6 συνήθειες που σκοτώνουν αργά τη σεξουαλική σου ζωή

Τι να προσέξεις

Ναταλία Πετρίτη

Υπάρχουν μερικές συνήθειες της καθημερινότητας σε μια σχέση, οι οποίες μπορούν να αποβούν μοιραίες ως προς την εξέλιξη της σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού. Να μερικές από αυτές, για να προσπαθήσεις να τις αποβάλεις με λίγη προσπάθεια, φροντίζοντας για το μέλλον σας.

Έλλειψη επικοινωνίας

Το να μην είστε ανοιχτοί στην επικοινωνία με τον σύντροφό σας μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις και να πληγώσει συναισθήματα, τα οποία πιθανότατα θα οδηγήσουν σε έλλειψη οικειότητας και εμπιστοσύνης στη σχέση. Είναι σημαντικό να μιλάτε για τα θέλω και τις ανάγκες σας για να βεβαιωθείτε ότι και τα δύο μέρη είναι ικανοποιημένα.

Αφήνετε το άγχος να σας επηρεάσει

Το άγχος μπορεί να είναι απίστευτα επιζήμιο για μια υγιή σεξουαλική ζωή. Μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο, να προκαλέσει άγχος απόδοσης και να δημιουργήσει ένταση στη σχέση.

Παραμελείτε τις δικές σας ανάγκες

Εάν δεν φροντίζετε τον εαυτό σας σωματικά και συναισθηματικά, δεν θα διατηρείτε από ένα σημείο και μετά τη σωστή νοοτροπία για οικειότητα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την παραμέληση πραγμάτων όπως η άσκηση ή ο σωστός ύπνος ή η μη φροντίδα των δικών σας συναισθηματικών αναγκών.

Τήρηση μιας ρουτίνας

Η επανάληψη μπορεί να κάνει το σεξ βαρετό και προβλέψιμο, επομένως η δοκιμή νέων πραγμάτων και η εξερεύνηση των επιθυμιών σας μπορεί να κρατήσει τα πράγματα φρέσκα και συναρπαστικά. Είναι σημαντικό να πειραματίζεστε και να κρατάτε τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Εθισμοί

Οποιοσδήποτε εθισμός, είτε πρόκειται για ναρκωτικά, αλκοόλ ή πορνογραφία, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή. Ο εθισμός μπορεί να προκαλέσει απάθεια και έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ ή μπορεί να βλάψει την οικειότητα και την εμπιστοσύνη μεταξύ των συντρόφων.

Λαμβάνετε ο ένας τον άλλο ως δεδομένο

Είναι εύκολο να πέσετε σε ένα μοτίβο όπου θεωρείτε τον σύντροφό σας δεδομένο, ειδικά μετά από μια μακροχρόνια σχέση. Αλλά η παραμέληση των αναγκών και των επιθυμιών του συντρόφου σας μπορεί να δημιουργήσει δυσαρέσκεια και να βλάψει τη σεξουαλική σας ζωή. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη σπίθα ζωντανή δείχνοντας εκτίμηση, αφιερώνοντας χρόνο για οικειότητα και διατηρώντας τον ρομαντισμό ζωντανό. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares