Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Τελικά, υπάρχει «κατάλληλη» ηλικία γάμου;

Ίσως πρέπει να... βιαστείς!



Πριν τα 25 είσαι μικρή, μετά τα 35 είσαι μεγάλη. Ο καθένας έχει την δική του λογική και τη δική του θεωρία για το πότε μία γυναίκα ή ένας άντρας έχουν φτάσει σε -αυτό που λέει ο λαός- «ηλικία γάμου».

Τώρα μέσα στις διαφορετικές απόψεις του καθενός έρχεται να προστεθεί ΚΑΙ η γνώμη της επιστήμης, που φαίνεται να έχει πλέον ανακαλύψει ποια είναι η πιο σωστή στιγμή στη ζωή κάποιου προκειμένου να περάσει την λεπτή γραμμή που χωρίζει τους παντρεμένους από τους ανύπαντρους...

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, η ηλικία γάμου παίζει σημαντικότερο ρόλο απ' ό,τι ίσως πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Όπως λένε οι ειδικοί, οι πιθανότητες να καταλήξει ο γάμος σε διαζύγιο είναι λιγότερες για όσους παντρεύονται μεταξύ 28 και 32 ετών.

Οι αναλύσεις των μελετητών υποδεικνύουν ότι οι πιθανότητες να καταλήξει το ζευγάρι σε διαζύγιο μειώνονται προς το τέλος της δεύτερης δεκαετίας της ζωής και στις αρχές της τρίτης και αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται προς τα τέλη της τρίτης και στις αρχές της τέταρτης δεκαετίας της ζωής.

Μετά τα 32, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες διαζυγίου αυξάνονται κατά 5% κάθε χρόνο.

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός