Skip to main content

SINGLES

Πώς είναι να βγαίνεις με κάποιον που έχει θέματα διαχείρισης θυμού

Όσο πιο νωρίς αντιληφθείς τα σημάδια, τόσο πιο έγκαιρα θα πάρεις τα μέτρα σου και την απόσταση ασφαλείας



Εάν έβγαινες ποτέ με κάποιον και έκανες τη σκέψη «έχει εκρηκτικό ταπεραμέντο» αυτή είναι μια σκέψη που δεν πρέπει να την πάρεις ελαφρά. Μπορεί να έχει σοβαρά θέματα διαχείρισης θυμού που θα μπορούσαν να επηρεάσουν εσένα και τη σχέση σας και ακόμη και να καταλήξεις να μην είσαι ασφαλής στο τέλος. Εδώ είναι το πώς μοιάζει το να βγαίνεις με κάποιον που έχει θέματα διαχείρισης θυμού προκειμένου να μπορείς να αντιληφθείς τον κίνδυνο προτού κινδυνέψεις.

 

Νιώθεις συχνά σαν περπατάς στην κόψη ενός σχοινιού

Αν ο τύπος είναι επιρρεπής σε ιδιοσυγκρασιακές εκρήξεις, πιθανότατα αυτές συμβαίνουν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, ειδικά όταν τις περιμένεις λιγότερο. Αυτό είναι μια τυπική περίπτωση. Μπορεί να χάσει το μυαλό του εντελώς ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση. Το αποτέλεσμα είναι ότι νιώθεις συνεχώς σαν να περπατάς σε ναρκοπέδιο. Όταν δεν είσαι σίγουρη του τι να περιμένεις από κάποιον, καταπιέζεις πολλές φορές τον εαυτό σου νομίζοντας ότι κάποια δική σου συμπεριφορά μπορεί να πυροδοτήσει την έκρηξή του.

 

Έχεις μια μόνιμη ανησυχία

Το να περπατάς στην κόψη του σχοινιού δεν είναι κάτι που το κάνεις ήρεμα. Αλλά νιώθοντας άγχος όλη την ώρα, περιμένοντας το δράμα από τον τύπο σε κάθε στροφή. Όταν λαμβάνεις ένα μήνυμα ή κλήση του στο τηλέφωνο έχεις μια ανησυχία, η καρδιά σου θα αγωνιστεί και θα αναρωτιέσαι αν πρόκειται για άλλο ένα δράμα. Είναι ένα αδιάκοπο άγχος.

Σε φέρνει συχνά σε άβολη θέση δημοσίως

Το είστε έξω με κόσμο δεν θα τον κάνει πιο συνεσταλμένο ή πιο προσεχτικό, επειδή οι άνδρες με θέματα διαχείρισης θυμού αγαπούν να προκαλούν σκηνές. Μπορεί να τον τσιμπήσει μύγα την ώρα που τρώτε σε ένα εστιατόριο, να ξεσπάσει το βράδυ ενώ πίνετε το ποτό σας στο μπαρ. Το μόνο που δεν μπορείς να προβλέψεις είναι πότε θα ενοχληθεί κι από τι.

 

Μπορεί να σε προσβάλει ή να σε κοροϊδέψει

Ένας άντρας που είναι θυμωμένος είναι ανυπόμονος και πικρόχολος, και μπορεί να εκτοξεύει πικρά σχόλια και στους δικούς του ανθρώπους. Δεν είναι ούτε τρυφερό ούτε πράξη οικειότητας, δεν είναι αστείο κι ούτε κάτι για να περάσει στα ψιλά. Ακόμα κι αν αργότερα το παίζει ως «αστειάκι» ή πείραγμα, το να σας επικρίνει με άσχημο τρόπο δεν είναι εντάξει.

Δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις στα ίσα

Το θλιβερό πράγμα είναι ότι θέλει να του πεις πως η συμπεριφορά του σε κάνει να νιώθεις αμήχανα ή άβολα, αλλά ενώ θέλεις να το συζητήσεις μαζί του, δεν τολμάς. Γιατί αν το κάνεις, ξέρεις ότι θα οδηγήσει σε άλλο ένα ξέσπασμα.

