Απάντηση σε αδιαφορία: του στέλνεις μηνύματα κι εκείνος δεν απαντά;

Τα πράγματα είναι απλά: σου κάνει R- Bombing και πρέπει να απαντήσεις στην αδιαφορία ανάλογα

Νανά Χατζή


Τι είναι το R- Bombing: Είναι μια τάση που ξεκίνησε από την Αμερική και βασίζεται στην αντικοινωνικότητα και την έλλειψη επικοινωνίας που πλέον διακρίνει τις ανθρώπινες σχέσεις. 
R –Bombing σου κάνει κάποιος όταν αγνοεί τα μηνύματα που του στέλνεις στο κινητό ή στα social media. Εσύ τον γεμίζεις likes και καρδούλες κι εκείνος κάνει οτι δεν τα βλέπει…
Το old time classic « φτύσιμο », των περασμένων δεκαετιών, στην νέα dating  κουλτούρα, απέκτησε  ονοματεπώνυμο (R - Bombing)  και αποτελεί τον πλέον εύσχημο και συνήθη τρόπο για να εκφράσει κανείς την απόλυτη αδιαφορία του προς την άλλη μεριά που καίγεται και ξημερώνεται πάνω από τα κινητά ελπίζοντας σε ένα μήνυμα, ένα σκούντημα, ή έστω ένα like.
Δεν σε θέλω; Απλά δεν σου απαντώ…

bombingin.jpg

Εννοείται οτι αντιστοίχως και οι γυναίκες είναι προφέσορες στο R -Bombing που με μεγάλη ευκολία αγνοούν την αγωνία του υποψήφιου θύματος, αφήνοντάς το να εκτίσει την υποχρεωτική του θητεία στον πόνο… 
Γιατί κάποιος μου κάνει R Bombing:  Ο πρώτος λόγος είναι διότι δεν έχει το θάρρος να πει ξεκάθαρα οτι δεν τον ενδιαφέρεις. Ετσι κι αλλιώς η εποχή που διανύουμε δεν διακρίνεται για την εξωστρέφειά της, οπότε η μη απάντηση, βγάζει αμέσως τον θύτη από την δύσκολη θέση να εξηγήσει τα συναισθήματα αδιαφορίας που τρέφει για τον άλλον. Ειδικά οι άντρες δεν το έχουν καθόλου με την επικοινωνία και συνήθως ντρέπονται να μιλήσουν. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να εξηγήσουν…
Ο επόμενος λόγος που κάποιος αγνοεί τα μηνύματα σου με αυτό τον αγενή τρόπο, είναι διότι θέλει να έχει όλες τις option ανοιχτές, Κατά την γνώμη του, καλό είναι να μην κλείσει καμία πόρτα και να  κρατά όλες τις ενδιαφερόμενες σε ένα διαρκές stand by. 
O τρίτος λόγος είναι για να το παίξει σκληρός και έτσι να σε κάνει να τρέχεις από πίσω του. 
Ο τέταρτος και πιο απίθανος, είναι οτι πραγματικά είναι πολύ απασχολημένος και δεν βλέπει τα μηνύματά σου. 

bombingins.jpg

Το περίεργο είναι οτι η πλευρά του θύματος, συνήθως δεν μεταφράσει την συμπεριφορά αυτή ως αδιαφορία και συνεχίζει να επιμένει. Έχεις παρατηρήσει οτι καμιά φορά ψάχνουμε την αλατιέρα ή τις οδοντογλυφίδες σε ένα ντουλάπι και ενώ είναι ακριβώς μπροστά μας, εμείς δεν τις βλέπουμε. Οι ψυχολόγοι λένε οτι αυτό ωφείλεται σε μια περιοχή του εγκεφάλου που λέγεται « σκότομα » και μας εμποδίζει να δούμε την κατάσταση ξεκάθαρα και όπως είναι στην πραγματικότητα. 
Πώς θα το αντιμετωπίσεις: Μόνο με ένα τρόπο μπορείς να φερθείς απέναντι στον άνθρωπο που σε αγνοεί. Τον αγνοείς κι εσύ, αλλάζεις σελίδα και προχωράς τη ζωή σου. Τόσο απλά!

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares