5 παρωχημένοι κανόνες στη σχέση που τα αγαπημένα ζευγάρια αγνοούν

Οι κανόνες αυτοί ανήκουν στο παρελθόν και κάποιοι το γνωρίζουν ήδη

Ναταλία Πετρίτη

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές ή κανόνες σχέσεων που σίγουρα έχεις ακούσει, είτε από τη μαμά και την ξαδέρφη σου, είτε από τα ένδοξα γυναικεία περιοδικά που κυκλοφορούσαν στα ‘90s και τα early ‘00s, που αν τα εξετάσουμε στο context της σημερινής εποχής, το δίχως άλλο είναι παρωχημένα. Κι αυτό γιατί είτε αναπαράγουν στερεότυπα του παρελθόντος, είτε δεν λαμβάνουν υπόψη το πώς έχουν εξελιχθεί οι ζωές των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια. Ποιοι είναι λοιπόν οι κανόνες αυτοί που τα αγαπημένα ζευγάρια αγνοούν στο σήμερα, διαφυλάττοντας παράλληλα τη σχέση τους; Συνέχισε να διαβάζεις!

Βάζε τις ανάγκες του άλλου σε προτεραιότητα

Καμία απολύτως σχέση δεν πρέπει να βασίζεται στο να βάζει ο ένας τις ανάγκες του άλλου ως προτεραιότητα. Το ζητούμενο είναι ο καθένας να είναι καλά με τον εαυτό του και να είναι σε θέση κάθε ένας στη σχέση να εκφράζει τα θέλω του ελεύθερα, ώστε από κοινού να καλύπτονται όλες οι ανάγκες.

Μην πηγαίνετε για ύπνο θυμωμένοι

Από τη στιγμή που έτσι νιώθετε και έχει πιθανότητα προηγηθεί ένας καβγάς, το να πάτε για ύπνο θυμωμένοι είναι μονόδρομος. Η επόμενη μέρα θα είναι πάντα εκεί για να λύσετε ό,τι πρόβλημα έχει προκύψει.

Πρέπει να κάνει σεξ Χ φορές την εβδομάδα

Το πόσο συχνά κάνει σεξ ένα ζευγάρι είναι προσωπικό του θέμα και επηρεάζεται από εκατοντάδες παράγοντες, όπως η κούραση, το πρόγραμμα και τόσα άλλα. Αρκεί φυσικά να συμφωνούν σε αυτό και να υπάρχει διαρκής ανοιχτή επικοινωνία.

Οι δουλειές του σπιτιού πρέπει να μοιράζονται 50/50

Οι δουλειές του σπιτιού μοιράζονται στην πραγματικότητα ανάλογα με το τι βολεύει το πρόγραμμα ενός ζευγαριού. Μπορεί ο σύντροφός σου να έχει μια δουλειά που να του επιτρέπει να κάνει το 70% αυτών ή τη μια εβδομάδα να κάνεις περισσότερα εσύ και την άλλη εκείνος. Εφόσον είστε και οι δύο καλά με αυτό, είναι μια χαρά και σίγουρα πιο λειτουργικό.

Περιόρισε τις συγκρούσεις

Το να μην συγκρούεσαι, προκειμένου να μην εκνευρίσεις τον σύντροφό σου ή να μην ανέβει η ένταση μεταξύ σας ενέχει τον κίνδυνο του να μην εκφράζεις τελικά όλα όσα σκέφτεσαι και σε ενοχλούν στη σχέση σας. Προφανώς και δεν ενδείκνυται το να τσακώνεσαι όλη μέρα, όμως όταν νιώθεις ότι θα εκραγείς, το να το κρατήσεις μέσα σου δεν είναι καθόλου υγειές.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares