Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να μην επαναλάβεις τα λάθη προηγούμενων σχέσεων που σε πλήγωσαν

Επειδή δεν σου ταιριάζει το δις εξαμαρτείνΑπό παιδί ακούς, κι ελπίζω να το έχεις εμπεδώσει, ότι τα λάθη είναι για να μαθαίνεις. Δεν χρειάζεται λοιπόν να αυτομαστιγώνεσαι όταν κάνεις ένα λάθος. Αρκεί βέβαια να χρησιμοποιείς τα μαθήματα-παθήματα ως πολύτιμο οδηγό για να μπορείς να τα αποφεύγεις στο μέλλον.

Ως προς τις σχέσεις υπάρχουν μάλιστα αρκετές δικαιολογίες αλλά και πραγματικοί λόγοι εξαιτίας των οποίων πέφτεις σε σφάλματα. Κυρίως το ότι η θεωρία διαφέρει κατά πολύ από την πράξη και το ότι μαθαίνεις βιωματικά. Το θέμα είναι να αξιοποιείς τη γνώση και να αναπτύσσεις μηχανισμούς και αντανακλαστικά ώστε να γίνεσαι καλύτερη στις σχέσεις σου, στην επιλογή τους – ώστε κυρίως να μην καταλήγεις να πληγώνεσαι.           

Προτεραιότητα ο εαυτός σου

Μπορεί μια ραγισμένη μετά από έναν χωρισμό να είναι φρίκη, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να βρεις τον εαυτό σου. Μαθαίνεις πολλά μέσω αποτυχημένων σχέσεων για το ποια είσαι, το είδος των ανθρώπων αλλά και για το είδος της αγάπης που πραγματικά θέλεις. Χρησιμοποίησε τον πόνο και τη λύπη σου για να θυμάσαι πάντα το ποια είσαι και το τι θέλεις στη ζωή και από έναν μελλοντικό σύντροφο. Μην παραμελείς τον εαυτό σου και μην υποχωρείς σε πράγματα που είναι σημαντικά για σένα, προκειμένου να είσαι σε θέση να κάνεις μια σχέση να λειτουργεί. Μείνε πιστή στον εαυτό σου και οι σχέσεις σου θα είναι πολύ καλύτερες.

Απαίτησε τον σεβασμό που σου αξίζει

Εάν έχεις εξαπατηθεί στο παρελθόν ή ένιωσες να σε χρησιμοποιούν σε προηγούμενες σχέσεις, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να αρχίσεις να παρουσιάζεις τον εαυτό σου ως το είδος του ατόμου που δεν ανέχεται πλέον αυτήν τη συμπεριφορά. Δεν χρειάζεται να είσαι σκληρή ή αναίσθητη για να δώσεις αυτό το μήνυμα στην ατμόσφαιρα, απλώς πρέπει να φέρεσαι ως γυναίκα που ξέρει την αξία της και έχει την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό προκειμένου να μπορείς να απορρίψεις όποιον δεν βλέπει την αξία αυτή. Κράτησε ψηλά το κεφάλι σου και να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου.

Μην αφήνεις το παρελθόν να σε καταβάλλει

Μπορεί να είναι δύσκολο να εμπιστευτείς πάλι ή να είσαι ανοιχτή στο να ερωτευτείς μετά από μια σειρά κακών σχέσεων, αλλά δεν μπορείς να αφήσεις τον πόνο από το παρελθόν σου να καταστρέψει το μέλλον σου, απλώς και μόνο επειδή φοβάσαι να πληγωθείς ξανά. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η επόμενη σχέση θα λειτουργήσει, υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι εκτός του ελέγχου σου, αλλά αυτό που μπορείς να ελέγξεις είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Άφησε τα προηγούμενα λάθη να σε καθοδηγήσουν στις μελλοντικές σου σχέσεις.

Προσπάθησε να αποφύγεις τον τύπο αντρών που ξέρεις (από την εμπειρία σου) ότι δεν σου ταιριάζουν

Αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, επειδή δεν θέλεις να διαγράψεις κάποιον αυτόματα απλώς και μόνο επειδή έχει παρόμοιες ιδιότητες με κάποιον από το παρελθόν σου, αλλά, θα πρέπει να μπορείς να προβλέπεις ή να διακρίνεις κάποια προβληματικά μοτίβα που σε άλλες σχέσεις υπήρξαν η αιτία για να πληγωθείς.

Μην αγνοείς τις «κόκκινες σημαίες»

Με την εμπειρία σου στις σχέσεις, θα αρχίσεις να αναπτύσσεις την ικανότητα να εντοπίζεις τις κόκκινες σημαίες από νωρίς. Μην αγνοείς τα προειδοποιητικά σημάδια και μην αφήνεις τον εαυτό σου να υποχωρεί σε πράγματα που σε ενοχλούν μόνο και μόνο επειδή θέλεις να λειτουργήσει η σχέση. Αυτά τα πράγματα δεν θα φύγουν από μόνα τους και η αποφυγή της αντιμετώπισής τους απλώς θα κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη.

Θέσε σαφή όρια

Οι επιτυχημένες σχέσεις ενηλίκων βασίζονται σε αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό. Όταν εσύ και ο σύντροφός σου αναπτύσσετε μια διαφωνία σε κάτι, μην το βάζεις κάτω από το χαλί, μην αφήνεις τις απογοητεύσεις σου να συσσωρεύονται και να προκαλούν δυσαρέσκεια. Αντιμετωπίστε το ζήτημα εξ αρχής επικοινωνώντας μεταξύ σας και σεβόμενοι ο ένας τα συναισθήματα και τις απόψεις του άλλου. Μπορείς κάλλιστα να έχεις μια υπέροχη και ευτυχισμένη σχέση που να εμπεριέχει και διαφωνίες, είναι όλα σχετικά με τον τρόπο που το χειρίζεσαι.

Εξάσκησε τη γλώσσα αγάπης σου

Ο καθένας έχει μια διαφορετική γλώσσα αγάπης που του αρέσει να χρησιμοποιεί περισσότερο και μόλις γνωρίσεις καλύτερα τον σύντροφό σου, θα αρχίσεις να μαθαίνεις ποια είναι η δική του γλώσσα αγάπης και έτσι θα καταλαβαίνεις αν ικανοποιείς πραγματικά όλες τις ανάγκες του. Πρέπει επίσης να μάθει κι εκείνος τη δική σου γλώσσα αγάπης – με αυτόν τον τρόπο και οι δύο θα αισθάνεστε ικανοποιημένοι με τη σχέση σας. Όσο περισσότερα μαθαίνετε για τον τρόπο που δίνετε και λαμβάνετε αγάπη και οι δύο, τόσο περισσότερο θα αισθάνεστε συνδεδεμένοι και συγχρονισμένοι ως ζευγάρι.

Να εκφράζεσαι ελεύθερα

Μερικές φορές στις σχέσεις, ειδικά όταν είναι νέες, μπορεί να είναι τρομακτικό ή δύσκολο να εκφράσεις τις απογοητεύσεις και τις απόψεις σου για ορισμένα θέματα. Το να είσαι ανοιχτή και να μιλάς με τον σύντροφό σου για όλα όσα απασχολούν την καρδιά και το μυαλό σου είναι σημαντικό και αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις όλα όσα έχεις στο μυαλό σου, μπορεί να προκαλέσεις προβλήματα στη σχέση σου. Μπορεί να δημιουργηθεί δυσαρέσκειαή μπορεί να υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο σας. Μην αφήσεις τον φόβο να επηρεάσει την ειλικρίνειά σου με τον σύντροφό σου και φρόντιζε να μιλάς ελεύθερα και να έχεις το θάρρος της γνώμης σου.

Να αγαπάς με τον τρόπο που γεμίζει την καρδιά σου

Το σωστό άτομο για σένα θα δεχθεί όλη την αγάπη που θα του προσφέρεις με ανοιχτή καρδιά και εκφράζοντάς σου ευγνωμοσύνη. Μπορεί να νιώσεις σαν να πρέπει να καταπιεστείς ή να περιορίσεις την αγάπη ή τον ενθουσιασμό σου εξαιτίας από άσχημες εμπειρίες προηγούμενων σχέσεων. Όποια και αν είναι η περίπτωση εξαιτίας της οποίας πληγώθηκες στο παρελθόν, σε όλες τις μελλοντικές σου σχέσεις, πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και να αφήνεις την καρδιά σου να αγαπάει με τον τρόπο που θέλει να αγαπάς.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς η εποχή του Ταύρου θα επηρεάσει κάθε ζώδιο

Τι θα φέρει η δυναμική εποχή του Ταύρου στο ζώδιό σας

CELEBS

Ιωάννα Τούνη: Βραδινή έξοδος στα μπουζούκια με neon lime deux pieces

H εντυπωσιακή εμφάνιση με μίνι φούστα και oversized σακάκι