Αυτό είναι το μυστικό για να επικοινωνήσεις με ένα θυμωμένο, παράλογο και τρελό άνθρωπο

Κι όμως, μπορείς να τους "κουμαντάρεις".

Γεωργία Κοντού

Αν η πρώτη σου, αυθόρμητη αντίδραση είναι να νευριάσεις κι εσύ, προσπάθησε να συγκρατηθείς. Δεν θα βγει τίποτα καλό με το να τσακωθείς μαζί του, εκτός από το ότι θα προσφέρεις ψυχαγωγία στους γύρω σου! Μια λύση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να προσπαθήσεις να μην το πάρεις προσωπικά: να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτός που έχεις απέναντί σου πέρασε μια κακή μέρα και τώρα ξεσπάει πάνω σου (πράγμα καθόλου ευχάριστο, αλλά λιγότερο εξοργιστικό από το να νιώθεις ότι οι κατηγορίες του σε αφορούν προσωπικά).

Μια άλλη επιλογή είναι να προσπαθήσεις να ακούσεις προσεκτικά τι έχει να σου πει και στη συνέχεια να διαλέξεις πώς θα απαντήσεις, ανάμεσα σε τρεις μη επιθετικές προσεγγίσεις που πιθανότατα θα αποκλιμακώσουν την κατάσταση και θα οδηγήσουν σε λύσεις:

-Παραφράζοντας τα λεγόμενά του: "Από ό,τι καταλαβαίνω, σε γενικές γραμμές είσαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μας, αλλά θα ήθελες να αυξήσουμε την παραγωγή για να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που έρθει κάποια μεγαλύτερη παραγγελία, έτσι δεν είναι;".

-Ζητώντας του περισσότερες διευκρινίσεις: "Είπες ότι δεν σε ικανοποιεί η τιμή που σου προτείναμε. Βοήθησε με να καταλάβω το γιατί, ώστε να καταλήξουμε σε μια τιμή που θα μας ικανοποιεί όλους".

-Αναγνωρίζοντάς τον: "Από ό,τι καταλαβαίνω, διαφωνείς με διάφορα σημεία της πρότασής μας και αμφιβάλλεις κατά πόσον είναι εφικτή η συνεργασία μας".

Επιπλέον, την ώρα που έρχεσαι αντιμέτωπο με έναν τέτοιο άνθρωπο, δώσε σημασία στη γλώσσα του σώματός σου. Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Albert Mehrabian, το 55% των μηνυμάτων μας που λαμβάνει ο άλλος προέρχονται από τις κινήσεις και τη στάση του σώματός μας, το 38% από τον τόνο της φωνής μας και μόλις το 7% από τις λέξεις που επιλέγουμε για να εκφραστούμε! Απόφυγε, επίσης, τις αντιπαραθέσεις μέσω email ή τηλεφώνου, γιατί έτσι είναι ευκολότερο να γίνουν παρερμηνείες και να διαιωνιστεί η παρεξήγηση.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares