Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι είναι αυτό που σε κάνει να συνεχίζεις το stalking στο προφίλ του πρώην σου;

Οι πέντε βασικοί λόγοι που σε οδηγούν στο να συνεχίζεις να επιδιώκεις το να μαθαίνεις νέα του και να γνωρίζεις τι κάνει στη ζωή του, ακόμη κι αν έχετε πάρει ξεχωριστούς δρόμους εδώ και καιρό



Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ως προς τη χρήση των κοινωνικών δικτύων έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το να κρατά κανείς επαφή με τον πρώην σύντροφό του, κάνοντας επί της ουσίας stalking στο προφίλ του, αυξάνει τις πιθανότητες πρόκλησης περισσότερου πόνου, μιας που με αυτόν τον τρόπο παρατείνεται η περίοδος του «θρήνου» που βιώνεται με το τέλος μιας σχέσης. Κι όμως, όλο και περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται πως καταφεύγουν σε αυτήν την πρακτική, επισκεπτόμενοι καθημερινά τα προφίλ των πρώην τους στα κοινωνικά μέσα, χαζεύοντας φωτογραφίες και παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις στις ζωές τους, όσο και τους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν στο τώρα. Τι είναι λοιπόν αυτό που μας κάνει και κυριότερα σε κάνει να μην είσαι έτοιμη να πεις μια για πάντα «αντίο» στο παρελθόν;

Δεν είσαι έτοιμη να πεις αντίο

Το ξέρεις ότι πρέπει να συμβεί, όμως δεν είσαι και έτοιμη να το κάνεις πράξη. Πολλές φορές αυτή η μη δυνατότητα να δώσουμε ουσιαστικό τέλος σε όσα μας συνδέουν με μια προηγούμενη σχέση, είναι και αυτό που μας κάνει να την αναζητούμε, έστω και με αυτόν τον προβληματικό τρόπο.

Χρειάζεσαι εξηγήσεις για το τέλος της σχέσης σας

Πολλές φορές, οι σχέσεις τελειώνουν και ένας από τις δύο πλευρές δεν αντιλαμβάνεται καν το γιατί. Ίσως λοιπόν να βρίσκεσαι και εσύ σε αυτήν τη θέση και με το διαρκές stalking στο προφίλ του να αναζητάς απαντήσεις ως προς το γιατί τα πράγματα εξελίχθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Κι όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα τις λάβεις έτσι, συνεχίζοντας απλά να αναβιώνεις το τραύμα του αποχωρισμού σας.

Θες να δεις ποιος από τους δυο σας έχει επανακάμψει

Το τέλος μιας σχέσης, όπως κι αν αυτό έχει πραγματοποιηθεί, πολλές φορές ξυπνά ανταγωνιστικά συναισθήματα. Αυτό σημαίνει ότι μετά τον χωρισμό σας ψάχνεις να δεις ποιος από τους δυο σας τα πάει καλύτερα στη ζωή του και έχει επανακάμψει από αυτόν. Σου έχουμε όμως κακά νέα, γιατί αν πρέπει όντως να εξακριβώσεις κάτι τέτοιο, μάλλον εσύ δεν το έχεις πάρει και τόσο καλά.

Αποφεύγεις τα συναισθήματά σου

Ένας χωρισμός σημαίνει πως πρέπει να έρθεις αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και τα αληθινά σου συναισθήματα, ώστε σταδιακά να πας παρακάτω. Με το stalking ωστόσο στον πρώην σου, επί της ουσίας αποφεύγεις αυτήν την διαδικασία, μιας που μάλλον δεν είσαι έτοιμη να δεις καθαρά τι πραγματικά θέλεις στη ζωή σου από εδώ και πέρα.

Έχεις ελπίδες για επανασύνδεση

Το stalking στο προφίλ του πρώην σου μπορεί επίσης να σημαίνει ότι αναζητάς τρόπους για να επανασυνδεθείτε, μιας που πιστεύεις ότι αυτό είναι εφικτό. Η προσωπική μας συμβουλή ωστόσο ως προς αυτό είναι απλά να το συζητήσεις ευθέως μαζί του, μιας που η πρακτική του stalking σου κάνει με βεβαιότητα κακό. Ακόμη κι αν η απάντηση είναι αρνητική, θα μπορέσεις τουλάχιστον σταδιακά να ορθοποδήσεις και να κάνεις ένα βήμα προς τα μπρος.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου