Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 σημάδια ότι του συμπεριφέρεσαι όπως η μητέρα του κι όχι η κοπέλα του

Ο φίλος σου είναι ο ερωτικός σου σύντροφος κι όχι κανένα απροστάτευτο παιδάκι για να υιοθετήσεις…


Αγγελική Λάλου

 

Οι γυναίκες έχουν φυσικά το λεγόμενο ένστικτο «μητρότητας», το οποίο υποτίθεται ότι είναι καλό. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που ή μπορεί να υπερβείς τη φροντίδα του φίλου σου σε σημείο που να αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι σαν τη μητέρα του αντί για κοπέλα του. Εδώ είναι μερικές ενδείξεις ότι έχεις περάσει τη διαχωριστική γραμμή και πρέπει να κάνεις πίσω.

Του γκρινιάζεις συνέχεια για όλα.

Το να του γκρινιάζεις ακατάπαυστα δεν θα τον ωθήσει να κάνει αυτό που θέλεις να κάνει - απλώς θα τον κάνει να νιώσει περισσότερο σαν να ζει με τη μαμά του. Αν πράγματι έχει παραχαλαρώσει και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, κάντε μια ώριμη συζήτηση για αυτό, αλλά σταματήστε να του γκρινιάζετε για τα μικρά πράγματα.

Έχει απαγόρευση κυκλοφορίας για να είναι έξω με τους φίλους του.

Αν και είναι σημαντικό να περνάτε ποιοτικό χρόνο μεταξύ σας, χρειάζεται επίσης λίγο χρόνο μακριά σου για να κάνει τα δικά του (όπως και εσύ). Το να περιμένεις να είναι σπίτι μέχρι τις 10 μ.μ. θα του θυμίσει τότε που έπρεπε να επιστρέψει εγκαίρως στο σπίτι ως παιδί, και αυτό δεν είναι σωστό.

Είσαι πάντα αυτή που παίρνει τις αποφάσεις.

«Φοράς τα παντελόνια» στη σχέση... Είσαι ο οδηγός και αυτός έχει γίνει ο επιβάτης που δεν έχει λόγο για το πού πηγαίνετε. Ελέγχεις τα πάντα πάνω του, από τον τρόπο που ντύνεται μέχρι το τι πρέπει να τρώει και πώς πρέπει να ξοδεύει τα χρήματά του. Οι σχέσεις προορίζονται να είναι 50/50, και πρέπει να είναι, ειδικά αν θες να διαρκέσουν.

Δεν έχει πια άποψη για τίποτα.

Εάν ο σύντροφός σου λέει αυτόματα ναι σε όλα όσα προτείνεις και δεν αμφισβητεί πλέον καμία από τις εντολές σου, έχει παραιτηθεί. Έχει χάσει τη φωνή του στη σχέση και αργά ή γρήγορα, μπορεί να χάσει και το ενδιαφέρον του.

Δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις όταν τον αφήνεις να αποφασίσει.

Όταν υπάρχουν επιλογές που πρέπει να γίνουν, είσαι εσύ που αναλαμβάνεις την ευθύνη; Εάν ο φίλος σου σε αφήνει να αποφασίσεις μόνη σου και δεν μπαίνει καν στον κόπο να σου πει τις σκέψεις του, θα πρέπει να σκεφτείς να παραιτηθείς από τον θρόνο σου.

Εσείς καθορίζεις πότε και τι τρώει.

Αν και είναι πολύ γλυκό να ετοιμάζεις ένα γεύμα για κάποιον που αγαπάς, αν το κάνεις ως έναν τρόπος να ελέγχεις τι τρώει και πότε, υπάρχει πρόβλημα. Είναι ένας ενήλικος άντρας που είναι απόλυτα ικανός να αποφασίσει τι θέλει για δείπνο και να το ετοιμάσει μόνος του. Δεν χρειάζεται να το κάνεις εσύ.

Βασίζεται σε σένα για όλα.

Δεν κάνει προσπάθεια να συνεισφέρει στη σχέση με κανέναν ουσιαστικό τρόπο, αλλά περιμένει την εντολή σου πριν προχωρήσει. Περιμένει επίσης από σένα να του δώσεις οδηγίες ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα όπως να κάνει δουλειές του σπιτιού (αν ζείτε κάτω από την ίδια στέγη), ψώνια και πλύσιμο ρούχων. Με απλά λόγια, έχει επιστρέψει στην παιδική ηλικία γιατί «η μαμά ξέρει καλύτερα».

Φαίνεται ότι ξαφνικά δουλεύει όλο και περισσότερο…

Αν έχει αρχίσει να γυρίζει σπίτι αργά λόγω «εργασιακών υποχρεώσεων», το πιθανότερο είναι ότι περνά κρυφά λίγο χρόνο με τους φίλους του και δεν θέλει να σου το πει. Ξέρει ότι είναι η μόνη του ευκαιρία να κάνει τα πράγματα που του αρέσουν αποφεύγοντας την αντιπαράθεση μαζί σου.

Εσύ προσωπικά νιώθεις ότι μοιάζει περισσότερο με το παιδί σου παρά με τον σύντροφό σου.

Σταμάτα για λίγο και κοίτα πώς βλέπεις το αγόρι σου. Τον βλέπεις ως τον τύπο με τον οποίο πάντα ονειρευόσουν να εξερευνήσεις τον κόσμο μαζί του ή μοιάζει περισσότερο με το αβοήθητο παιδί που χρειάζεται την καθοδήγηση και τη φροντίδα σου στην πλοήγηση σε αυτόν τον κόσμο; Η απάντησή σου θα σου πει εάν συμπεριφέρεσαι όπως η κοπέλα που θα έπρεπε να είσαι ή η αυταρχική μητέρα που πάντα απέφευγε.

Σου το λέει ξεκάθαρα.

Εάν βγαίνει κατευθείαν από το στόμα του, άκουσε τον. Ανάλαβε τα λάθη σου και συνεργαστείτε μαζί για να αποκαταστήσετε τη σχέση σας. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε από την αρχή, ειδικά αν ο φίλος σου δείχνει ότι είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει να επιστρέψεις στον αρχικό σου ρόλο στη ζωή τ

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

13 συμπεριφορές του που δείχνουν ότι είναι συναισθηματικά ώριμος

Επειδή η συναισθηματική ωριμότητα είναι σημαντική σε μια σχέση, συνεχίστε να διαβάζετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 χαρακτηριστικές φράσεις που φανερώνουν ψεύτικη ειλικρίνεια

Ποιες είναι οι φράσεις που άλλα λένε κι άλλα εννοούν…

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι να ΜΗΝ κάνεις μετά από έναν δύσκολο χωρισμό

5 don’ts για να περάσει ο πόνος του αποχωρισμού όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Χριστούγεννα στο Παρίσι – οι 3 top Xmas δραστηριότητες

Το Παρίσι είναι πάντα υπέροχο, αλλά τα Χριστούγεννα είναι πιο μαγικό από ποτέ

CELEBS

Νίκολας Κέιτζ: Αποσύρεται από τον κινηματογράφο μετά από 45 χρόνια καριέρας

«Νιώθω ότι έχω πει λίγο-πολύ αυτό που είχα να πω στον κινηματογράφο...»