Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Βρες τις (12) διαφορές: ο έρωτας στα 20 και ο έρωτας στα 30

Αλλάζεις και αλλάζουν κι οι ορισμοί και οι τρόποι σου για την αγάπη – και αυτό είναι καλό!



Είτε είστε ήδη με κάποιον είτε ψάχνετε για το "The One", όλα αλλάζουν όταν πρόκειται για αγάπη στα 30 σας σε σύγκριση με τα 20 σας. Έχεις μεγαλώσει και εξελιχθεί, οπότε γιατί να μην αγαπάς διαφορετικά; Και ενώ μπορεί να νομίζετε ότι όλα είναι κατηφόρα από εδώ κι εμπρός και οι πιο καυτές, πιο παθιασμένες μέρες σας έχουν τελειώσει, δεν θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερο λάθος. Οι διαφορές μεταξύ της αγάπης στα 20 και στα 30 σου δείχνουν πόσο καλύτερα γίνονται τα πράγματα με την ηλικία.

Είσαι ο εαυτός σου.

Όσο πιο νέος είσαι όταν ερωτεύεσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να αλλάξεις για το άλλο άτομο. Δεν ξέρεις ποιος είσαι τότε. Απλώς βρίσκεστε σε αυτή τη γεμάτη διασκέδαση βόλτα. Μέχρι να φτάσεις τα 30 σου, έχεις μάθει ποιος είσαι και τι θέλεις. Αυτό σημαίνει ότι μένεις ο εαυτός σου και οι τύποι είτε το αποδέχονται είτε προχωρούν.

Είσαι πιο ώριμη.

Δεν είναι τόσο βαρετό όσο ακούγεται. Η άγρια ​​και παθιασμένη αγάπη που περνάτε στα 20 σας είναι ωραία, αλλά συχνά σβήνει πολύ γρήγορα. Μέχρι τα 30 σου, δεν χρειάζεται να βγαίνεις κάθε βράδυ. Σας ενδιαφέρει περισσότερο να μάθετε ο ένας για τον άλλον. Αν και μπορεί να φαίνεται να ήρεμη, υπάρχει περισσότερο πάθος και οικειότητα σε μια πιο ώριμη αγάπη.

Ξέρεις ακριβώς τι θέλεις.

Είστε στα 30 σας και ξέρετε ακριβώς τι θέλετε από έναν σύντροφο. Δεν υπάρχει πια διευθέτηση. Είστε επιλεκτικοί και πρόκειται να βγείτε μόνο με αγόρια που πληρούν τα κριτήριά σας. Μιλάς σοβαρά για την αγάπη για μια φορά και αυτό φαίνεται. Αυτό σημαίνει λιγότερα χάλια ραντεβού και μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεις τον κατάλληλο άντρα.

vres-tis-diafores-a

Υπάρχει περισσότερος χώρος.

Σταματάτε να αγχώνεστε εάν ο τύπος δεν στείλει μήνυμα σε 30 λεπτά ή λιγότερο. Είσαι εντάξει να έχεις περισσότερο χρόνο χωριστά στα 30 σου. Δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ερωτευμένη. Σημαίνει απλώς ότι είσαι ασφαλής και άνετη στη σχέση σας. Είσαι εντάξει αν έχει βραδιές με τους κολλητούς του. Ξέρεις ότι επιστρέφει σπίτι σε σένα και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.

Πλέον ξέρεις να μιλάς.

Δεν εννοώ να στέλνεις χιλιάδες μηνύματα το μήνα. Εννοώ αληθινή συζήτηση. Η αγάπη έχει πολύ πιο νόημα τώρα και θέλετε να κάνετε και τα λόγια σας πιο ουσιαστικά. Εξακολουθείτε να στέλνετε μερικά μηνύματα, αλλά είστε πιο χαρούμενοι όταν κάθεστε και μιλάτε για τη μέρα σας ή περνάτε ώρες στο τηλέφωνο όταν είστε χώρια.

Ήρθε η ώρα να σοβαρευτείς.

Κατά κάποιο τρόπο φαίνεται εντάξει να περιμένετε να μετακομίσετε μαζί ή να παντρευτείτε όταν είστε στα 20 σας. Η πίεση είναι ξαφνικά πάνω σου όταν φτάσεις τα 30 σου. Αρχίζεις να σκέφτεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα. Είναι ίσως ο μεγαλύτερος τρόπος με τον οποίο διαφέρει η αγάπη. Θέλεις μια σοβαρή σχέση περισσότερο από ποτέ. Για να μην αναφέρουμε, οι φίλοι και η οικογένεια σας πιέζουν να πάρετε μεγάλες αποφάσεις όπως τα παιδιά και ο γάμος.

 

vres-tis-diafores-b

Ο ρομαντισμός είναι τελείως διαφορετικός.

Στα 20 σου, μια ρομαντική βραδιά μπορεί να σήμαινε να πάτε στο πιο ζεστό νέο εστιατόριο και να ξοδέψεις 200 ευρώ ανά άτομο για ποτά και δείπνο. Στα 30 σας, μια ρομαντική βραδιά είναι να μοιράζεστε το τηλεχειριστήριο ενώ είστε αγκαλιά στον καναπέ. Είστε απασχολημένοι με δουλειές και άλλες υποχρεώσεις. Όταν είστε μαζί, είστε χαρούμενοι που χαλαρώνετε. Το να περνάτε χρόνο μαζί είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Είναι πιο δύσκολο να το αφήσεις.

Δεδομένου ότι η πίεση είναι έντονη στα 30 σας, είναι πιο δύσκολο να αφήσετε την αγάπη. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις ανάκαμψη όταν είσαι στα 20 σου. Flash forward μια δεκαετία και αναρωτιέστε αν θα γνωρίσετε κάποιον νέο. Ναι θα κάνεις. Δεν γέρασες. Είσαι στα 30 σου. Τολμήστε να φύγετε όταν η αγάπη δεν είναι σωστή και η σωστή αγάπη θα σας βρει.

Κρύβεσαι λιγότερο.

Ποιος έχει χρόνο να κρύψει όλα του τα ελαττώματα στα 30 του; Ενώ κάποιοι εξακολουθούν να προσπαθούν, οι περισσότεροι είναι πιο ασφαλείς στον έρωτα σε αυτό το σημείο. Λοιπόν, τι θα συμβεί αν παραπατήσεις μέχρι να φτάσεις στο κρεβάτι; Είστε ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ. Θα γελάσει, θα καλύψει το πρόσωπό του και θα σε στριμώξει ούτως ή άλλως. Καλώς ήρθατε στην αγάπη στα 30 σας. Είναι πολύ πιο αποδεκτό από ό,τι στα 20 σου.

vres-tis-diafores-c

Ο πόνος στην καρδιά σε έκανε πιο δυνατή.

Μέχρι τα 30 σου, έχεις πάει εκεί και το έχεις κάνει. Ο πόνος στην καρδιά δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά επιβίωσες. Τώρα όταν αγαπάς, είναι πιο διστακτικό αλλά πιο δυνατό από ποτέ. Ξέρεις από τι κινδυνεύει και αυτό σε κάνει πιο επιλεκτική με τα ραντεβού που επιλέγεις. Όταν ανοίγεσαι, δίνεις περισσότερα από ό,τι έκανες στο παρελθόν.

Οι άλλοι δεν μπαίνουν εμπόδιο.

Μην με παρεξηγείτε. Οι άλλοι εξακολουθούν να προσπαθούν να κολλήσουν τη μύτη τους εκεί που δεν τους αρμόζει. Το θέμα είναι ότι είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου και την ερωτική σου ζωή. Δεν πρόκειται να απορρίψετε έναν άντρα που αγαπάτε απλώς και μόνο επειδή δεν τον συμπαθεί η οικογένειά σας. Θέλετε το καλύτερο για εσάς και οι άλλοι δεν πρόκειται να το αλλάξουν αυτό, ειδικά όταν πρόκειται για αγάπη.

Η αγάπη είναι βαθύτερη.

Στα 20 σας, σας απασχολεί περισσότερο το υπέροχο σεξ, να πηγαίνετε ταξίδια και να ελπίζετε ότι θα βρείτε έναν σύντροφο που σας αγοράζει ακριβά πράγματα. Στα 30 σου, η αγάπη είναι πιο βαθιά και πιο αληθινή. Σας ενδιαφέρει να δουλέψετε μέσα από αγώνες μαζί, να δημιουργήσετε μια οικογένεια, να κάνετε ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο και να μοιραστείτε τα όνειρά σας. Το επιφανειακό εξαφανίζεται καθώς συνειδητοποιείς τι είναι πραγματικά σημαντικό στην αγάπη και τη ζωή.

Απόλαυσέ το! Τα καλύτερα έρχονται…

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Άφαντος ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Χριστό ως παιδί

Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Λορέντζο Μονέ

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Πιστεύω ότι το αύριο είναι άλλη μια μέρα και πιστεύω στα θαύματα». Όντρεϊ Χέμπορν

Το απόλυτο icon κομψότητας και σοφίας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 κ αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας