Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Να γιατί δεν είναι ΟΚ να chat-άρεις όλη μέρα με τον/την σύντροφό σου

Οι συνεχείς συνομιλίες αποτελούν ένα μεγάλο red flag που ίσως αγνοείς.



Το να συνομιλείτε συνεχώς με τον/την σύντροφό σου μπορεί να σου φαίνεται ως μια χαριτωμένη πλευρά της σχέσης σας, σίγουρα όμως αποτελεί ένα μεγάλο red flag που ίσως αγνοείς και που αργά ή γρήγορα θα έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητα και την ίδια τη σχέση σας. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να διαπιστώσεις γιατί δεν είναι ΟΚ το να chat-άρεις όλη μέρα με τον/την σύντροφό σου.

Έλλειψη προσωπικού χώρου

Η συνεχής επικοινωνία μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη προσωπικού χώρου και ανεξαρτησίας. Είναι σημαντικό να έχετε λίγο χρόνο και χώρο για να χαλαρώσετε, να προβληματιστείτε και να επιδιώξετε ατομικά ενδιαφέροντα.

Εξάρτηση

Η συνεχής συνομιλία μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση της εξάρτησης από τον/την σύντροφό σου για συναισθηματική υποστήριξη και επικύρωση. Είναι πιο υγιές να αναπτύξετε μια αίσθηση αυτοεκτίμησης και συναισθηματικής σταθερότητας ανεξάρτητα, αντί να βασίζεστε αποκλειστικά στον άνθρωπό σας.

Μη ισορροπημένες προτεραιότητες

Η υπερβολική συζήτηση μπορεί να οδηγήσει στην παραμέληση άλλων σημαντικών πτυχών της ζωής, όπως η εργασία, τα χόμπι, οι φιλίες και η φροντίδα του εαυτού. Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια υγιή ισορροπία και να δίνετε την ίδια προσοχή σε διαφορετικούς τομείς της ζωής σας.

Overload επικοινωνίας

Η συνεχής συνομιλία μπορεί να οδηγήσει σε overload πληροφοριών, καθιστώντας δύσκολη την αποτελεσματική επεξεργασία και απάντηση σε κάθε μήνυμα ή συνομιλία. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακή επικοινωνία και παρεξηγήσεις.

Ανθυγιεινές προσκολλήσεις

Η συνεχής επικοινωνία μπορεί να δημιουργήσει μια ανθυγιεινή προσκόλληση ή φόβο όταν θα είστε μακριά από τον/την σύντροφό σας. Είναι ωφέλιμο να περνάτε χρόνο χωριστά για την ατομική σας ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: Οι σπουδές, η τηλεόραση, ο γάμος με τον Μαροσούλη

Το βιογραφικό της υποψήφιας ευρωβουλευτή

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.