Τι πρέπει να σκεφτείς προτού αποφασίσεις έναν δεύτερο γάμο

Όλες οι σκέψεις που πρέπει να κάνεις πριν από το μεγάλο βήμα

Ναταλία Πετρίτη

Ο πρώτος σου γάμος δεν κράτησε μέχρι τα γεράματά σας όπως και οι δύο ενδεχομένως περιμένατε. Όμως εσύ συνέχισες ακάθεκτη τη ζωή σου, συναντώντας στη συνέχεια έναν νέο σύντροφο με τον οποίο τα πράγματα είναι εξίσου σοβαρά. Με τη σκέψη και των δυο σας να τρέχει τώρα σε έναν γάμο, να τι πρέπει να σκεφτείς προτού αποφασίσεις να κάνεις το μεγάλο βήμα για δεύτερη φορά στη ζωή σου.

Μη βιαστείς

Το ότι δεν λειτούργησε την πρώτη φορά δεν σημαίνει ότι σε πήραν τα χρόνια και πρέπει να βιαστείς για μια δεύτερη δέσμευση αυτού του είδους. Ιδιαίτερα, αν έχεις χωρίσει πρόσφατα, μη βιαστείς να παντρευτείς με έναν άνθρωπο για να μην είσαι μόνη.

Σκέψου αν πραγματικά επιθυμείς να μπεις στην οικογένεια του νέου συντρόφου σου

Το έκανες μια φορά. Είσαι έτοιμη και για δεύτερη; Συνηθίζουμε να λέμε πως, όταν παντρεύεται κανείς κάποιον, δεν παντρεύεται μόνο αυτόν, αλλά και την οικογένειά του. Αν μάλιστα και οι δύο έχετε κάνει τη δική σας οικογένεια στο παρελθόν, αποκτώντας παιδιά, είστε σίγουροι πως θέλετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα «παντρεύοντας» και αυτά τα μέλη μεταξύ τους;

Βεβαιώσου ότι είναι και δική σου απόφαση

Και ότι δεν το κάνεις χαριστικά μόνο και μόνο επειδή ο σύντροφός σου σε πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι άλλωστε δικαίωμά σου το να μην θέλεις να κάνεις ξανά έναν γάμο.

Σκέψου αν θέλεις (κι άλλα) παιδιά

Ο γάμος είναι συνήθως το πρώτο βήμα προτού ένα ζευγάρι προχωρήσει με το ζήτημα «παιδι(ά)». Αν ο σύντροφός σου το επιθυμεί αλλά εσύ όχι, υπάρχει πρόβλημα.

Αναλογίσου το παρελθόν του νέου συντρόφου σου

Την πρώτη φορά δεν πέτυχε, τη δεύτερη όμως πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου ώστε η επιλογή σου να είναι σωστή. Αναλογίσου λοιπόν το παρελθόν του νέου συντρόφου σου και το αν για παράδειγμα έχει υπάρξει άπιστος, ζηλιάρης κλπ.

Σκέψου όσα έμαθες από τον προηγούμενο γάμο σου

Αξιολόγησε τα μαθήματα που σίγουρα πήρες από τον προηγούμενο γάμο σου και προσπάθησε να μην κάνεις τα ίδια λάθη. Δεν είναι απαραίτητα εύκολο, αλλά σίγουρα βοηθάει μια πρώτη εμπειρία στο να πάει καλύτερα τη δεύτερη φορά. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares