Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Σκέφτεσαι τον γάμο; Να ποιες ερωτήσεις πρέπει πρώτα να έχουν απαντηθεί

Υπάρχουν κάποιες βασικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε με τον σύντροφό σου για να βεβαιωθείτε ότι είστε στην ίδια σελίδα και θα παραμείνετε σε αυτήΕίστε έτοιμοι να δεσμευτείτε κι επισήμως με το σύντροφό σας. Συγχαρητήρια! Ωστόσο, προτού πείτε «το δέχομαι», αφού έχετε βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι. Γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη ένωση; Παρακάτω είναι μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν από το γάμο. Οι απαντήσεις του συντρόφου σας θα φωτίσουν τη σχέση σας. Θα μπορούσαν επίσης να αποκαλύψουν πιθανές κόκκινες σημαίες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα υπόψη σας!

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν από το γάμο

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Δεν υπάρχει περίπτωση να διαρκέσει μια μακροχρόνια σχέση εάν βρίσκεστε σε εντελώς διαφορετικές σελίδες σχετικά με αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχετε ακόμα τους δικούς σας στόχους και όνειρα. Ωστόσο, θα πρέπει να συμφωνείτε στα σημαντικά ζητήματα.

Πώς χειρίζεστε τη σύγκρουση;

Εάν χρησιμοποιούν συναισθηματική απόκρυψη για να σας τιμωρήσουν μετά από έναν καυγά, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία. Ή, αν προτιμούν να φύγουν και να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, είναι επίσης απαγορευτικό. Θα έχετε προβλήματα στη σχέση σας. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι η διάθεση να τα αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο.

Ποιο είναι το στυλ επικοινωνίας σας;

Είναι παθητικά-επιθετικοί ή καταγγελτικοί; Θεωρούν τον εαυτό τους καλό ακροατή ή μιλούν συνεχώς; Είναι ζωτικής σημασίας να βρείτε έναν υγιή τρόπο επικοινωνίας με τον οποίο και οι δύο νιώθετε ότι σας ακούν και σας σέβονται.

Ποιοι είναι οι οικονομικοί σας στόχοι και οι συνήθειές σας;

Αν προτιμάτε να αποταμιεύετε και να μην ξοδεύετε σε επιπόλαια αντικείμενα, αλλά εκείνοι ζουν τσίμα τσίμα επειδή ζουν πέρα από τις δυνατότητές τους, θα συγκρουσθείτε. Ενώ μπορείτε να έχετε τις δικές σας ιδέες για τα χρήματα, πρέπει να συμφωνήσετε για την κοινή σας οικονομική προσέγγιση. Γι' αυτό είναι μια από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να τεθεί πριν από τον γάμο. Οι διαφωνίες για τα χρήματα είναι πολύ συνηθισμένες και μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σας.

Πώς φαντάζεστε τους ρόλους και τις ευθύνες σας στη σχέση;

Αν δεν θέλετε να είστε νοικοκυρά που ετοιμάζει όλα τα γεύματα και κάνει όλες τις δουλειές, θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να σας συναντήσουν στα μισά του δρόμου. Το πώς βλέπουν τον εαυτό τους και ποιους ρόλους είναι διατεθειμένοι να καλύψουν θα σας ενημερώσει για το τι θέλετε σε έναν γάμο.

Πώς νιώθετε για τα παιδιά;

Αν θέλετε παιδιά, πόσα και πότε; Αυτό είναι πιθανόν κάτι που έχετε συζητήσει πολύ πριν τα σχέδια για γάμο. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια από τις ερωτήσεις που πρέπει να επανεξετάσετε και να ρωτήσετε ξανά πριν από την τελετή. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων θα μπορούσαν να αλλάξουν (αν και δεν πρέπει να το περιμένετε).

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το επίπεδο οικειότητας και σωματικής στοργής στη σχέση;

Το σεξ είναι σημαντικό μέρος κάθε σχέσης. Αλλά έχει τόσο μεγάλη σημασία για αυτούς που θα σε άφηναν αν δεν ξεθύμαινε το πάθος; Τι θα γινόταν αν αρρωστήσετε ή είχατε μια άλλη δυσκολία στην οποία δεν μπορούσατε ή δεν θέλατε να κάνετε σεξ για μια περίοδο; Είναι η σύνδεσή σας αρκετά ισχυρή για να σας σώσει;

Ποιο είναι το θρησκευτικό ή πνευματικό σας υπόβαθρο και πόσο σημαντικό είναι για εσάς σε μια σχέση;

Εάν είναι άθεος και είστε βαθιά θρησκευόμενη, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τριβές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν τελικά αποφασίσετε να κάνετε παιδιά μαζί.

Πώς φαντάζεστε να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας μαζί και χώρια;

Ακριβώς επειδή είστε παντρεμένοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε μαζί 24/7. Στην πραγματικότητα, δεν θα ήταν καλό το αντίθετο. Σου δίνει χρόνο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου και να κάνεις τα δικά σου; Αν όχι, μην τον παντρευτείς.

Ποιες είναι οι απόψεις σας για την προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση;

Όλοι πρέπει πάντα να επιδιώκουμε να βελτιωνόμαστε και να εξελισσόμαστε ως άνθρωποι. Η δουλειά δεν γίνεται ποτέ από μόνη της. Δεν θέλετε να παντρευτείτε κάποιον που πιστεύει ότι είναι καλά όπως είναι και δεν προσπαθεί ποτέ να γίνει καλύτερος.

Πώς διαχειρίζεστε το άγχος ή τις δύσκολες καταστάσεις;

Σε αυτό το σημείο, πιθανότατα το έχετε μάθει ζώντας το. Ωστόσο, είναι καλό να έχουμε την άποψή τους για αυτό. Όλοι χειριζόμαστε το άγχος διαφορετικά. Γνωρίζοντας την προσέγγιση και τις αντιδράσεις τους, μπορείτε να προσαρμόσετε καλύτερα τις δικές σας απαντήσεις για να αποφύγετε πρόσθετες συγκρούσεις ή περαιτέρω άγχος.

moneyb

Πώς βλέπετε τη σημασία των διευρυμένων οικογενειακών σχέσεων;

Λένε ότι όταν παντρεύεσαι κάποιον, παντρεύεσαι και την οικογένειά του. Αυτό είναι λίγο πολύ αλήθεια. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο κοντά είναι στη μαμά ή την αδερφή του (ή το αντίστροφο), πρέπει να υπάρχουν και όρια.

Ποιες είναι οι απόψεις σου για τη μονογαμία και την πίστη σε μια σχέση;

Εάν παντρεύεστε, ελπίζουμε να θέλετε να είστε μονογαμικοί. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι προκαθορισμένο συμπέρασμα. Φροντίστε να διευκρινίσετε πού βρίσκεστε και οι δύο σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα. Θα αποφύγετε μελλοντικά δράματα.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τις δουλειές και τις ευθύνες του σπιτιού;

Αυτή είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν από το γάμο. Εάν η απάντηση είναι οτιδήποτε άλλο από το «πρέπει να τα χωρίσουμε 50/50», προλαβαίνετε να φύγετε.

Πώς οραματίζεστε τη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής;

Η δουλειά είναι σημαντική, αλλά και η σχέση σας. Πρέπει να έχεις μια ζωή έξω από την καριέρα σου. Είναι αφοσιωμένοι στο να συμβεί αυτό; Αν όχι, θα μπορούσατε να απομακρυνθείτε γρήγορα.

Είναι σημαντικό να έχετε ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις σχετικά με αυτά τα θέματα πριν παντρεύεστε για να διασφαλίσετε ότι εσείς και ο σύντροφός σας είστε στην ίδια σελίδα και ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια δυνατή, υγιή και διαρκή σχέση.

https://www.instagram.com/p/CUsxbs4KdOD/

Γιατί είναι σημαντικό να κάνετε αυτές τις ερωτήσεις

Είναι σημαντικό να μιλάτε ανοιχτά και να κάνετε ερωτήσεις πριν από τον γάμο, γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανούς τομείς σύγκρουσης στη σχέση. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί επίσης να σας δώσει την ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα και να κατανοήσετε ο ένας τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες του άλλου.

Ακούγεται αρκετά προφανές, αλλά η ανοιχτή επικοινωνία είναι σημαντικό μέρος κάθε σχέσης. Στην πραγματικότητα, χωρίς αυτό το στοιχείο, είστε σχεδόν καταδικασμένοι να αποτύχετε. Η συζήτηση σκληρών θεμάτων μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κατανόησης μεταξύ των συντρόφων. Επιπλέον, η υποβολή ερωτήσεων μπορεί επίσης να βοηθήσει στον εντοπισμό τυχόν κοινών αξιών ή ενδιαφερόντων που μπορεί να έχετε οι δυο σας. Το να έχετε έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο πριν από τον γάμο μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι και οι δύο σύντροφοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πιθανών προβλημάτων συνεννόησης.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να υποστηρίξετε τη σύντροφό σας μετά τον τοκετό, ειδικά στη διαχείριση προκλήσεων ψυχικής υγείας

Πώς να καταλάβετε τα συμπτώματα επιλόχειας κατάθλιψης και πώς να προσφέρετε βοήθεια στη νέα μαμά αν είστε ο σύντροφός της

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί ενώ φαίνεται να του αρέσεις, δεν κάνει κίνηση;

Δέκα πιθανές εξηγήσεις για το τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό κάποιου που νομίζεις ότι του αρέσεις αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλία

ΣΧΕΣΕΙΣ

Όλα όσα θες να ξέρεις για την καρδιά και το μυαλό του άντρα Ιχθύ

Ευαίσθητος και ονειροπόλος, ο Ιχθύς είναι ίσως ο πιο ρομαντικός του ζωδιακού κύκλου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου

Στην προσπάθεια να αλλάξετε ό,τι δεν σας ταιριάζει θα νιώσετε υπέροχα

FASHION RADAR

5 πλεκτά για τις εμφανίσεις σου στο γραφείο αυτήν την άνοιξη

Versatile πουλόβερ και αμάνικα γιλέκα που μπορούν να απογειώσουν την εμφάνισή σου στο γραφείο, βάζοντας χρώμα και στυλ στο ντύσιμό σου

BEAUTY NEWS

Orebella: Η Bella Hadid λανσάρει το δικό της beauty και wellness brand

Και το ανακοινώνει μέσα από ένα εντυπωσιακό teaser που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram