Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Κάντου ένα αδερφάκι, μη γίνει κακομαθημένο

Ο λόγος να ξαναγίνω μάνα;



Έχω ένα παιδί. Ένα παιδί μόνο. Όχι μοναχό. Απλά δεν έχει αδέρφια. 

Μα, γιατί δεν κάνεις άλλο ένα, μου λένε συχνά. Τι θέλεις; Να γίνει κακομαθημένο;

Ας αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι είμαι 46 ετών. Και όχι, δεν θέλω άλλο παιδί. Και να σου πω και κάτι; Δεν είναι το μοναχοπαίδι μου κακομαθημένο.

Ο μόνος λόγος που θα έκανα δεύτερο παιδί θα ήταν για να έχει όταν μεγαλώσει αυτό το μοίρασμα, το τόσο ξεχωριστό, που δεν συγκρίνεται με καμιά φιλία. Δεν συνέβη, όλα καλά.

Εξάλλου, ακόμα και οι έρευνες έρχονται να αποδείξουν ότι δεν είναι κανόνας τα μοναχοπαίδια να γίνονται κακομαθημένα.   

Όχι πως δεν το βλέπουμε και γύρω μας, αλλά κακομαθημένα γίνονται τα παιδιά γιατί οι γονείς τους τα μεγαλώνουν με λάθος μέθοδο. Με λάθος τρόπο. Χωρίς όρια, δίχως κανόνες, ανεξέλεγκτα. 

Και αυτός ο τρόπος δεν κάνει ένα παιδί μόνο κακομαθημένο. Το κάνει έναν μελλοντικά δυστυχισμένο ενήλικα. Με ή χωρίς αδέρφια.  


 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Μωρά του Δεκεμβρίου: Γιατί τα «παιδιά των γιορτών» έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας (και την επιστήμη με το μέρος τους)

Ξεχάστε για λίγο τα μελομακάρονα και πάμε να δούμε γιατί το μωρό σας είναι VIP από κούνια

ΠΑΙΔΙ

6 συνήθειες-ιδιότητες που ξεχωρίζουν τα παιδιά με «υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη»

Η parenting coach Reem Raouda μοιράζεται την εμπειρία της για το πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν 6 πολύ απαραίτητες δεξιότητες

ΠΑΙΔΙ

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 24 Ιουλίου 2026

Κρατήστε τις απαραίτητες ισορροπίες και μην αφήσετε το συναίσθημα να σας παρασύρει.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου παρουσιάζει την παράσταση A TRIAL της διεθνώς καταξιωμένης Κριστιάν Ζαταΐ,

A TRIAL Βασισμένο στο έργο Ένας εχθρός του λαού του Χένρικ Ίψεν - 26 και 27 Ιουλίου 2026 - Πειραιώς 260

BEAUTY NEWS

Just Cavalli X Kiko Milano: Εκεί που το ιταλικό glamour συναντά την άγρια πλευρά της ομορφιάς

Με πηγή έμπνευσης το άγριο πνεύμα του Just Cavalli και την αισιόδοξη, χρωματιστή φιλοσοφία της Kiko Milano, η νέα beauty συλλογή απευθύνεαι στις γυναίκες που αγαπούν να πειραματίζονται με την εμφάνισή τους και να εκφράζονται μέσα από το μακιγιάζ τους.

Best of Network