Πως θα επιλέξεις το ιδανικό δώρο για τον σύντροφό σου στις φετινές γιορτές

Και επηρέασε τη σχέση σας θετικά

Κωνσταντίνα Κύρκου

Ένας ακόμα λόγος που λατρεύουμε τα Χριστούγεννα είναι τα δώρα, που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας αλλά και εκείνα που θα λάβουμε εμείς οι ίδιοι. Η αγορά του χριστουγεννιάτικου δώρου δεν είναι εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν αυτό θέλουμε να το χαρίσουμε στον σύντροφό μας. Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο περίπλοκα προσπαθώντας να βρεις το καταλληλότερο δώρο για εκείνον, χωρίς φυσικά να μπεις στην διαδικασία να τον ρωτήσεις. Μάλιστα, πολλές φορές ανησυχούμε πως ένα αταίριαστο δώρο μπορεί να οδηγήσει σε λάθος εντυπώσεις, όπως για παράδειγμα έλλειψη επικοινωνίας ή άγνοια των προτιμήσεων του συντρόφου μας. Αυτό ίσως να έχει αντίκτυπο στην σχέση και είμαι σίγουρη πως το τελευταίο πράγμα που θέλεις για τις γιορτινές αυτές ημέρες είναι παρεξηγήσεις και καβγάδες μεταξύ σας. Για να αποφύγεις, λοιπόν, τις παγίδες αυτές αλλά και να εκτιμηθεί δεόντως η καλή πράξη που θέλεις να κάνεις, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω χρήσιμα tips στην επιλογή του ιδανικού χριστουγεννιάτικου δώρου.

 

 

Δεν υπάρχει το τέλειο δώρο. Υπάρχει το δώρο που είναι ιδανικό για εκείνον και του το προσφέρεις με όλη σου την αγάπη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να κάνεις ευτυχισμένα τα Χριστούγεννα του. Θυμήσου πως οι άνθρωποι απολαμβάνουν κυρίως εμπειρίες και λιγότερο τα αντικείμενα, όσο και αν τα αποζητούν. Άλλωστε η κίνηση είναι που μετράει. Επομένως, γιορτινές ημέρες δεν είναι μόνο δώρα και υλικά αγαθά, είναι τα αληθινά συναισθήματα, η χαρά και η στήριξη που του προσφέρεις καθημερινά.

Δώσε την απαραίτητη προσοχή στην προετοιμασία του. Αφού βρήκες τι δώρο θα του κάνεις, ακόμα και αν έχεις αμφιβολίες για το αν θα του αρέσει, φρόντισε να το τυλίξεις σε μια όμορφη συσκευασία. Προτίμησε να κάνεις μόνη σου το τύλιγμα του δώρου, με γιορτινά περιτυλίγματα και κορδέλες και μην αρκεστείς στην έτοιμη λύση που σου προσφέρει ο υπάλληλος. Με τον τρόπο αυτό δίνεις την αίσθηση της προσωποποιημένης επιμέλειας, δείχνοντας πως ξόδεψες πραγματικά χρόνο για να  ετοιμάσεις το «τέλειο» δώρο.

Συνόδεψε το δώρο με μια κάρτα. Και εδώ πρέπει να βάλεις την προσωπική σου πινελιά. Μην αγοράσεις έτοιμες χριστουγεννιάτικες κάρτες με κοινότυπα μηνύματα και ευχές, φτιάξε την μόνη σου. Εκτός από γλυκές ευχές, συμπεριέλαβε στο μήνυμά σου τρυφερές σκέψεις και συναισθήματα που θα ήθελες να τον συντροφεύουν για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Plus tip: Φρόντισε το μήνυμα να διαβαστεί πριν ανοιχτεί το δώρο. Ξέρεις για ευνόητους λόγους....

 

 

Πρόσφερέ το την σωστή στιγμή. Καλό θα ήταν να του δώσεις το δώρο όταν θα είστε άνετοι και χαλαροί, ώστε να απολαύσετε την διαδικασία χωρίς βιασύνες. Αν μπορέσεις να το κρατήσεις και για έκπληξη ακόμα καλύτερα, αφού από εκεί που δεν θα το περιμένει  θα πάρει μεγάλη χαρά. Μην ξεχνάς τον αντιπερισπασμό και την δήθεν δικαιολογία πως δεν πρόλαβες να του αγοράσεις κάτι φέτος.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares