Τα λάθη που κάνουν ακόμη και οι καλύτεροι γονείς

Δεν αφήνουμε το παιδί να δει οτι κάνουμε κι εμείς λάθη

Allyou Team


Αυτό το αλάθητο του πάπα το είχαν οι προηγούμενες γενιές και ήταν κάτι που μισούσα στη μαμά μου. Το ίδιο σοκ παθαίνουν και τα αγόρια όταν καταλάβουν οτι ο μπαμπάς τους δεν είναι τελικά ο Σούπερμαν… Το πιο τίμιο αλλά και ανεκτίμητο μάθημα ζωής για τα παιδιά, είναι να βλέπουν οτι οι γονείς τους κάνουν λάθη, αλλά παλεύουν να τα διορθώσουν ή όταν όταν έρθουν αντιμέτωποι με μια μεγάλη δυσκολία μπορεί να πέσουν, αλλά προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

 

Αρνούμαστε να ζητήσουμε βοήθεια, προσποιούμενοι οτι δεν υπάρχει πρόβλημα

Καμιά φορά νομίζουμε οτι ο μπαμπάς και η μαμά μπορούν να τα καταφέρουν όλα και δεν ζητάμε βοήθεια από κάποιον ειδικό, ακόμη κι αν το πρόβλημα είναι έντονο. Υπάρχουν για παράδειγμα γονείς που βλέπουν οτι το παιδί τους ψευδίζει και δεν το πηγαίνουν σε έναν λογοθεραπευτή. Μια πολύ καλή μου φίλη όταν η κόρη της ήταν 14 έβλεπε οτι το παιδί δεν μιλούσε σε κανέναν και δεν είχε κανένα φίλο, αλλά δεν  πήγαινε μαζί του σε κάποιο ειδικό. ‘’Δεν τα πιστεύω εγώ αυτά’’ έλεγε.

Κι όμως η δουλειά ενός γονιού δεν είναι να καλύψει μόνος του απόλυτα κάθε μια ανάγκη του παιδιού, αλλά να έχει την σοφία να τρέξει το παιδί στον ειδικό πριν να είναι αργά..

lathipaidiin.jpg

Δεν φροντίζουμε να καθόμαστε όλοι μαζί στο τραπέζι

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard το να κάτσει όλη μαζί η οικογένεια στο τραπέζι όπως γινόταν παλιά, είναι ότι καλύτερο για την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την καλή υγεία των μελών της οικογένειας.

Επίσης πρόσφατες έρευνες συνδέουν τα συχνά μεσημεριανά γεύματα με χαμηλότερα ποσοστά στις εφηβικές εγκυμοσύνες και στην κατάθλιψη. Και μόνο οι ιστορίες που λέγονται στο τραπέζι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξει το παιδί τις δεξιότητές του στο χειρισμό της γλώσσας. Πολύ καλύτερα από το να διάβαζε ένα βιβλίο.

 

Τους φτιάχνουμε άλλα φαγητά

Επίσης πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει οτι τα παιδιά που τρώνε ακριβώς το ίδιο φαγητό που καταναλώνουν και οι γονείς τους, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες στο μέλλον να αναπτύξουν σωστές διατροφικές συνήθειες.

Λογικό δεν είναι; Όταν υποκύπτουμε στις απαιτήσεις των παιδιών το πιο πιθανό είναι το διαιτολόγιό τους να αποτελείται μόνο από πίτσα, σουβλάκι και χάμπουργκερ .

 

Δεν προσέχουμε τον εαυτό μας

Το μοντέλο της γυναίκας που όλη την ημέρα είναι αγκαλιά με την σφουγγαρίστρα προσπαθώντας να είναι η τέλεια μάνα και η τέλεια νοικοκυρά, μοιάζει πλέον πολύ μακρινό και από ότι φαίνεται δεν αποτελεί και το ιδανικό πρότυπο. Και πάλι σύμφωνα με έρευνες, όταν οι γονείς αλλά κυρίως η μαμά όλη την ημέρα ξεφυσάει διότι δεν προλαβαίνει τίποτε,  είναι μονίμως αγχωμένη και σε κακή διάθεση, δεν καταφέρνει να ξεκουραστεί και να φροντίσει τον εαυτό της, ο πρώτος που επηρεάζεται από αυτή την στιφή εικόνα είναι τα παιδιά.

Αν όμως αφιερώσετε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να ξεκουραστείτε ή να κάνετε ένα μανικιούρ και να είστε φρέσκια, ικανοποιημένη και χαμογελαστή, μόνο χαρά θα δώσετε στο παιδί σας!

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares