10 πράγματα που απολαμβάνει κάθε υγιής σχέση

Αν υπάρχουν και στην δική σου, τότε σίγουρα έχεις βρει το άλλο σου μισό

Κωνσταντίνα Κύρκου

Κάθε σχέση είναι μοναδική. Είναι οι διαφορετικές συνθήκες; H ηλικία; Tα άτομα, τα χρόνια; Πάντως καμία σχέση δεν μοιάζει με κάποια άλλη. Οι υγιείς σχέσεις όμως, παρόλο που διαφέρουν σε όλα τα παραπάνω, συμφωνούν σε ορισμένους κοινούς παρονομαστές. Πρώτον είναι λίγο δύσκολο να τις βρεις και δεύτερον όταν επιτέλους ο σύντροφός σου μπορεί να είναι και ο καλύτερός σου συνοδοιπόρος, τότε μάλλον βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο. Το «δύσκολο» με αυτές είναι η αγάπη, η οποία χρειάζεται δουλειά, ειλικρίνεια, καλή επικοινωνία και κυρίως ανιδιοτέλεια. Ανιδιοτέλεια! Αν εσύ και ο σύντροφός σου έχετε γεννηθεί για τα δύσκολα, τότε αξίζει να το παλέψετε και να είσαι σίγουρη πως δεν θα χάσεις. Γιατί χτίζοντας μια υγιή και ισορροπημένη σχέση εκτός από την συντροφικότητα, την ασφάλεια, τον ρομαντισμό, απολαμβάνεις κάθε μέρα μοναδικές στιγμές που σε στηρίζουν στο περίπλοκο παιχνίδι που λέγεται ζωή. Πέραν όλων των παραπάνω που αναφέρθηκαν και είναι σχεδόν δεδομένα για κάθε επιτυχημένη συμβίωση, υπάρχουν ακόμα 10 στοιχεία που μαρτυρούν ότι βρίσκεσαι σε μια πολύ όμορφη σχέση.

 

1. Γνωρίζετε και οι δύο τι αναζητάτε από την ζωή αλλά και από την σχέση σας και αγωνίζεστε διαρκώς να το αποκτήσετε.

2. Ενθαρρύνει τις προσωπικές σου αναβάσεις εξέλιξης και επικροτεί τις επιτυχίες σου.

3. Όπως επίσης και την ελευθερία σου. Έχετε προσωπικούς χρόνους για δικές σου ασχολίες, φίλους, καριέρα.

4. Απολαμβάνετε διαρκώς να ανακαλύπτετε νέα πράγματα μαζί.

5. Νιώθεις άνετα μαζί του ώστε να συζητήσεις οτιδήποτε σε απασχολεί και βρίσκεις χρήσιμες τις συμβουλές του.

6. Δίνει ο ένας στον άλλον το κίνητρο για προσωπική εξέλιξη.

7. Δεν επιτρέπετε  σε τρίτους να εμπλέκονται στα μεταξύ σας ζητήματα, είτε αυτή είναι η οικογένεια, είτε οι φίλοι.

8. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός όταν οι απόψεις σας είναι διαφορετικές, ενώ προσπαθείτε να λύνετε  τις διαφωνίες με συζήτηση.

9. Διατηρείτε τη γλώσσα σας σαφή και συγκεκριμένη. Προσπαθήστε να περιγράψετε πραγματικά τη συμπεριφορά που σας ενοχλεί, αποφεύγοντας την κριτική. Επίθεση στο πρόβλημα, όχι στο άτομο.

10. Δεν επαναπαύεστε ποτέ με ότι έχετε χτίσει προς το παρόν ενώ αντίθετα προσπαθείτε συνεχώς να βελτιώνετε την σχέση σας. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares