Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πως θα επιλέξεις το ιδανικό δώρο για τον σύντροφό σου στις φετινές γιορτές

Και επηρέασε τη σχέση σας θετικά



Ένας ακόμα λόγος που λατρεύουμε τα Χριστούγεννα είναι τα δώρα, που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας αλλά και εκείνα που θα λάβουμε εμείς οι ίδιοι. Η αγορά του χριστουγεννιάτικου δώρου δεν είναι εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν αυτό θέλουμε να το χαρίσουμε στον σύντροφό μας. Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο περίπλοκα προσπαθώντας να βρεις το καταλληλότερο δώρο για εκείνον, χωρίς φυσικά να μπεις στην διαδικασία να τον ρωτήσεις. Μάλιστα, πολλές φορές ανησυχούμε πως ένα αταίριαστο δώρο μπορεί να οδηγήσει σε λάθος εντυπώσεις, όπως για παράδειγμα έλλειψη επικοινωνίας ή άγνοια των προτιμήσεων του συντρόφου μας. Αυτό ίσως να έχει αντίκτυπο στην σχέση και είμαι σίγουρη πως το τελευταίο πράγμα που θέλεις για τις γιορτινές αυτές ημέρες είναι παρεξηγήσεις και καβγάδες μεταξύ σας. Για να αποφύγεις, λοιπόν, τις παγίδες αυτές αλλά και να εκτιμηθεί δεόντως η καλή πράξη που θέλεις να κάνεις, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω χρήσιμα tips στην επιλογή του ιδανικού χριστουγεννιάτικου δώρου.

 

 

Δεν υπάρχει το τέλειο δώρο. Υπάρχει το δώρο που είναι ιδανικό για εκείνον και του το προσφέρεις με όλη σου την αγάπη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να κάνεις ευτυχισμένα τα Χριστούγεννα του. Θυμήσου πως οι άνθρωποι απολαμβάνουν κυρίως εμπειρίες και λιγότερο τα αντικείμενα, όσο και αν τα αποζητούν. Άλλωστε η κίνηση είναι που μετράει. Επομένως, γιορτινές ημέρες δεν είναι μόνο δώρα και υλικά αγαθά, είναι τα αληθινά συναισθήματα, η χαρά και η στήριξη που του προσφέρεις καθημερινά.

Δώσε την απαραίτητη προσοχή στην προετοιμασία του. Αφού βρήκες τι δώρο θα του κάνεις, ακόμα και αν έχεις αμφιβολίες για το αν θα του αρέσει, φρόντισε να το τυλίξεις σε μια όμορφη συσκευασία. Προτίμησε να κάνεις μόνη σου το τύλιγμα του δώρου, με γιορτινά περιτυλίγματα και κορδέλες και μην αρκεστείς στην έτοιμη λύση που σου προσφέρει ο υπάλληλος. Με τον τρόπο αυτό δίνεις την αίσθηση της προσωποποιημένης επιμέλειας, δείχνοντας πως ξόδεψες πραγματικά χρόνο για να  ετοιμάσεις το «τέλειο» δώρο.

Συνόδεψε το δώρο με μια κάρτα. Και εδώ πρέπει να βάλεις την προσωπική σου πινελιά. Μην αγοράσεις έτοιμες χριστουγεννιάτικες κάρτες με κοινότυπα μηνύματα και ευχές, φτιάξε την μόνη σου. Εκτός από γλυκές ευχές, συμπεριέλαβε στο μήνυμά σου τρυφερές σκέψεις και συναισθήματα που θα ήθελες να τον συντροφεύουν για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Plus tip: Φρόντισε το μήνυμα να διαβαστεί πριν ανοιχτεί το δώρο. Ξέρεις για ευνόητους λόγους....

 

 

Πρόσφερέ το την σωστή στιγμή. Καλό θα ήταν να του δώσεις το δώρο όταν θα είστε άνετοι και χαλαροί, ώστε να απολαύσετε την διαδικασία χωρίς βιασύνες. Αν μπορέσεις να το κρατήσεις και για έκπληξη ακόμα καλύτερα, αφού από εκεί που δεν θα το περιμένει  θα πάρει μεγάλη χαρά. Μην ξεχνάς τον αντιπερισπασμό και την δήθεν δικαιολογία πως δεν πρόλαβες να του αγοράσεις κάτι φέτος.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.