος είναι ο κατάλληλος για σένα με βάση μια χούφτα φωτογραφίες, περιγραφικές παραγράφους και μηνύματα «μου αρέσει» και «δεν μου αρέσει». Δεν είναι περίεργο που σε πιάνει πονοκέφαλος κάθε τόσο και κάνεις ένα διάλειμμα από τα ραντεβού. Είναι εύκολο να αισθάνεσαι συνδεδεμένη με έναν άντρα όταν κάνεις μια φαινομενικά εκπληκτική συνομιλία μέσω του iPhone σου. Τελικά, είμαστε millennials και συνηθίζουμε να μιλάμε σε κάποιον με αυτόν τον τρόπο. Αλλά μπορεί να μην αισθανθείς την ίδια σύνδεση αυτοπροσώπως, κάτι που έχει σημασία.

Προσοχή στα γραπτά μηνύματα 24/7.

Σε ρωτάει «Πώς ήταν η μέρα σου;» και «Τι ετοιμάζεις απόψε;» και θέλει λεπτομέρειες για κάθε στιγμή της ημέρας σου. Στην αρχή, φαίνεται γλυκό, ότι νοιάζεται, αλλά τελικά, συνειδητοποιείς ότι θέλει μια σχέση με γραπτά μηνύματα και όχι πραγματική. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν έχεις ένα σχετικά καλό πρώτο ραντεβού και μετά ο τύπος συνεχίζει να σου στέλνει μηνύματα αλλά δεν αναφέρει ποτέ ξανά ότι θα βγείτε έξω. Συνήθως είναι καλύτερο να προχωρήσεις παρακάτω.

Είναι εντάξει να θέλεις να είσαι ρομαντική.

Οποιαδήποτε έννοια του ρομαντισμού μπορεί να έχει αντικατασταθεί με το Netflix και τα social media, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπεις σε μια σχέση πολύ γρήγορα μόνο και μόνο επειδή ο άντρας τύπος θέλει να σου μιλά συνεχώς πριν από το πρώτο σας ραντεβού. Είναι πολύ καλό να πεις «Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να συναντηθούμε την Παρασκευή και να δούμε αν υπάρχει προσωπική επαφή». Εάν ο τύπος φανεί ενοχλημένος, τότε ξέρεις ότι δεν θέλει καν να βγείτε ραντεβού.

Χρειάζεσαι συναισθηματική οικειότητα.

Αν ψάχνετε για μια αφοσιωμένη σχέση, θέλεις κάποιον που να μπορεί να εκφραστεί προσωπικά. Αυτό δεν είναι ένα άγριο αίτημα. Αν κάποιος συνηθίζει περισσότερο να μιλάει μέσω μηνυμάτων κειμένου, πιθανότατα δεν είναι καλός στο να εκφράζεται. Αυτό όμως δεν είναι καλά νέα αν θέλεις κάποια συναισθηματική οικειότητα με κάποιον που βγαίνεις ραντεβού (και εάν θέλεις αυτός ο κάποιος να σου πει «σ' αγαπώ» κάποια στιγμή κατά πρόσωπο).

Τα γραπτά μηνύματα είναι η γκρίζα περιοχή των γνωριμιών.

Βλέπετε καν ο ένας τον άλλον; Απλώς κάνετε παρέα; Απλώς μιλάτε; Είναι πιο έξυπνο να αποθηκεύετε τις ατελείωτες συνεδρίες γραπτών μηνυμάτων για κάποιον που ξέρεις ότι αρέσετε ο ένας στον άλλον. Είναι καλό να στέλνεις πολλά μηνύματα με κάποιον όταν συναντιέσαι τακτικά, αλλά αν αυτό δεν συμβαίνει, απλώς θα μείνεις στο κενό.

Είναι χρονοβόρο.

Ας το παραδεχτούμε: όλοι θέλουμε να γνωρίσουμε κάποιον, αλλά δεν θέλουμε να ξοδεύουμε όλο τον χρόνο μας εστιάζοντας στα ραντεβού. Είναι κουραστικό και μπορεί να καταλήξει να είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου, αν εξαντλήσεις τις ελπίδες σου πριν καν τις διεκδικήσεις. Είσαι πολυάσχολη γυναίκα και έχεις πολλά στο πιάτο σου. Με άλλα λόγια, έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να αφιερώνεις όλο τον ελεύθερο χρόνο σου στέλνοντας μηνύματα.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

CELEBS

Θετικές εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Tι λέει η σύζυγός του

«Στην κόρη μας λείπει ο μπαμπάς της- Θα σηκωθεί, θα είναι όπως ήταν πριν»

FASHION TRENDS

Γιατί ένα καλό λευκό πουκάμισο δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου!

Διαχρονικό, κλασάτο και κομψό ο απόλυτος μπαλαντέρ μόδας σου χαρίζει τις πιο υπέροχες εμφανίσεις!

CELEBS

Πέτρος Γαϊτάνος για ομόφυλα ζευγάρια: «Θα πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό»

Η άποψη του τραγουδιστή κι οι θρησκευτικές αντιδράσεις