Skip to main content

SEX

Sex Monday: Πώς θα ξανακάνετε το σεξ ενδιαφέρον, αν είστε εκατό χρόνια μαζί

Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη


Γεωργία Κοντού


Αγαπάτε ο ένας τον άλλον, δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χώρια αλλά η εποχή που λιώνατε από ερωτική επιθυμία μοιάζει να βρίσκεται έτη φωτός μακριά – και μπορεί να είναι, εδώ που τα λέμε. Κι όμως, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις μπορεί να κάνουν τον πόθο θα ξεθυμαίνει αλλά δεν σκοτώνουν το σεξ. Για να δούμε, μάλιστα, και τη θετική πλευρά, η κορύφωση είναι πιθανότερο να έρθει με έναν μακροχρόνιο σύντροφο, που γνωρίζει καλά πώς να μας ικανοποιήσει. Ωραία όλα αυτά, αλλά πώς θα πάρουμε την απόφαση να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι και να αρχίσουμε τα ερωτικά παιχνίδια μετά από εκατό χρόνια σχέσης; Ειδικά αν έχουμε περάσει μια «Τσαγκαροδευτέρα» γεμάτη υποχρεώσεις και στρες;

Βάζουμε το σεξ στο πρόγραμμά μας: Κακά τα ψέματα, μετά από εκατό χρόνια σχέσης τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Το επιβεβαιώνουν και οι σεξολόγοι. Βάζουμε λοιπόν τα παιδιά για ύπνο, βγάζουμε το φαγητό από το μάτι της κουζίνας και δίνουμε ραντεβού με το σύντροφό μας στο κρεβάτι. Θα είναι σαν ένα πρόγραμμα γυμναστικής που αγαπάμε: Μπορεί η αρχή να γίνει με μισή καρδιά και πολλή κούραση, αλλά τελικά θα το απολαύσουμε.

Αποφεύγουμε να συγκρίνουμε την ερωτική ζωή μας με εκείνη των άλλων ζευγαριών: Το πώς, πότε, πού και κάθε πότε είναι καθαρά δική μας υπόθεση – και του συντρόφου μας. Η σύγκριση είναι μια μεγάλη παγίδα, που άλλοτε ανεβάζει τις προσδοκίες στα ύψη και άλλοτε μας βάζει σε καλούπια που δεν μας ταιριάζουν.

Εμπλουτίζουμε (ξανά) την καθημερινότητά μας με ερωτικά ερεθίσματα: Μερικές φορές αρκεί ένα SMS όπου θα περιγράφουμε στο σύντροφό μας ό,τι θέλουμε να μας κάνει, ή μια αισθησιακή ταινία, για να αρχίσει να χτίζεται η επιθυμία ακόμα και στη διάρκεια μιας κουραστικής «Τσαγκαροδευτέρας».

Ποτέ δεν είναι αργά για να δοκιμάσουμε καινούριες συγκινήσεις: Μια νέα στάση, ένα νέο μέρος για σεξ, ένα νέο sex toy μπορεί να ανοίξει καινούριους δρόμους στην ερωτική ζωή μας. Δεν διστάζουμε λοιπόν να προτείνουμε στο σύντροφό μας κάτι διαφορετικό – άλλωστε γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον καλά και, αν δεν προτείνουμε κάτι «ακραίο», ξέρουμε ότι δεν θα δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Κάνουμε περισσότερο σεξ, για να θέλουμε περισσότερο σεξ: Στη διάρκειά του όχι μόνο ξυπνούν αναμνήσεις από την εποχή που περνούσαμε ώρες ατελείωτες με το σύντροφό μας στο κρεβάτι, αλλά απελευθερώνονται και ορμόνες, όπως ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, που ξαναζωντανεύουν τη χαμένη λίμπιντο. Ακόμα και η αυτοϊκανοποίηση έχει αυτό το όφελος.

Δεν ξεχνάμε ότι το καλό σεξ αρχίζει από την καλή υγεία: Η συστηματική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή δεν συνδέονται μόνο με μια πιο ελκυστική σιλουέτα αλλά -κυρίως- με καλή υγεία και αυτοπεποίθηση, τα πιο δυνατά αφροδισιακά, ειδικά σε μια μακροχρόνια σχέση. Μια πλούσια, λοιπόν, και παθιασμένη ερωτική ζωή αρχίζει από τη φροντίδα του εαυτού μας. Θα μας αντιμετωπίσουμε σαν αντικείμενο πόθου, για να εμπνεύσουμε και το σύντροφό μας να κάνει το ίδιο.

Κεντρική photo: We-Vibe WOW Tech / Unsplash

Εσωτερική photo: Dainis Graveris / Unsplash

Διαβάστε επίσης

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

SEX

Μαθήματα ανανέωσης ερωτικής συζυγικής ζωής (κι όχι μόνο)

Από ειδικούς με αφορμή το Sex life του Netflix

SEX

Το top 10 που ξενερώνει τον άλλον στο σεξ

Τι να διαγράψεις από τη λίστα της σεξουαλικής συμπεριφοράς σου  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 13 Απριλίου

Βρείτε χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση, εάν νιώθετε πως η καθημερινότητα σας έχει αποδυναμώσει

BLOGS

«Θέλεις να είσαι τέλεια και θέλεις όλοι να σε αγαπούν» Saoirse Ronan

Η Saoirse Ronan γιορτάζει τα 30ά γενέθλιά της

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Κοιτάζω τη Γη και είναι τόσο όμορφη» Γιούρι Γκαγκάριν, 12 Απριλίου 1961

Σαν σήμερα πριν από 63 χρόνια, ο Γιούρι Γκακάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη