Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Η “γιορτινή” ζήλια των social media

Κι όμως,  μπορούμε να την διαχειριστούμε…


Τζίνα Σπάρτακου

Η Αγγελική Σανδήλου – Γαβαλά, Κλινική Ψυχολόγος MSc, Ψυχοθεραπεύτρια, μας δίνει την πολύτιμη βοήθειά της: 

“Με ρωτάει  πριν από λίγες ημέρες μια φίλη, τι κάνει ο Γιώργος και η Μαρία, ένα φιλικό μας ζευγάρι και της λέω ότι χώρισαν ξαφνικά. Μα καλά, πριν από πέντε ημέρες είχαν ανεβάσει στο Fb, πόσo ερωτευμένοι είναι και τι ωραία περνούν, μου ξαναλέει… Κι όμως χώρισαν …

Τι θέλω να πω μ᾽αυτήν την σύντομη ιστορία. Κάποτε βλέπαμε τις ταινίες του Hollywood με τους ήρωες να ερωτεύονται, να παντρεύονται και να ζουν ευτυχισμένοι κι ονειρευόμασταν να έχουμε κι εμείς μια ζωή σαν την δική τους. Σήμερα που υπάρχουν τα social, οι άνθρωποι που προβάλλουν την ευτυχισμένη ζωή τους είναι φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες. Είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, δεν είναι τόσο άπιαστοι και μακρινοί, οπότε όλο αυτό είναι ιδιαίτερα απειλητικό και μας προκαλεί μεγαλύτερο άγχος. Η ευτυχία πια είναι δίπλα μας, δεν είναι στο Hollywood κι αυτό μας ταράζει…

Το ίδιο και χειρότερο άγχος μας καταλαμβάνει με τις “ευτυχισμένες” αναρτήσεις των γιορτών, όπου όλοι είναι σε κάποιο πάρτι, σε κάποια γιορτή, αγκαλιά με τον αγαπημένο τους μπροστά στο τζάκι, ή σε κάποιο εξωτικό ταξίδι. Όλο αυτό όταν είσαι μόνη και ίσως με μηδενικό budget, πραγματικά πονάει πολύ.

Τι κάνουμε λοιπόν; Πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε όλο αυτό, για να μην μας δηλητηριάζει;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιό λόγο κάποιος αισθάνεται την ανάγκη να δημοσιοποιήσει τις προσωπικές στιγμές της ευτυχίας του; Ποιά ανασφάλεια ενδεχομένως κρύβεται κάτω από αυτό; Πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να δείξουμε  στους άλλους ότι είμαστε καλά, ακριβώς γιατί δεν είμαστε καλά και δεν θέλουμε οι άλλοι να το καταλάβουν, ή να μας λυπούνται.

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις ζήλια όταν βλέπεις τις σκηνές ευτυχίας των άλλων και κατά βάθος όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις ίδιες ανασφάλειες. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η ζωή κάνει κύκλους. Σήμερα είσαι μόνη, αύριο δεν θα είσαι. Σήμερα μπορεί να μην νιώθεις τέλεια, αύριο θα είσαι πολύ καλύτερα! Τέλος, αυτό που βλέπεις είναι ένα μέρος της ζωής των άλλων. Ένα μέρος που επιλέγουν να μας δείξουν. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβαίνει όταν αυτοί οι τόσο ευτυχισμένοι και “blessed” φίλοι, γυρίζουν στο σπίτι τους…”

Photos:blogriyaholiday.weddinguide.ru, classygirlswearpearls

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!