 

Κάνεις πρόβες για το πώς θα του μιλήσεις όταν θες να του πεις κάτι

Εάν πρέπει να του μιλήσεις για κάτι ευαίσθητο θα ανησυχείς για την αντίδρασή του - με άλλα λόγια, θα το περνάς πολύ χρόνο προσπαθώντας να βρεις την καλύτερη στιγμή / ευκαιρία / τοποθεσία για να του μιλήσεις. Εάν δεν μπορείς να μοιραστείτε μαζί του αυτό που είναι στο μυαλό σου, γιατί είσαι με αυτόν τον τύπο;

Θεραπεύεις τις πληγές του

Βγαίνεις με έναν καλλιεργημένο ώριμο άνθρωπο ή με έναν έφηβο; Ο θυμωμένος τύπος είναι εξαιρετικά ευαίσθητος. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται ελκυστικό όταν τον συναντάς για πρώτη φορά, σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι αμυντικός και βλέπει κάθε μικρό πράγμα ως προσωπική επίθεση. Είναι τόσο εξαντλητικό.

 

Είσαι πάντα σε ένα μαύρο σύννεφο

Το πράγμα για έναν άντρα με θέματα θυμού είναι ότι το πρόβλημα του θυμού του. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά και για λίγο. Είναι πάντα εκεί. Το να είσαι με αυτόν τον τύπο είναι βέβαιο ότι θα σε κάνει να αισθάνεσαι ευερέθιστη και πεσμένη επειδή η χαμηλή διάθεσή του θα σε σέρνει και σένα προς τα κάτω. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις κατά νου αν ο θυμός του είναι δεμένος με την κατάθλιψη ή κάποια άλλη κατάσταση.

Δεν σε αφήνει να εξελιχθείς

Στη σχέση σου, θα πρέπει να νιώθεις ότι μπορείς να εκφράζεις το ποια είσαι και να γίνεσαι δεκτή γι' αυτό. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι σαν να πνίγεσαι από τις θυμωμένες, κτητικές διαθέσεις του. Αλλά αυτό ακριβώς θα συμβεί. Δεν θα μπορείς να ζήσεις την καλύτερη πλευρά του εαυτού σου ή της ζωής σου αν είσαι κολλημένη σε ένα τόσο σκοτεινό μέρος.

 

Σε απομακρύνει από τους ανθρώπους σου

Το χειρότερο με το να είσαι με έναν θυμωμένο τύπο είναι ότι δεν θέλεις τους φίλους σου να είναι γύρω του. Φοβάσαι ότι θα πει ή θα κάνει κάτι εξαιτίας των θεμάτων του, που μπορεί να σε κάνει να χάσεις επαφή με τους ανθρώπους στη ζωή σου που πραγματικά έχουν σημασία για σένα.

Φοβάσαι την κλιμάκωση

Αν μιλάει οργισμένα, αν φωνάζει, αν μιλάει άσχημα, αν χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, αν βροντάει τις πόρτες, αν σε κάνει να νιώθεις φόβο, φύγε μακριά, δεν χρειάζεται να σηκώσει πρώτα το χέρι του ή και να σε πληγώσει σωματικά σε πληγώνει ήδη ψυχικά κι είναι εξίσου σοβαρό κι επικίνδυνο.

 

Νιώθεις καλύτερα μακριά του

Εάν αισθάνεσαι καλύτερα όταν ο φίλος σου δεν είναι κοντά σου, αυτό είναι ένα το πιο ισχυρό σημάδι ότι δεν πρέπει να βρίσκεσαι μαζί του. Μην αγνοείς το ένστικτό σου ούτε αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Μείνε κοντά στους φίλους και τους δικούς σου ανθρώπους και άφησέ τους να σου προσφέρουν ένα ασφαλές καταφύγιο μέχρι να είσαι σίγουρη ότι ο θυμός του δεν θα σε περιλαμβάνει, αφορά ή απειλεί…  

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.