Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η επανάληψη μικρών καθημερινών συνηθειών έχει δύναμη

Εκπαιδεύοντας το νου σου μέσα από τη χαρά


Νάντια Γεωργίου

 

Θέλεις να αλλάξεις κάτι που σε ενοχλεί ή που δεν σου αρέσει πλέον αλλά δυσκολεύεσαι. Ναι, γιατί οι συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα. Στο χέρι σου όμως είναι να τα καταφέρεις. Πως; Εκπαιδεύοντας τον νου σου.

Η λέξη «εκπαιδεύοντας» εμπεριέχει τα δύο «Δ»: Διασκέδαση και Δύναμη. Σωστά διάβασες, το να περνάς καλά όταν κάνεις κάτι είναι απαραίτητο συστατικό στην λειτουργία της εκμάθησης. Δεν είναι σημαντικός μόνο ο στόχος, το αποτέλεσμα αλλά και η διαδικασία. Τι να το κάνεις να φτάσεις στη δική σου «Ιθάκη,» να καταφέρεις αυτό που έλεγες ότι θέλεις αν στη διαδρομή κλωτσάς και ψάχνεις για τρόπους να ξεφύγεις. Όταν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις το όφελος είναι πολλαπλό: αποκτάς ενδιαφέρον, διασκεδάζεις, βρίσκεις το χρόνο, κάνεις τα πάντα για να συνεχίσεις και παράλληλα μαθαίνεις. Όλη αυτή η διαδικασία σε κάνει πιο δυνατή.  
https://www.instagram.com/p/CMtxTOBp2v7/?utm_source=ig_web_copy_link
Θυμάσαι όταν ήσουν ερωτευμένη, στην αρχή της σχέσης, που έκανες τα πάντα για να αντιμετωπίσεις τις όποιες αντιξοότητες και να βρεθείς με τον φίλο ή την φίλη σου; Ακριβώς έτσι. Όσο κι αν υπάρχουν εμπόδια, αυτός ο ενθουσιασμός και αυτή η δύναμη είναι που σε κάνουν να καταφέρνεις να αλλάξεις κάτι που δεν σου αρέσει ή σε καταπιέζει.

Σκέψου λοιπόν ποια είναι τα πράγματα που σου αρέσει να κάνεις, που σε κάνουν χαρούμενη. Στη συνέχεια βάλε τα σε προτεραιότητα. Διάλεξε ένα, αυτό που σου δίνει χαρά και αισθάνεσαι ότι είναι εφικτό στην παρούσα φάση.  Δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο. Ένα τηλεφώνημα στην αγαπημένη σου φίλη ή να διαβάσεις πέντε σελίδες από το βιβλίο σου, για παράδειγμα είναι αρκετό. Μετά βρες ποια ώρα της ημέρας είναι καλύτερη για να το κάνεις πράξη. Μπράβο σου! Τώρα έχεις το πλάνο σου έτοιμο. Ξεκίνα να το εφαρμόζεις κάθε μέρα την ίδια ώρα. Ναι, κάθε μέρα την ίδια ώρα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται καινούριες συνδέσεις στον εγκέφαλό σου και καινούριες συνήθειες που αντικαθιστούν τις παλιές. Με μικρές, καθημερινές, ενδυναμωτικές συνήθειες εκπαιδεύεις τον νου σου. Η επανάληψη έχει δύναμη.


Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

To Βahama Mama είναι το blog της Life & Parenting coach Νάντιας Γεωργίου

 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.