Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτό είναι το μυστικό για να επικοινωνήσεις με ένα θυμωμένο, παράλογο και τρελό άνθρωπο

Κι όμως, μπορείς να τους "κουμαντάρεις".


Γεωργία Κοντού

Αν η πρώτη σου, αυθόρμητη αντίδραση είναι να νευριάσεις κι εσύ, προσπάθησε να συγκρατηθείς. Δεν θα βγει τίποτα καλό με το να τσακωθείς μαζί του, εκτός από το ότι θα προσφέρεις ψυχαγωγία στους γύρω σου! Μια λύση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να προσπαθήσεις να μην το πάρεις προσωπικά: να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτός που έχεις απέναντί σου πέρασε μια κακή μέρα και τώρα ξεσπάει πάνω σου (πράγμα καθόλου ευχάριστο, αλλά λιγότερο εξοργιστικό από το να νιώθεις ότι οι κατηγορίες του σε αφορούν προσωπικά).

Μια άλλη επιλογή είναι να προσπαθήσεις να ακούσεις προσεκτικά τι έχει να σου πει και στη συνέχεια να διαλέξεις πώς θα απαντήσεις, ανάμεσα σε τρεις μη επιθετικές προσεγγίσεις που πιθανότατα θα αποκλιμακώσουν την κατάσταση και θα οδηγήσουν σε λύσεις:

-Παραφράζοντας τα λεγόμενά του: "Από ό,τι καταλαβαίνω, σε γενικές γραμμές είσαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μας, αλλά θα ήθελες να αυξήσουμε την παραγωγή για να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που έρθει κάποια μεγαλύτερη παραγγελία, έτσι δεν είναι;".

-Ζητώντας του περισσότερες διευκρινίσεις: "Είπες ότι δεν σε ικανοποιεί η τιμή που σου προτείναμε. Βοήθησε με να καταλάβω το γιατί, ώστε να καταλήξουμε σε μια τιμή που θα μας ικανοποιεί όλους".

-Αναγνωρίζοντάς τον: "Από ό,τι καταλαβαίνω, διαφωνείς με διάφορα σημεία της πρότασής μας και αμφιβάλλεις κατά πόσον είναι εφικτή η συνεργασία μας".

Επιπλέον, την ώρα που έρχεσαι αντιμέτωπο με έναν τέτοιο άνθρωπο, δώσε σημασία στη γλώσσα του σώματός σου. Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Albert Mehrabian, το 55% των μηνυμάτων μας που λαμβάνει ο άλλος προέρχονται από τις κινήσεις και τη στάση του σώματός μας, το 38% από τον τόνο της φωνής μας και μόλις το 7% από τις λέξεις που επιλέγουμε για να εκφραστούμε! Απόφυγε, επίσης, τις αντιπαραθέσεις μέσω email ή τηλεφώνου, γιατί έτσι είναι ευκολότερο να γίνουν παρερμηνείες και να διαιωνιστεί η παρεξήγηση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;