Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Κάτι θ’ αλλάξει την καινούργια χρονιά

Σκέψου λοιπόν ποιες αλλαγές θα μπορούσες να κάνεις εσύ σ’ εσένα


Νάντια Γεωργίου

 

Ήρθαν και πέρασαν και αυτές οι γιορτές. Εν μέσω κορωνοϊού. Και τώρα που ξεκίνησε η καινούρια χρονιά θα αλλάξει κάτι; «Πάλι στα ίδια θα είμαστε» μου έλεγε η Άννα, μια πελάτισσά μου με δύο μικρές κόρες. «Κάθε χρόνο λέω δεν μπορεί, κάτι θ’ αλλάξει. Μα ο άντρας μου θ’ αναγνωρίσει πόσο δύσκολο είναι να είσαι μαμά και εργαζόμενη μαζί. Μα η κολλητή μου θα έχει λιγότερες απαιτήσεις από εμένα. Μα η μαμά μου δεν θα ανησυχεί κάθε φορά που ξεχνάω να την πάρω τηλέφωνο. Κάτι επιτέλους θ’ αλλάξει».

Χμ, εσύ τι λες; Αλλάζουν οι άνθρωποι επειδή εσύ το θέλεις; Ή επειδή τους «τρως τ’ αυτιά» για το ίδιο θέμα συνέχεια; «Κάθε μέρα τα λέω και τα ξαναλέω αλλά προκοπή δεν βλέπω. Τι άλλο πια να κάνω;» αναρωτιόταν η Άννα.

https://www.instagram.com/p/CJ-9NUhA3Cf/

Όσο κι αν επαναλαμβάνεσαι, αν το κάνεις με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, αποτέλεσμα δεν θα φέρεις – τουλάχιστον όχι αυτό που εσύ θέλεις. Η δική σου συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσει την συμπεριφορά του άλλου. Οι άλλοι το πολύ πολύ να θυμώσουν, να αδιαφορήσουν ή να σε πουν γκρινιάρα. Όμως μέχρι εκεί. Κανείς δεν αλλάζει αν δεν το θέλει πραγματικά. Η μόνη που μπορεί να αλλάξει – εάν όντως το θέλει – είσαι εσύ!

https://www.instagram.com/p/CKBnia-HbhI/

Σκέψου λοιπόν ποιες αλλαγές θα μπορούσες να κάνεις εσύ σ’ εσένα. Πως θα το κάνεις αυτό; Παίρνοντας απόσταση από τον εαυτό σου. Αν για παράδειγμα το γεγονός ή τα πρόσωπα που σε ενοχλούν είχαν να κάνουν με μια φίλη σου, πως θα τα έβλεπες; Τι θα της έλεγες να κάνει διαφορετικά; Μπαίνοντας σε αυτήν τη θέση θα συνειδητοποιήσεις πόσο πιο εύκολο είναι να δίνουμε συμβουλές σε κάποιον τρίτο παρά στον εαυτό μας ανεξάρτητα από τη δυσκολία της κατάστασης. Όμως αυτές ακριβώς οι συμβουλές που δίνουμε στους άλλους είναι που χρειαζόμαστε εμείς για εμάς. Για να φέρεις τις αλλαγές που θέλεις, μην περιμένεις από τους άλλους˙ ξεκίνα από τον εαυτό σου. Καλή Χρονιά!

 

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..  Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

To Βahama Mama είναι το blog της life & parenting coach Νάντιας Γεωργίου

 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;