Οι 6 πυλώνες μιας υγιούς σχέσης

Οι βασικές αρχές που ισχύουν σε κάθε υγιή σχέση και πρέπει σίγουρα να γνωρίζεις

Ναταλία Πετρίτη

Υπάρχουν μερικοί αντικειμενικοί παράγοντες που κρίνουν πόσο υγιής είναι μια σχέση δύο ατόμων, που όταν τους γνωρίζεις εξαρχής, μπορείς να συμβάλεις τόσο εσύ, όσο και ο σύντροφός σου στη βελτίωση της ποιότητάς της όπως και στην επίλυση πλήθους προβλημάτων που δυνητικά θα εμφανιστούν με την πάροδο του χρόνου. Μερικούς από αυτούς, πιθανότατα τους γνωρίζεις ήδη, όμως μια επανάληψη δεν κάνει ποτέ κακό, ενώ σίγουρα υπάρχουν και στοιχεία που ενδεχομένως να μην έχεις σκεφτεί. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να μάθεις ποιοι είναι οι 6 πυλώνες μιας υγειούς σχέσης.

Αμοιβαίος σεβασμός και καλοί τρόποι

Η εκτίμησή μας προς το άτομο που έχουμε δίπλα μας, ακόμα και για τα ασήμαντα πράγματα, πρέπει να εκφράζεται και να μη θεωρείται δεδομένη. Το ίδιο ισχύει και με τους καλούς τρόπους, που πρέπει να είναι δεδομένοι ακόμη και στις περιπτώσεις ενός τσακωμού.

Αποδοχή της προσωπικότητας του άλλου

Σε μια σχέση είναι απαραίτητο το να σεβόμαστε τις διαφορές μας, χωρίς να προσπαθούμε να αλλάξουμε τον άλλο. Ακόμη και στις περιπτώσεις που πρόκειται για αρνητικά στοιχεία στο χαρακτήρα κάποιου, η συζήτηση για την εξεύρεση λύσης σε όποιο πρόβλημα μπορεί να προκύψει, πρέπει να γίνεται με ευαισθησία και συζήτηση με καλή πρόθεση.

Δεν κριτικάρουμε και δεν επιρρίπτουμε ευθύνες

Πάντα έχουμε το δικαίωμα να επισημαίνουμε κάτι που μας ενοχλεί, όμως θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί, χωρίς να κριτικάρουμε συμπεριφορές που ενδεχομένως δεν μας ταιριάζουν. Η κριτική πρέπει να ασκείται με λεπτότητα, χωρίς να επιρρίπτουμε ευθύνες και να πληγώνουμε το πρόσωπο που αγαπάμε.

Επενδύουμε στην καλή επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία είναι η βάση μιας υγειούς σχέσης που εξελίσσεται στον χρόνο. Για να επιτευχθεί πρέπει και οι δύο μεριές να νιώθουν ασφάλεια και οικειότητα ώστε να συζητάτε όσα σας απασχολούν και να λύνονται από το πρώτο διάστημα τυχόν ζητήματα που προκύπτουν. Μην αισθάνεσαι ντροπή και επιδίωξε να μιλήσεις για όσα σε απασχολούν στον άνθρωπό σου.

Η διασκέδαση πάντα στο επίκεντρο

Μια καλή και υγιής σχέση είναι μια σχέση στην οποία το ζευγάρι δεν ξεχνά να περνά καλά, είτε από κοινού, είτε ο καθένας με τους φίλους και τις φίλες του. Γιατί ναι, το fun μετράει όσα χρόνια κι αν περνούν.

Τα βάρη μιας σχέσης μοιράζονται ισότιμα

Τα ζευγάρια που μοιράζονται ισότιμα τις δουλειές του σπιτιού, τις ευθύνες της καθημερινότητας, την ανατροφή των παιδιών κ.ο.κ., είναι πιο ευτυχισμένα και ζουν πιο αρμονικά. Το «μαζί» άλλωστε δεν είναι μόνο για τα καλά, αλλά και για τα δύσκολα, και έτσι αυτά γίνονται αμέσως πιο διαχειρίσιμα.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares