Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μείνε μακριά από αυτούς τους τύπους αντρών το 2024

Ποιους συντρόφους και γιατί να αποφύγεις για σχέση τη νέα χρονιά



Αν στις επιθυμίες και τους στόχους της νέας χρονιάς βρίσκεται και το ενδεχόμενο για μια νέα σχέση, αν είσαι σε φάση αναζήτησης συντρόφου, επειδή θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις διάφορους τύπους αντρών, προσπάθησε να αποφύγεις τα εξής 6 είδη. 

Αυτόν που δεν ξέρει τι θέλει

Μείνε μακριά από όλα τα αγόρια που αρνούνται να βάλουν μια ετικέτα στη σχέση σας, που εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται στη ζωή σου με τον τρόπο που θέλουν και που είναι πολύ ανώριμα για να δεσμευτούν.

Απόφυγε τον άντρα που είναι στην πραγματικότητα ένα μεταμφιεσμένο αγόρι και δεν έχει ιδέα για το τι θέλει. Πρόκειται για έναν άντρα που δεν θα φέρει τίποτα καλό στη ζωή σου και που θα σε κάνει απλώς να χάσεις το χρόνο σου.

Παρόλο που το είδος του συνήθως δημιουργεί ενθουσιασμό, δεν θα έχεις ιδέα τι να περιμένεις από αυτόν, γεγονός που κάνει τη σχέση αρκετά συναρπαστική – αλλά και ασαφή.

Ο «παίκτης» που ελπίζεις ότι θα αλλάξει

Πόσες φορές έχετε γνωρίσει έναν «παίκτη» που του αρέσει να προσεγγίζει περισσότερα από ένα κορίτσι κάθε φορά; Ο γοητευτικός άντρας που σε ενθουσίασε με την πρώτη ματιά, που ξέρει ακριβώς τι να σου πει και τι να κάνει για να τραβήξει την προσοχή σου.

Αυτός είναι ένας άλλος άντρας που δεν πρέπει να πάρεις στα σοβαρά το 2024, επειδή στην πραγματικότητα προσπαθεί απλώς να γίνεις άλλη μία του κατάκτηση. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να του αντισταθείς, αλλά να θυμάσαι ότι δεν πρόκειται να γίνεις η μία και μοναδική.

Μπορεί να τον δεις ως πρόκληση και ελπίζεις να είσαι αυτή που θα τον αλλάξει. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί και το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι το να πληγωθείς.

Αυτόν που θέλει να σε αλλάξει

Με τον ίδιο τρόπο που δεν πρέπει να ασχοληθείς με έναν άντρα που θα ήθελες να αλλάξεις, δεν πρέπει να αφεθείς σε έναν άντρα που έχει την πρόθεση να σε αλλάξει.

Μείνε μακριά από άντρες που έχουν ήδη στο μυαλό τους την εικόνα της τέλειας συντρόφου τους και θέλουν να ταιριάζεις σε αυτό το κουτί, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την προσωπικότητά σου.

Ο σύντροφός σου θα πρέπει να σε εμπνεύσει να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου - δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Ωστόσο, δεν πρέπει να σε αναγκάσει να κάνεις κάποιες τροποποιήσεις που δεν θέλεις να κάνεις από μόνη σου.

Μη βγεις με έναν control freak που θέλει να αναλάβει όλες τις πτυχές της ζωής σου και να σε μεταμορφώσει σε ένα άτομο που δεν είσαι.

Μην εμπιστευτείς κάποιον που δεν σας αποδέχεται για αυτό που είσαι, με όλες τις αδυναμίες και τις ατέλειές σου, και που δεν θα σας αγαπήσει όπως είσαι.

 

Αυτόν που κουβαλάει συναισθηματικούς  σάκους

Είναι αδύνατο να βρεις κάποιον που δεν έχει κάποιο είδος ρομαντικού παρελθόντος. Ωστόσο, δεν θα ήθελες ούτε έναν άπειρο άντρα που θα έπρεπε να του μάθεις τα πάντα από την αρχή.

Ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετικό το να εμπλακείς με κάποιον που έχει κάποια άλυτα ζητήματα από το παρελθόν. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλεις είναι να γίνεις η ανάκαμψη ενός άνδρα και ένας τρίτος τροχός στη σχέση on-and-off κάποιου άλλου, χωρίς καν να το γνωρίζεις.

Οι συναισθηματικές αποσκευές αυτού του άντρα θα καταστρέψουν τη σχέση σας πριν ακόμη ξεκινήσει. Μείνε μακριά έναν άντρα που μόλις βγήκε από μια μακροχρόνια σχέση, έναν άντρα που απλά σε χρησιμοποιεί για να αποδείξει στον εαυτό του και στην πρώην φίλη του ότι έχει μετακινηθεί ή έναν άντρα που εξακολουθεί να έχει συναισθήματα για κάποια από το παρελθόν του. Θέλεις πραγματικά να είσαι με κάποιον που κοιμάται μαζί σου, αλλά ονειρεύεται μια άλλη γυναίκα; Ε, όχι!

Τον ανασφαλή

Ένας άλλος τύπος άντρας που θα είσαι καλύτερα χωρίς αυτόν το έτος είναι εκείνος με τεράστιο Εγώ αλλά απίστευτα χαμηλή αυτοεκτίμηση. Οι άνδρες που αναζητούν ένα θύμα για να θεραπεύσουν τις ανασφάλειές τους.

Άνδρες που δυσκολεύονται να αγαπήσουν τον εαυτό τους και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν ποτέ να αγαπήσουν και τους άλλους.

Αυτός είναι ο τύπος που εκφοβίζεται από κάθε επιτυχία σου και χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να σε απογοητεύσει, μόνο και μόνο επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να αισθανθεί καλύτερα και να αρχίσει να βλέπει τον εαυτό του ως σημαντικό άντρα.

Αντί να σε ωθεί προς τα εμπρός, όπως θα έπρεπε ως πραγματικός σύντροφος, σε κρατά πίσω και καταστρέφει την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σου.

Τον πρώην σου

Τέλος, προσπάθησε να μείνεις μακριά από τον πρώην σου  φέτος. Άφησε το παρελθόν στο παρελθόν, εκεί όπου ανήκει δηλαδή, και κάνε ένα άλμα στο λαμπρό μέλλον που σε περιμένει.

Ξέρω ότι νομίζεις ότι εξακολουθείς να αγαπάς αυτόν τον τύπο, αλλά πίστεψέ με, αυτό συμβαίνει επειδή δεν είχες την ευκαιρία να συναντήσεις κάποιον που αξίζει την προσοχή σου. Να θυμάσαι απλώς όλους τους λόγους για τους οποίους χωρίσατε.

Κανένας από εσάς δεν έχει αλλάξει και ούτε αυτή τη φορά δεν θα είναι διαφορετικός. Αντί να επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη και να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, αναμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα, ξεκίνησε φέτος τις αλλαγές. Αν αυτός ο τύπος επρόκειτο να είναι δικός σου, θα το ήξερες ήδη.

Επομένως, σταμάτα να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες σε κάποιον που δεν του άξιζες ποτέ εξ αρχής, και δώσε στον εαυτό σου μια αληθινή ευκαιρία για να είσαι ευτυχισμένη.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός