Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Έτσι θα αποτρέψεις τους καβγάδες με τον σύντροφο σου εν μέσω καραντίνας

Η απομόνωση θέλει έρωτα, ευχάριστες στιγμές και όχι γκρίνια


Κωνσταντίνα Κύρκου

Στην αρχή σκέφτηκες "γλυκιά η καραντίνα'. Θα έχουμε ο ένας τον άλλον όλη ημέρα για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο από τις υποχρεώσεις. Ευκαιρία να το δούμε και πιο σοβαρά. Ναι η ιδέα της συγκατοίκησης μου αρέσει πολύ. Και όσο η πανδημία θερίζει εκεί έξω, οι μέρες στο σπίτι πολλαπλασιάζονται συνεχώς και μοιάζουν ατέλειωτες. Και εσύ ήδη στρεσάρεσαι με τον εγκλεισμό στο διαμέρισμα και εκείνος τα έχει παίξει να κοιτάζει τον τοίχο συνέχεια. Για να μη αρχίσει κάπου εδώ η μάχη του Μαραθώνα, επειδή τα νεύρα σας είναι κρόσσια που κάθεστε όλη μέρα μαζί στο σπίτι, ακολούθησε τον παρακάτω οδηγό επιβίωσης, για να την βγάλεις καθαρή με τον σύντροφό σου όλες τις υπόλοιπες μέρες του #ΜένουμεΣπίτι.

 

 

1) Προσωπικός χρόνος και χώρος: Επειδή μένετε μαζί δεν σημαίνει πως πρέπει να είστε συνέχεια ο ένας κολλημένος με τον άλλον. Βάλε όρια στην μεταξύ σας συναναστροφή και δώσε χρόνο κα χώρο στον εαυτό σου. Μερικές ώρες την ημέρα απομονώσου λίγο, ασχολήσου με κάτι που αρέσει μόνο σε εσένα ή με την δουλειά σου και άφησε και εκείνον να περάσει χρόνο μόνος του, με τα χόμπι του και τις υποχρεώσεις του.

2) Οι δουλειές του σπιτιού είναι και για τους δύο: Αφού λοιπόν δεν πηγαίνετε τώρα στις δουλειές σας και έχετε γλυτώσει τα πολλά πέρα δώθε, είστε αρκετά ξεκούραστοι να προσφέρεται και οι δύο στο σπίτι, άσχετα με το ποιος έκανε πριν τις δουλειές αυτές. Έτσι θα αποφύγετε γκρίνιες και παράπονα ο ένας για τον άλλον.

3) Μαζί μπορείτε να κάνετε πααααααρα πολλά αρκεί να είστε δημιουργικοί και εφευρετικοί: Είστε ζευγάρι, εραστές, φίλοι, σύντροφοι, συγκάτοικοι γιατί έχετε κάποια κοινά στοιχεία κατά βάθος. Ασχοληθείτε με δημιουργικά πράγματα που αρέσουν και στους δύο σας, όπως το μαγείρεμα, τα επιτραπέζια, οι σειρές και ταινίες. Κάντε γυμναστική μαζί ή προσπαθήστε να μάθετε ένα χορό.

 

 

4) Συζήτηση προπάντων παιδιά: Πρέπει να επικοινωνείτε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να νιώθετε πως έχετε κάπου να στηριχτείτε, πως δεν είστε μόνοι τέλος πάντων. Ακόμα και αν μια συνήθεια του μέσα στο σπίτι σε ενοχλεί, μην κρατήσεις μούτρα και μην γκρινιάζεις, εξήγησε του και βρείτε την λύση.

Οι περισσότεροι στο ίδιο ζουμί  βράζουμε. Κάντε υπομονή και μείνετε ενωμένοι γιατί στο κάτω κάτω αυτό που έχετε πραγματικά αυτή την στιγμή, είναι ο ένας τον άλλον.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.