Τι να κάνεις όταν το άτομο που σου έκανε ghosting εμφανίζεται ξανά

Κι όμως συμβαίνει πολύ πιο συχνά από όσο νόμιζες!

Ναταλία Πετρίτη

Το ghosting, αυτή η κακή συνήθεια στον κόσμο του dating και στο texting με άτομα που μας ενδιαφέρουν ερωτικά, τείνει να γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο στις μέρες μας. Και είναι φυσικά μια κατάσταση που σε αφήνει συνήθως μπερδεμένη, αλλά και απογοητευμένη, όταν εσύ έχεις επενδύσει σε ένα άτομο. Τί συμβαίνει όμως όταν αυτό κάνει την επανεμφάνισή του από εκεί που είχε να δώσει σημεία ζωής για εβδομάδες ή και μήνες; Συνέχισε να διαβάζεις για να το διαχειριστείς όσο καλύτερα γίνεται.

Αποφάσισε τι θέλεις

Όταν τα φαντάσματα της ερωτικής μας ζωής εμφανίζονται και πάλι, πολλές φορές τα βάζουμε και πάλι στη ζωή μας χωρίς να σκεφτούμε τι ακριβώς συνέβη και έκοψαν απότομα και χωρίς ουσιαστικές εξηγήσεις την επικοινωνία μαζί μας. Αν λοιπόν συμβεί και σε εσένα κάτι τέτοιο, σκέψου σε πρώτη φάση καλά τι πραγματικά θέλεις εσύ η ίδια. Έχεις όντως ανάγκη ένα άτομο που σου φέρθηκε έτσι; Κι αν ναι, τότε έχει εξηγήσει το άτομο αυτό επαρκώς τους λόγους που εξαφανίστηκε. Το αν θα το συγχωρήσεις και θα συνεχίσετε την όποια σχέση σας είναι δική σου απόφαση την οποία θα πρέπει να είσαι σε θέση να στηρίξεις με ορθολογικά επιχειρήματα.

Θέσε όρια ως προς το ghosting

Όταν ένα άτομο έχει εξαφανιστεί ανεξήγητα από τη ζωή σου και εσύ επιλέξεις να συνεχίσεις την επικοινωνία μαζί του με την επιστροφή του στη ζωή σου, τότε πρέπει να εκφράσεις ρητά ότι το ghosting δεν είναι κάτι το οποίο είναι αποδεκτό. Θέσε τα όριά σου λοιπόν ώστε να μην επαναληφθεί και, αν αυτό συμβεί ξανά, πάρε το μήνυμα ότι αυτό το άτομο δεν είναι άξιο να είναι στη ζωή και στην καρδιά σου με κανέναν τρόπο.

Υπερασπίσου τον εαυτό σου

Η επιστροφή ενός ατόμου μετά το ghosting μπορεί να γίνει με αυτόν να επιρρίπτει ευθύνες σε εσένα για την συμπεριφορά του. Όταν όμως έχουμε πρόβλημα με κάποιον βρίσκουμε σίγουρα τρόπους να το επικοινωνήσουμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εξαφανιζόμαστε άδοξα. Υπερασπίσου λοιπόν τον εαυτό σου και σκέψου καλά αν τον θες πίσω στην καθημερινότητά σου εφόσον σου επιρρίπτει ευθύνες για μια συμπεριφορά που είναι απλώς αγενής.

 

 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares