3 τρόποι να αντιμετωπίσεις έναν ερωτικό σύντροφο με ζητήματα εμπιστοσύνης

Προσπάθησε να είσαι υποστηρικτική, χωρίς ωστόσο να τον αφήνεις να σε προσβάλει

Ναταλία Πετρίτη

Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένα από πιο δυσάρεστα, αλλά και σκοτεινά συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος και στις ερωτικές σχέσεις μπορεί να συνδέεται έντονα με μια αδικαιολόγητη κτητικότητα που δημιουργεί μόνο προβλήματα. Αν λοιπόν κι εσύ έχεις στη ζωή σου έναν ερωτικό σύντροφο ο οποίος δεν φαίνεται να μπορεί να σε εμπιστευτεί με τίποτα, εκδηλώνοντας ζήλια και συνεχή παράπονα και άγχη, τότε διάβασε πως μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση.

Προσπάθησε να είσαι ένα άτομο άξιο εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται με τον καιρό. Εφόσον δεν μπορείς να την επιβάλεις στον σύντροφό σου, μπορείς σε κάθε περίπτωση να επενδύσεις σε τρόπους που θα βελτιώσουν τη σχέση σας. Το να είσαι στην ώρα σου στα ραντεβού σας ή να παίρνεις όντως τηλέφωνο όταν έχεις πει πως θα το κάνεις είναι μια καλή αρχή.

Πρόσφερε επιβεβαίωση με αγάπη και τρυφερότητα

Η καλοσύνη, το νοιάξιμο και η έκφραση της αγάπης σου μέσα από την υποστήριξή σου είναι απτές αποδείξεις ότι ο σύντροφός σου μπορεί να σε εμπιστεύεται τυφλά. Όταν μπορείς επίσης να του αποδείξεις ότι είσαι εκεί στα καλά, αλλά και στα δύσκολα, τότε τα ζητήματα εμπιστοσύνης που μπορεί στην αρχή να υπήρχαν υποχωρούν.

Μην υπομένεις προσβολές ή παρενοχλήσεις

Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο να αντιμετωπίζει ο σύντροφός σου ζητήματα εμπιστοσύνης με το να είναι ένα άτομο βαθύτατα συμπλεγματικό και κακοποιητικό. Αν η συμπεριφορά του συντρόφου σου ξεπεράσει τα όρια, προσβάλλοντάς σε ή φτάνοντας στο σημείο της κακοποίησης, σωματικής και ψυχικής, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υπομείνεις μια κατάσταση αυτού του είδους. Απομακρύνσου και επίλεξε κάτι που σου αρμόζει και σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη, ενώ σε περιπτώσεις που αισθανθείς ότι ενδέχεται να κινδυνεύεις, απευθύνσου τόσο στις αρχές, όσο και σε ομάδες υποστήριξης γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση, που θα σε βοηθήσουν ως προς το πως θα κινηθείς ώστε να είσαι πάνω από όλα ασφαλής.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares