Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να προστατέψετε τη σχέση σας όταν το εργασιακό σας πρόγραμμα είναι φορτωμένο

Πώς η καριέρα δεν θα μπει πάνω από τη σχέση σας…



Το φορτωμένο πρόγραμμα της εργασίας μας αποτελεί ένα πολύ συχνό αίτιο εμφάνισης διάφορων κρίσεων στην ερωτική μας ζωή, μιας που περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερό μας χρόνο και μας γεμίζει άγχος. Να λοιπόν πώς να προστατέψετε τη σχέση σας όταν το εργασιακό σας πρόγραμμα είναι φορτωμένο, ώστε η καριέρα σας να μην μπει εμπόδιο στην ερωτική σας ζωή.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Επικοινωνείτε τακτικά με τον σύντροφό σας σχετικά με το πρόγραμμα εργασίας σας, τυχόν επερχόμενες προθεσμίες ή έργα και πώς μπορεί να επηρεάσει τη διαθεσιμότητά σας και τον ποιοτικό χρόνο μαζί. Να είστε ανοιχτές και ειλικρινείς σχετικά με τις απαιτήσεις της δουλειάς σας και τυχόν περιορισμούς.

Δώστε προτεραιότητα στον ποιοτικό χρόνο

Ακόμα κι αν το πρόγραμμα εργασίας σας είναι απαιτητικό, βάλτε ως προτεραιότητα να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας όποτε είναι δυνατόν. Προγραμματίστε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή δραστηριότητες που σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ο ένας την παρέα του άλλου. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ, αλλά θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένο και με νόημα.

Θέστε όρια

Καθορίστε και κοινοποιήστε με σαφήνεια τα όριά σας που σχετίζονται με την εργασία. Με αυτόν τον τρόπο, ο σύντροφός σας κατανοεί τη διαθεσιμότητά σας και μπορεί να σας υποστηρίξει κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων περιόδων σας.

Δημιουργήστε μια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές, προσπαθήστε να επιτύχετε μια υγιή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αφιερώστε συγκεκριμένο χρόνο στη δουλειά και αφιερώστε τον αντίστοιχο χρόνο για την προσωπική σας ζωή. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο να αφήσετε την εργασία να περάσει αυτόν τον προσωπικό σας χρόνο. Θυμηθείτε να δίνετε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα και να επαναφορτίζεστε  για να είστε πλήρως παρούσες όταν είστε με τον σύντροφό σας.

Υποστηρίξτε ο ένας τους στόχους του άλλου

Ενθαρρύνετε και υποστηρίζετε ο ένας τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους του άλλου. Αναγνωρίστε ότι και οι δύο έχετε δεσμεύσεις και ευθύνες εκτός της σχέσης. Κατανοώντας και υποστηρίζοντας αυτούς τους στόχους, δημιουργείτε ένα υποστηρικτικό και θρεπτικό περιβάλλον για την επιτυχία του άλλου.

Σχεδιάστε και οργανώστε

Μείνετε οργανωμένες και προγραμματίστε εκ των προτέρων για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το χρόνο σας. Ενσωματώστε τον σύντροφό σας στον προγραμματισμό σας όποτε είναι δυνατόν. Βάζοντάς τους στα σχέδιά σας, τους δείχνετε ότι εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα παρά το βαρύ πρόγραμμα εργασίας σας.

Θυμηθείτε, η διατήρηση μιας υγιούς και ικανοποιητικής σχέσης απαιτεί προσπάθεια και κατανόηση και από τους δύο συντρόφους. Με το να είστε προνοητικές, επικοινωνιακές και υποστηρικτικές, μπορείτε να προστατεύσετε τη σχέση σας ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου προγράμματος εργασίας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: Οι σπουδές, η τηλεόραση, ο γάμος με τον Μαροσούλη

Το βιογραφικό της υποψήφιας ευρωβουλευτή

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού – Dj Stephan: Αυτό είναι το όνομα που θα δώσουν στον γιο τους

Ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον μωράκι τους